Problem s instaliranjem Winodowsa Xp-a

poruka: 10
|
čitano: 1.303
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Ubacim ja cd od windowsa,odaberem na koju particiju ću ga instalirati,Formatiram tu particiju,iskopiraju se fajlovi uradim restart.Poslije toga mi se samo prikazuje PRESS A KEY TO REBOOT.Hard disk je malo stariji od 20Gb polovan kupljen za stari komp. Instalirao sam 100 puta windows tako da nisam pravi noob.Ako znate uz čemu je problem POMAGAJTE.Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Problem s instaliranjem Winodowsa Xp-a

meni se dešavalo da dođe kopiranje fajlova do nekih 80 i nešto posto i nakon toga jednostavno zamrzne, na kraju se ispostavilo da je problem u hard disku

17 godina
neaktivan

probaj s novim cd-om ako nemogne probaj s novin diskom! dodaj jednu tricu isprid toga 20 gb i bit ce uredu hehehe

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imao sam i ja taj problem

resjenje je promjeniti hdisc

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Riješio sam problem,hvala svima na pokušaju.Problem je bio u tome što nisam mogao instalirati windows kad ga podijelim u 2 particije.Formatirao sam cijelu particiju bez dijeljenja i instalirao sam Windows.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hmmmmm...ja sam imao P3 sa HDD 20 GB pa sam bez problema stavljao dva XP-a na dvije particije!Za normalan rad XP-u treba 6-7 GB prostora.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Problem je u tome sto kad formatirate HD formatirate ga u NTFS sistemu a ako je disk manji od 40GB to ne radi, znaci ako je manj od 40GB neradi NTFS nego treba FAT32.

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne bi bilo. Ak se dobro sjećam limit za FAT32 je 32GB po particiji. A zakaj se ne bi HDD od npr 20GB mogao formatirati u NTFS??

Vidio sam i manje HDD formatirane u NTFS, pogotovo za vrijeme NT4 sustava kad su HDD bili puuuno manji.

17 godina
neaktivan

Neznam ali ja sam danas na neki PC instalirao XP imao je disk od 20GB i nista nije radilo. Prvo nekoliko putasam morao instalirat vindowsw a kad su se napokon instalirali nisu radili, a kad sam prebacio na FAT32 sje je perfektno radilo.

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
ManchesterUTD kaže...

Problem je u tome sto kad formatirate HD formatirate ga u NTFS sistemu a ako je disk manji od 40GB to ne radi, znaci ako je manj od 40GB neradi NTFS nego treba FAT32.

nije točno,ja sam instalirao s NTFS,i radi.Mozda je problem bio što je gore neko naveo,ja sam bio podijelio u 2 particije,jedna particija od cca. 5 GB i druga particija cca. 15Gb.Pokušavao sam instalirati na ovu od 5 GB.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice