Znaci ovako imam acer e15 e5 522g uglavnom sve mi je lijepo htjelo uci u bios, instaliro sam windowse 10 i samo odjednom mi vise nece znaci malo sam googlo i sve nacine probo da ddrzimn f2 pa stisnem power button i takoali nece uci znaci smao bude crn ekran jednu sekundu pa neka mala crtica se pojavi skroz gore u lijevom kutu i odma logo win 10 i upali se laptop uopce ne mogu pristupiti biosu pomoc
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kao sto sam gore napisao probao sam to vec i nije uspjelo
..probaj sa ALT+F10...
Nece jel ti kazem moglo je sa f2 bez problema, i samo odjednom vise ne mogu, imao sam linux instaliran tj linpus ne do krja valjd jer je laptop tek kupljen i mogao sam uci u bios bez problema i otkad sam instalirao windows uopce vise nemogu uci u bios
ovisno o postavkama, uefi, os.. i čitanjem RTFMa, uđeš npr iz win, gašenje/restart+shift.. dok neki modeli imaju poseban power button.
ili treba sad nabrajati što je sve povezano, fastboot-hyber.. itd.
pa i vuk-lisica mogućnost, odspojiti HDD (ako se drugačije ne može, npr nema googla..).
Ne mogu uopce uci tako sa shift i shut down, ali kad dodem tamo kad sam gledo neke tutove treba mi tamo na advandcet setting eufi firmware il tako nesto meni ne pise vec advanced startuop tako da ne mogu ni tako uci
...probao si i ovako pretpostavljam: http://www.laptopmag.com/articles/access-bios-windows-10
...probao si i ovako pretpostavljam: http://www.laptopmag.com/articles/access-bios-windows-10
jesam i meni nema tog uefi firm settings
Komp ti se kad klikneš gašenje ne ugasi totalno već ide u hibernaciju pa stoga i paljenje nije paljenje već buđenje stoga probaj restartat laptop i onda udari pritiskat f2 ili koji već (a možda ti zatriba i fn tipka)
Sami sebi smo najveci neprijatelji
...probaj i ovo c/p:
So basically the 'Fast Startup' option was turned on.
Here is how you turn it off:
Go to 'Control Panel -> 'Power Options' -> from the left hand column select 'What the Power Buttons Do' -> at the top of the page select 'Change Settings that are currently unavailable' -> scroll all of the way to the bottom and uncheck 'Turn on Fast Startup (Recommended)'. Then click 'Save Changes'.
Do you really have to do all of this just to boot to a CD, USB key, or enter the BIOS? That should be easier.
Znam kako se ugasi laptop :/ , probo sam i to sto si mi poslo da iskljucim i opet isto , jel mozda trebam preko usba flashat bios ?
-ne, čitaj odgovore s razumijevanjem, čitaj RTFM svojeg laptopa.
pa i prije flashanja iz nekog sasvim drugog razloga, možeš pročitati changelog-fixeve na što se odnosi.
npr banalno (do bola) dai su ti tipke kao F2.. istovremeno i funkcijske za multimediju.. tad imaš Fn+.. itd itd..
do sad si već morao ući, ako nisi to znači da bolje ne diraj..
Isuse pa nisam neko dijete koje ne zna uci u bios, ajde citaj bolje u cemu je problem jel shvacas da sam ulazio sve lijepo prije, i koda ne znam sta je fn i to, ako en znas rijesit problem bolje nemoj ni postat, problem je u tome da sam jucer uzeo laptop linux je bio na njem i sve sam lijepo ulazio u bios i kad sam instalo win od onda vise uopce n mogu uci u njega, i trazio sam po googllu ni sa shift + shut down ne mogu ni f2 kad ddrzim prije paljenja, ni fn + f2 ni nista a moglo je
Isuse pa nisam neko dijete koje ne zna uci u bios, ajde citaj bolje u cemu je problem jel shvacas da sam ulazio sve lijepo prije, i koda ne znam sta je fn i to, ako en znas rijesit problem bolje nemoj ni postat, problem je u tome da sam jucer uzeo laptop linux je bio na njem i sve sam lijepo ulazio u bios i kad sam instalo win od onda vise uopce n mogu uci u njega, i trazio sam po googllu ni sa shift + shut down ne mogu ni f2 kad ddrzim prije paljenja, ni fn + f2 ni nista a moglo je
Jesi li proba kako sam ti već reka restartat pa onda f2 il šta već ?
Odspoji hdd ako bude potrebno napravi i reset biosa, uđi onda u bios i onemogući fast boot ako je do toga
I nemoj biti nervozan kažu da nije zdravo, nije niko došao da bi te nervirao nego da bi ti pomogao