Particija u Visti

poruka: 7
|
čitano: 1.506
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Particija u Visti

Znaci instalirao sam si Windows Vistu i kod instalacije sam podjelio disk na dvije particije. Disk ima 600gb, ja sam ga podjelio na pola i sad mi pokazuje samo jednu particiju. Kako pronaci drugu?

sta treba npraviti da bi mogao imati cijeli disk na dvije particije?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Particija u Visti

moraš formatirati drugu particiju da bi je mogao koristiti. provjeri u disk managementu da li ti je particija uopće napravljena (ako nije, za pola tog diska će ti javljati unallocated space)

16 godina
neaktivan
Particija u Visti

Trebaš formatirati drugu particiju.

To možeš u Visti tako da ideš u My Computer -> Administrative Tools -> Computer Managment i tamo Disk Managment. Odabereš particiju koja je obojana sivo i desni klik na nju -> Format. Formatiraš je i bit će ti vidljiva.

90% forumaša ima potpis. Ako si među onih 10% koji nemaju, prepiši ovo u potpis. 1% forumaša ima ovaj potpis. Ako si među onih 99% koji nemaju prepiši si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2009 17:20 (Šef).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a šta ako je ni onda ne želi formatirati a vidljiva je npm. 75,5

16 godina
6222 kaže...

a šta ako je ni onda ne želi formatirati a vidljiva je npm. 75,5

-pitanje? problem? (tema od prije godinu dana).

-sistemsku i boot particiju nemožeš formatirati iz aktivnih windowsa.

-sve ostalo možeš, ukoliko ne postoji konkretan razlog. To moraš opisati...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Instalirao sam po drugi put vistu prvi je put sve bilo u redu a sada je prilikom brisanja starih vind. obrisano i sve sa D particije znači moram pokušati spasiti slike a on mi trenutno neće formatirati D part.A ja se baš previše i ne kužim u sve to koji mi je najednostavniji program da pokuša sve to dovesti u red.

16 godina

-nema programa (alata) koji će nešto korisno napraviti ako ga neznaš kotristiti.

Ako su ti slike važne, probaj pronaći nekog iskusnijeg.

Prva greška, nema veze slovo diska (kao D:), vjerojatno si upravo zato formatirao pogrešan.

Alati: Boot-LiveCDi kao Hirens, miniPE, ... programi kao getdataback, O&O, Acronis, Rescue... od free ima Easeus.

Prvo pokušati vratiti particiju (disk) kao undelete-restore. Ako to nemože, onda spašavanje kopiranjem za što ti treba drugi disk...

Možda spasiš sve, možda ništa, ali razmišli što radiš i ako nisi 121% siguran nemoj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice