Network cable is unplugged zasto
- poruka: 23
- |
- čitano: 7.287
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uštekaj kabal ponovno.
Možda je problem u utp kabelu, može bit labav spoj sa PC ili sa routerom, probaj ištekat kabel iz pc-a i uštekat ga ponovo, a na routeru ga uštekaj u drugi utor. Možda to pomogne. Ako ne onda probaj sa drugim kabelom. Može bit i problem i sa mrežnom.
Je li ti uključen system restore?
Iz kojeg si grada?Ja sam iz Koprivnice,jučer je grmjelo i ugasio sam sve da se ne ponovi nešto što se dogodilo u 8.mjesecu,možda je pregorjela mrežna ili nešt.Ako imaš neku drugu mrežnu probaj ju stavit unutra i isprobat.
Probaj na netu pronajt drivere proizvođača mrežne kartice i instalirat ih. Znalo se događat da kada win os sam instalira drivere da nekad ne radi.
Ako je radilo prije par dana, stavi restore na taj datum i vidi hoće raditi.
Pogledaj dali ti svijetli odostraga na matičnoj u utoru za utp kabel... ako ne onda probaj malo jače kabel utisnuti unutra... možda nema kontakta...
Vjerojatno ti je otišla mrežna kartica. To je vjerojatno integrirana mrežna na matičnoj ploči, jel tako?
Probaj malo prodrmati taj kabel odostraga... a dal svijetli na routeru lampica u koju je uštekan kabel?
Meni se dogodilo isto, jedan dan je radilo, drugi dan se je samo pojavila poruka Network cable is unplugged, ta mrežna je bila integrirana na ploči, kupil novu mrežnu, uštekal ju u PCI utor na matičnoj i radi. Samo najbolje da se onda instaliraju driveri sa cd-a koji se dobije u paketu sa karticom.
Da, najvjerojatnije je ona... vozi matičnu na servis...
Matičnu na servis se isplati samo ako slučajno ima garanciju, inače ne. Evo dobre kartice u LINKS shopu, ja koristim takvu i radi bez problema.
Uštekat ju u PCI utor, instalirat drivere i gotovo. To je 5min posla.
Kartica se uštekava u PCI utor i stavi se mali vijak da ju učvrsti, tako ima i grafička kartica, ako imaš kakav manual od matične ploče tamo pogledaj gdje se nalazi PCI utor, ako ne pogledaj sliku u prilogu, piše PCI SLOTOVI. Kako se vidi iz slike ti utori su bijele boje.