Ne mogu pokrenuti windowse

poruka: 7
|
čitano: 5.862
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Bok ljudi, imam problem s kompom, naime kad ga upalim, pojavi se onaj znak od windowsa i ona zelena traka ispod se kao vrti i onda se odjednom sam od sebe komp ugasi pa se odmah i sam od sebe ponovo upali i tako stalno..... Jel zna netko kako to popraviti....

Puno hvala unaprijed

jhgf

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ubaci instalacijski CD od Windowsa, kad se boota, pritisni R, u uđi u recovery consolu. Tu ukucaj fixboot i fixmbr. To će ti rješiti problem 90%!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ne mogu pokrenuti windowse

puno hvala Smooth Operator, samo ja sam laik za te stvari pa imam podpitanja:

1. šta znači "kad se boota"

2. "ukucaj fixboot i fixmbr" - šta je to? :-)

znam da ti ovo izgleda kao da razgovaraš s totalnim kretenom :-), ali ja stvarno koristim komp kao alat i sve je dobro dok sve radi, ali kad nešto rikne, e onda sam ja u problemu... :-)

jhgf
16 godina
neaktivan
qashqai kaže...

puno hvala Smooth Operator, samo ja sam laik za te stvari pa imam podpitanja:

1. šta znači "kad se boota"

2. "ukucaj fixboot i fixmbr" - šta je to? :-)

znam da ti ovo izgleda kao da razgovaraš s totalnim kretenom :-), ali ja stvarno koristim komp kao alat i sve je dobro dok sve radi, ali kad nešto rikne, e onda sam ja u problemu... :-)

1. to znači kada imaš crn ekran (zavisi jel imaš vistu, win7 ili XP, uglavnom sad govorim za XP) kada ti je ono crn ekran i on boota system fajlove, tada upri R i to ti je recovery console

2. i tu samo preko tastature utipkaj fixboot, kada to završi onda utipkaj fixmbr i to je to

Ako ocima gledamo, a mozgom vidimo, onda slijepi ljudi nemaju mozga
17 godina
neaktivan

"Boot" početak učitavanja operativnog sistema, tj. Windowsa. Kad te pita da li želiš učitati sistem sa cd-a stisni bilo koju tipku, a onda napravi ono što ti je rekao Smooth Operator. "Fixboot" i "fixmbr" su naredbe koje se pišu o komandnom promptu Recovery konzole.

Ali prije toga probaj sitisnuti f8 (prije nego što se učitaju Windowsi) i odaberi opciju start last known good configuration, ili probaj otići (isto nakon F8) u Safe mode, pa vratiti sistem pomoću System Restore.

17 godina
neaktivan

Ubaci instalacijski CD. Bootanje, čekaj da se učita, vidit ćeš u donjem kutu kako neke datoteke pišu. Kad to završi, bit će ti neki plavi ekran. Pisat će ti- If you want to repair windows press R, i ti stisni slovo R. Sad se opet nešto učitava. Sad imaš crni ekran u u njeg se može nešto ukucavati. Prvo će te pitati za instalaciju: 1) C:\Windows, tu znači stisni 1, da odabereš svoje windowse. Sad dobiješ crni ekran i u njem piše C:\Windows>    Tu ukucaj fixmbr i stisni enter. Opet te vrati na isto. Tu ukucaj fixboot i stisni enter, i ponovno upali računalo, a izbaci instalacijski CD iz računala!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ljudi moji, stvarno vam puno hvala, ovako brzu i konkretnu pomoć stvarno nisam očekivao, nadao sam se da će možda jednom netko odgovoriti, ali baš ovako.....svaka vam čast i još jednom puno hvala

probat ću napraviti što ste mi rekli pa vam javim rezultat ;-)

ps ono s pokretanjem last good configuration sam probao i ništa se nije dogodilo (da barem jeste, ne bih vas davio ovdje ;-) )

jhgf

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice