Molim savjet: trebam program za "screen capture"

poruka: 20
|
čitano: 5.555
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Molim vas za savjet ja sam lunjao netom da pronađem neki screen capture  program za dektop...i pronašao sam...ali meni treba jedan takav program koji bi uslikao video koji vrtim na dektopu...odnosno imam tv stick za kompjutor za digitalnu televiziju,i imam neki screen capture  program za dektop ali kad pustim na kompjutoru neki program npr. RTL televizija  i pokušam uslikat screen sa RTL-a uspije mi ali ostaje crnilo,ne pokaže mi sliku koju sam uslikao sa RTL televizije,znači video odnosno tv program kojeg uslikam sa "screen capture dektop" neče se prikazat u slici nego je kak sam naveo crnilo... dali postoji neki program sa kojim bih mogao na dektopu uslikati  TV-programe koji mi se vrte  al da kad uslikam ne bude  crnilo nego trenutna slika koju uslikam i  koju želim da prebacim u .jpg format... znači uglavnom da mi uslika tv format... ako sam dobro objasnio

Hvala svima na odgovoru...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 1:44 (sinizgb).

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Molim savjet: trebam program za "screen captur
sinizgb kaže...

Molim vas za savjet ja sam lunjao netom da pronađem neki screen capture  program za dektop...i pronašao sam...ali meni treba jedan takav program koji bi uslikao video koji vrtim na dektopu...odnosno imam tv stick za kompjutor za digitalnu televiziju,i imam neki screen capture  program za dektop ali kad pustim na kompjutoru neki program npr. RTL televizija  i pokušam uslikat screen sa RTL-a uspije mi ali ostaje crnilo,ne pokaže mi sliku koju sam uslikao sa RTL televizije,znači video odnosno tv program kojeg uslikam sa "screen capture dektop" neče se prikazat u slici nego je kak sam naveo crnilo... dali postoji neki program sa kojim bih mogao na dektopu uslikati  TV-programe koji mi se vrte  al da kad uslikam ne bude  crnilo nego trenutna slika koju uslikam i  koju želim da prebacim u .jpg format... znači uglavnom da mi uslika tv format... ako sam dobro objasnio

Hvala svima na odgovoru...

ja kad ocu nesto skinut onda recimo stisnem pauzu na filmu.. a skinem frapsom..

edit:radi i klasika (print screen)

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 8:27 (dokly).
15 godina

Bija je u bugu jednom taj "trik"

Prvo treba otvorit jedan video u kojem nećeš trebat napravit SS, i zatim otvorit drugi program u kojem napraviš SS, zatim ga spremiš u paint i sačuvaš ka jpg.

Samo neznan jesan li dobrin redosljedon stavija. Možda se triba i obrnuto otvorit programi to nisan 100% siguran, ali siguran san da jedan od ta dva načina pali, tako ja nekad vatan slike.

That's no reason to cry. One cries because one is sad. For example, I cry because others are stupid, and it makes me sad.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zaboravite na trikove!Ovaj vam program snima sliku u videu ,a zove se HyperSnap-DX

Treba namjestiti ovako:Ode se na Capture\Enable Video Or Game Capture\Choose witch type to capture(video,game capture)

0 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Hvala svima,posebno zadnjem članu na programu i uputama ,mada ga nisam još isprobao ali budem tokom ovih dana 

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina

tata od formata..nema sto ne snima..slika i video.. mozes editirat,sarat,pisat po slikama.

snima video svega sto radis na pc-u..isto tako kao sto ti zelis..imas na monitoru sa tv kartice rtl upaljen..prozor 720x576..

samo zahvatis taj prozor i kliknes snimaj ;)

http://www.faststone.org/FSCaptureDetail.htm

what Marcellus Wallace looked like
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 2:03 (torrente).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

FastStone Capture bez problema snima samo sliku, tj screanshot ili video nekog prozora svejedno na TV kartici u ovom slucaju i nema frke.Cool

http://tinypic.com/m/dgtrx0/2

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Probao sam FastStone captuee još prije par dana i uslikao sam pozadinu tv programa koji se vrti na desktopu  al ništa samo crnilo je ispalo u .jpg formatu...

još ću probat rješiti problem savjetom  od @zitzko člana

ali svejedno hvala svima

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 21:13 (sinizgb).

0 0 hvala 0
17 godina

covjek ti je povise pokazao kako je sa njim snimio 24h seriju sa hvatanjem prozora.

kasnije bez problema dok snimak vrtis u svom omiljenom playeru, pauziraj i kropaj sto zelis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
torrente kaže...

covjek ti je povise pokazao kako je sa njim snimio 24h seriju sa hvatanjem prozora.

kasnije bez problema dok snimak vrtis u svom omiljenom playeru, pauziraj i kropaj sto zelis.

Možda je greška moja jer nisam puzirao u Faststone capture...možda me to zezalo...jer ja sam u puštanju programa kliknuo opciju da slika...

Ja nekažem da ne vjerujem čovjeku poviše,vjerojetno ja griješim negdje ili je problem šta imam windows 7...probat ču još jednom sa FastStone pa javim...

17 godina

nema veze,hajde probaj onaj prvi tool ,pa nam javi jesi ikako uspio.

ako opet zapne, ja cu ti temeljitije pojasnit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
zitzko kaže...

Zaboravite na trikove!Ovaj vam program snima sliku u videu ,a zove se HyperSnap-DX

Treba namjestiti ovako:Ode se na Capture\Enable Video Or Game Capture\Choose witch type to capture(video,game capture)

Evo uspio sam svjetom od člana @zitzko Osmijeh

odnosno programom "HyperSnap"

Thanks na pomoći

u privitku sam stavio primjer screenshota kojeg sam maloprije uslikao preko HyperSnap-a

I još jednom hvala svima... Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 21:50 (sinizgb).
17 godina

cestitam

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Je da je tema prastara, ali nema potrebe otvarati novu. :)

Htio bih napraviti jednu video prezentaciju pa tražim program pomoću kojega ću označiti željeni dio ekrana i snimati ono što radim. Bitno mi je da nema nikakav watermark i da je dobra kvaliteta snimke, a ako ima još i kakve osnovne mogućnosti obrade videa unutar sebe to mu je samo plus. Ako ste koristili ili znate za neki takav program, slobodno preporučite.

Zahvaljujem.

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Molim savjet: trebam program za "screen captur

OBS, free je i open source

11 godina
neaktivan
Avensac kaže...

OBS, free je i open source

Isprobao sam nekoliko različitih konfiguracija za snimanje videa pa u najboljem slučaju dobijem zadovoljavajuć prikaz onoga što sam radio. Mogu li očekivati video koji će biti jednake kvalitete kao što je i stvaran prikaz sadržaja na ekranu ili ne?

16 godina

imaš u samim win (pretpostavka koristiš win-10..) .. win+alt+r.. pojavljuje se (dosadan) kod pokretanja nekih igara ili fullscreena, radi, nudi dovoljno opcija za snimanje.. dok editiranje danas nije poroblem 'ni u wordu' :) tj barem si siguran da radi (nekad davno nije bilo jednostavno snimati directx..)

-kvaliteta kao svakog drugog capturea ovisi o postavkama (rezolucija-kompresija..) i resursima (jer nije lako kompresirati u RT.. tj trebaš odgovarajući HW za kvalitetu). + a danas to rade same VGA (ne kao nekad samo specijalizirane video-capture..) tj kroz driver ti vga može nuditi istu stvar i vga je ona koja to ekšli radi kao što o njoj-resursima-snazi ovisi što može)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2019 11:07 (ihush).
11 godina
neaktivan
ihush kaže...

imaš u samim win (pretpostavka koristiš win-10..) .. win+alt+r.. pojavljuje se (dosadan) kod pokretanja nekih igara ili fullscreena, radi, nudi dovoljno opcija za snimanje.. dok editiranje danas nije poroblem 'ni u wordu' :) tj barem si siguran da radi (nekad davno nije bilo jednostavno snimati directx..)

-kvaliteta kao svakog drugog capturea ovisi o postavkama (rezolucija-kompresija..) i resursima (jer nije lako kompresirati u RT.. tj trebaš odgovarajući HW za kvalitetu). + a danas to rade same VGA (ne kao nekad samo specijalizirane video-capture..) tj kroz driver ti vga može nuditi istu stvar i vga je ona koja to ekšli radi kao što o njoj-resursima-snazi ovisi što može)

Zahvaljujem na preporuci, ali nemam desetku. Uspio sam dobiti nešto bolji prikaz pa ću se još malo poigrati postavkama. Trebalo bi poslužiti svrsi.

16 godina

za bilo što s videom, praktički moraš na w10, zbog vga-drivera tj directx-ogl .. jer ms ne daje noviji dx za starije win inače teoretski je 'isto' na npr xp ili linux-mac. a ovakve sitnice su tad zgodan fičer (koji većini samo smeta, iskače..) :)

edit .. i ispustim 'važnije', tj nije važan/problem neki soft, nego sam soft-app to zapravo ne radi, nego to danas radi vga-gpu kroz driver kao direcx i ako soft pravilno korsiti mogućnosti tad ćeš iskoristiti HW-mogućnosti-snagu uz kvalitetu, ako ne iskorištava tad sam soft ne pomaže, tj cpu nikad neće bit idovoljno jak za taj task.. tj ovisi o željenoj kvaliteti-rezoluciji/postavkama capturea. Nakon capturea je 'nevažno' koliko je jak pc-cpu.. jer tad ne moraš raditi u RTu (brzina).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2019 16:06 (ihush).
11 godina
neaktivan

Nije bio problem u postavkama, nego u playeru s kojim sam provjeravao snimljeni video. Slika je skoro pa odlična kada se video pokrene preko drugog programa.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice