Ovako imam 1280 MB RAM-a,HD2600xt i celerona 2,72GHZ.Instalirao sam Mass Effect i na koju god rezluciju i detalje stavio nemam više od 11 FPS-a.Najnoviji su driveri,ostale igre na unreal enginu i du mi bez frke na 1024 medium detalji ali ovo neče.Zašto?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jednostavno igra je gladna hardwarea. Ja sam na starom PC-u igrao sve na low, linear texture filter, i svejedno je znalo zatrzati i radilo je na oko 25 FPS-ova. To je bilo na Athlonu 64 3000+, 2x512RAM-a i X1950pro. Tek na novom radi dobro sve na max. Mislim da ti je ipak komp malo preslab za tu igru. Celeron se baš nije pokazao u igrama, a ni HD2600xt, barem ne u onim zahtjevnjim. Na žalost morat malo posegnuti u džep ako želiš igrati Mass Effect.
Ali ostale igre na Unreal 3 Enginu mi idu bez frke.Zašto ova šteka tako jako.Igrao sam bioshock,airborne,vegas2 bez frke.
I ja sam ostale igrao bez problema, na starom Bioshock na 1280x1024, detalji medium do high i sve je radilo bez problema. Mass effect je prvotno izašao za konzole, pa me ne bi čudilo da je neoptimiziran.
Jel možda znaš kak bi mi išao Gears of War
Nisam igrao, ali kao min. se spominje 2.4GHz procesor, 1Gb RAM-a, i GeForce 6600. Premda u recenzijama piše da je napravljen loši port s konzole što se toga tiče, pa nisam siguran kako bi ti radilo, ali mislim da bi moralo
Ovo je od Mass Effecta pa opet ne radi :
Minimum System Requirements for Mass Effect on the PC
Operating System:
Windows XP or Vista
Processor:
2.4+GHZ Intel or 2.0+GHZ AMD
Memory:
1 Gigabyte Ram (XP)
2 Gigabyte Ram (Vista)
Video Card:
NVIDIA GeForce 6 series(6800GT or better)
ATI 1300XT or better (X1550, X1600 Pro and HD2400 are below minimum system requirements)
Hard Drive Space:
12 Gigabytes
Sound Card:
DirectX 9.0c compatible sound card and drivers
----------
Recommended System Requirements for Mass Effect on the PC
Operating System:
Windows XP or Vista
Processor:
2.6+GHZ Intel or 2.4+GHZ AMD
Memory:
2 Gigabyte Ram
Video Card:
NVIDIA GeForce 7900 GTX or higher.
ATI X1800 XL series or higher
Hard Drive Space:
12 Gigabytes
Sound Card:
DirectX 9.0c compatible sound card and drivers – 5.1 sound card recommended
Toliko sam čekao igru,a sad
Ali zašto imam stalno oko 11 FPS-a bez obzira na malu ili veliku rezoluciju.Pa na malim rezolucijama bi treba dobiti višak FPS-ova ali ja imam stalno isto.
To je teoretski minimum. To ti je dovoljno samo za pokretanje igre, uz slide show FPS. Šteta što je ne možeš igrati. predobra igra, suosječam s tobom. Ja ju baš 2. put prelazim i nešto najbolje u posljednjih 5 godina mi je
Igrat ču je za godinu dana dok kupim novi PC
Drugu godinu dođe i Mass effect 2, pa ćeš uživati u obje
Ako Bog da.
Pa i Crysis mi je radil bolje nego Mass Effect.Sramota.
I meni je Crysis bolje radio. Šteta
Sada sam bio instalirao mass effect i sve super. Kada sam otisao pod settings od igre namjestit rezoluciju max. ponuđena je 1280x1024, a meni treba 1680x1050? Jel to neki bug ili stvarno nema vece rezolucije od te u igri?
Sada sam bio instalirao mass effect i sve super. Kada sam otisao pod settings od igre namjestit rezoluciju max. ponuđena je 1280x1024, a meni treba 1680x1050? Jel to neki bug ili stvarno nema vece rezolucije od te u igri?
jesam, našao sam na nekom forumu kako to rijesit...
treba otic pod mass effect/config i tamo naci rezoluciju i postavit x=1680 , y= 1050 ...
Jedan od uzroka zašto ti Mass effect slabo ili nikako ne radi, je taj što je BioWare kupio ranu alpha verziju Unreal 3 enginea.Jedan od problema te rane verzije imaju i ljudi sa prilično jakim strojevima,a to su isprekidane sjene.