Kopiranje image diska preko mreže

poruka: 4
|
čitano: 1.814
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć !!! Kopiranje image diska preko mreže

Imam mrežu spojenu na sljedeći način:  router spojen optičkim kabelom na carnet, na njega spojena četiri ormarića s Hubovima, a na svaki ormarić spojeno od 5 do 20 računala (oko 70 ukupno) koja moram preinstalirati. Postoji li način da instaliram jedan comp. sa svim potrebnim programima i sliku (clon) njegovog hdd-a prenesem putem mreže na ostala računala u mreži. Sva računala su identična!

Unaprijed hvala na pomoći!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Pomoć !!! Kopiranje image diska preko mreže
cezaro kaže...

Imam mrežu spojenu na sljedeći način:  router spojen optičkim kabelom na carnet, na njega spojena četiri ormarića s Hubovima, a na svaki ormarić spojeno od 5 do 20 računala (oko 70 ukupno) koja moram preinstalirati. Postoji li način da instaliram jedan comp. sa svim potrebnim programima i sliku (clon) njegovog hdd-a prenesem putem mreže na ostala računala u mreži. Sva računala su identična!

Unaprijed hvala na pomoći!

naravno da postoji nacin da se preko mreze odradi instalacija. cak ti mozes imati disk image (ne klon) kod sebe pa preko mreze ide instalacija.

ako to nisi nikada radio mozda bolje da uzmes nekoga tko zna sta radi i da ucis uz njega (pogotovo ako to mora raditi u pon ujutro!)

imas li server u cijeloj prici?? kako komuniciraju ta racunala? bez servera?

nacelno, instaliras SVE na jedan komp pa sa npr. Acronis-om napravis image te ga onda "distribuiras" preko mreze.. ali za to MORAS imati server na kojem je shareana mapa sa ti m imageom, ....

svakako ima tu posla, a ako idem od nule prvi put... uh, sretno!

16 godina
RE: Pomoć !!! Kopiranje image diska preko mreže
sasa kaže...
..

imati server na kojem je shareana mapa sa ti m imageom, ....

svakako ima tu posla, a ako idem od nule prvi put... uh, sretno!

-upravo tako.

Može instalacija sa servera, može klasična instalacija pa kopiranje imagea na ostale (kao kloniranje..) to je najbrži način, koristi se za 'štancanje' veće kolićine, ali nije za korištenje unutar jedne mreže (jer postavke, nazivi računala itd..) moraju biti jedinstveni. Dakle na taj način ipak treba 'popravitit' dosta stvari počevši od computer namea.. koji je povezan s aktivacijom.. -kužiš?

Ono što ima smisla je pre-install, tj customizirana verzija (kao i OEM) gdje je većina postavki već podešena, tad rutinu za instalaciju OSa može obaviti 'ćorava Baba' za 24minute... ali opet ostaje ostatak softwarea kao Office, AV ... (btw, Office SBS i AV-biz.ed. postoje verzije baš za tu namjenu, što treba planirati kod nabave-licenciranja...)

70tak računala je dovoljno velika količina da razmišljaš o ovakmim načinima, ipak, za prvi put nije preporučljivo, jer ćeš izgubiti par dana na pripremu deployinga da bi nakraju vido probleme koji te prisiljavaju na reinstal i sl. ..

-sretno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Pomoć !!! Kopiranje image diska preko mreže

Hvala na odgovoru. Problem je u tome da je sve relativno novo postavljeno i nema servera, nego su sva računala samo fizički spojena na način koji sam opisao. Problem i je u tome što me zanima da li moram prvo konfigurirati mrežu ili je moguće i na ovaj način? Mreža mi poslije ne treba jer računala u principu rade nezavisno.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice