Kompjutor se ne želi upalit

poruka: 10
|
čitano: 2.174
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Jučer sam normalno ugasio kompjutor, i danas kada sam htio upalit kompjutor je počeo puštat onako periodične zvukove ( svaki "zvuk" traje 1 sec) i onda nakon jedno dvadesetak sekundi bi se ugasio pa automatski ponovo upalio.. i tako redom. na ekranu nije bilo ništa.. potom za jedno sat vremena sam  ponovo pokušao i upalio se i onda sam da provjerim dali radi isključio i ponovo išao upalit.. sada mi ne pušta nikakve zvukove nego samo kao upali se i ugasi nekon 15 sec.. i tako cijelo vrijeme.. provjerio sam sve kabele izvan i unutar kućišta i sve je kako treba. Šta da uradim? 

Hvala..

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3.... Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2009 20:00 (pajic3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kompjutor se ne želi upalit
pajic3 kaže...

Jučer sam normalno ugasio kompjutor, i danas kada sam htio upalit kompjutor je počeo puštat onako periodične zvukove ( svaki "zvuk" traje 1 sec) i onda nakon jedno dvadesetak sekundi bi se ugasio pa automatski ponovo upalio.. i tako redom. na ekranu nije bilo ništa.. potom za jedno sat vremena sam  ponovo pokušao i upalio se i onda sam da provjerim dali radi isključio i ponovo išao upalit.. sada mi ne pušta nikakve zvukove nego samo kao upali se i ugasi nekon 15 sec.. i tako cijelo vrijeme.. provjerio sam sve kabele izvan i unutar kućišta i sve je kako treba. Šta da uradim? 

Hvala..

Jesi ga overclockao?

Izvadi bateriju na 1-2min i mora za to vrijeme biti istekan iz struje. Onda bateriju vrati nazad i ustekaj ga u struju te stisni power button i trebalo bi rijesit problem
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,1Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA770-DS3 + zalman NBF47/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd)
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2009 20:03 (Hyperion).
17 godina

dakle... pogledaš u uputama matične ploče što znači takvo pištanje dali je beepkanje dugo ili kratko te koliko puta... Onda nađeš u uputama što znači... Ako nemaš u uputama, to ima i na internetu, reci ime matične i naći ću na internetu... BTW: prebroji pištanje i reci dali su svi kratki ili su svi dugi, ili koji tip kombinacije je.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma prvo napravi clear cmos...               pa ako ne pomogne onda treba dešifrirat te beepove

Only God (& mod) can judge me

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako ti se ne želi upalit a ispušta ti zvukove kao "tiiit" može bit da nije stvar u kablovima nego npr. provjeri ram pločice izvadi ih pa ih ponovno stavi to se meni dogodilo jednom ili pokušaj isto sa grafičkom. Sumnjam da se to može dogodit sa procesorom pa njega nemoj dirat. Očisti ventilatore na napajanju i na procesoru (iako zbog ovog na procesoru nebi se smjelo nikaj dogodit ali to znači da ne čistiš komp). Ako ti je komp nov i pod garancijom onda ga nesmiješ sam otvarat zbog onih naljepnica inače gubiš garanciju. Nadamse da će ti nekaj pomoć. Sretno s tim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

zvukovi ne traju uvijek isto..mislim reć da svaki zvuk traje 1 sec.. ali nekada komp radi 5 secundi, nekad 20sec.. itd..

matična mi je gigabyte p35-ds3 i nikako da izvadim bateriju i nje.. OC-ao sam komp q6600 na 2.66ghz ali napravio sam testove i stabilan je..

ali kao što sam napisao, kompjutor mi više NE pušta nikakve zvukove, samo se upali i nako 10-25 sec se ugasi..

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3.... Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2009 20:11 (pajic3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam prekjucer malo uređivao unutrasnjost kompa, vadio sam maticnu, graficku van, obrisao prašinu. Nakraju sam sve složio i kablove lijepo slozio, povezao ih onim....

Kad sam sutradan upalio comp, vent od graficke se odmah poceo vrtit na 100%,al slike nema na monitoru. Kad sam ga otvorio i ponovo upalio vidio sam da se vent od proca nevrti...

Uglavnom sustavom eliminacije sam dosao do toga da je maticna riknula(imam jos jedan comp). Sve sam nakraju premjestio na drugu maticnu, a ovu spakirao, ocistio,i nasao racun. Sutra ide u ve-mil na servis, imam jos garanciju...

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,1Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA770-DS3 + zalman NBF47/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Ja sam prekjucer malo uređivao unutrasnjost kompa, vadio sam maticnu, graficku van, obrisao prašinu. Nakraju sam sve složio i kablove lijepo slozio, povezao ih onim....

Kad sam sutradan upalio comp, vent od graficke se odmah poceo vrtit na 100%,al slike nema na monitoru. Kad sam ga otvorio i ponovo upalio vidio sam da se vent od proca nevrti...

Uglavnom sustavom eliminacije sam dosao do toga da je maticna riknula(imam jos jedan comp). Sve sam nakraju premjestio na drugu maticnu, a ovu spakirao, ocistio,i nasao racun. Sutra ide u ve-mil na servis, imam jos garanciju...

samo da te obavijestim, da nebi bez veze išao do vemila jer imaju inventuru ;)
  edit: ...neznam za Petrinju, mislio sam da si u zg  
Only God (& mod) can judge me
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2009 20:18 (Core2Duo2).
17 godina
Core2Duo2 kaže...
Hyperion kaže...

samo da te obavijestim, da nebi bez veze išao do vemila jer imaju inventuru ;)
  edit: ...neznam za Petrinju, mislio sam da si u zg  
 Idem u sisak, nema u petrinji...
17 godina

Evo, izvadio sam rame i ponovo sam ih tsavio I RADI SVE!

Bios sam stavio na default..

Ako mi ponovo neš bude zezo javim..

puno hvala... Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice