Komp spor

poruka: 66
|
čitano: 8.597
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Komp spor

kupio sam komp u 4 mj 2010 godine....i negdje u 10-11 mj su mi dola 2 trojana i nije mi se dalo brisat pa sam rusio windovs....od tada mi je komp spor

i na 32-bitnoj verziji i na 64-bitnoj

a za ovu konfu mislim da nebi trebo bit spor...napravio sam CPU benchmark(14883 score) i unigine benchmark(mislim da je oko 560 score bio)

viruse sam skeniro i nema nista

u cem je problem zna li iko??

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp spor

premalo podataka,daj skini ovaj program ako hoćeš, skeniraj i  kopiraj log koji izbaci pa ga zalijepi tu u poruku

debeli http://www.youtube.com/watch?v=FoDhXMV3jaY
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp spor

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4
Scan saved at 17:47:44, on 23.2.2011.
Platform: Windows 7  (WinNT 6.00.3504)
MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7600.16385)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\Program Files (x86)\Google\GoogleToolbarNotifier\GoogleToolbarNotifier.exe
C:\Program Files (x86)\Xfire\Xfire.exe
C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Program Files (x86)\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe
C:\Program Files (x86)\Windows Live\Contacts\wlcomm.exe
C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis\HiJackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://google.hr/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page = C:\Windows\SysWOW64\blank.htm
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exe
O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
O2 - BHO: Windows Live ID Sign-in Helper - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - C:\Program Files (x86)\Google\Google Toolbar\GoogleToolbar_32.dll
O2 - BHO: Google Toolbar Notifier BHO - {AF69DE43-7D58-4638-B6FA-CE66B5AD205D} - C:\Program Files (x86)\Google\GoogleToolbarNotifier\5.6.5805.1910\swg.dll
O3 - Toolbar: Google Toolbar - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - C:\Program Files (x86)\Google\Google Toolbar\GoogleToolbar_32.dll
O4 - HKLM\..\Run: [HDAudDeck] C:\Program Files (x86)\VIA\VIAudioi\VDeck\VDeck.exe -r
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files (x86)\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe" MSRun
O4 - HKLM\..\Run: [ATICustomerCare] "C:\Program Files (x86)\ATI\ATICustomerCare\ATICustomerCare.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files (x86)\Adobe\Reader 10.0\Reader\Reader_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe ARM] "C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\ARM\1.0\AdobeARM.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [Sidebar] C:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe /autoRun
O4 - HKCU\..\Run: [swg] "C:\Program Files (x86)\Google\GoogleToolbarNotifier\GoogleToolbarNotifier.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [msnmsgr] "C:\Program Files (x86)\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe" /background
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'NETWORK SERVICE')
O8 - Extra context menu item: Google Sidewiki... - res://C:\Program Files (x86)\Google\Google Toolbar\Component\GoogleToolbarDynamic_mui_en_E11712C84EA7E12B.dll/cmsidewiki.html
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\program files (x86)\common files\microsoft shared\windows live\wlidnsp.dll
O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) - http://fpdownload2.macromedia.com/get/shockwave/cabs/flash/swflash.cab
O16 - DPF: {E2883E8F-472F-4FB0-9522-AC9BF37916A7} - http://platformdl.adobe.com/NOS/getPlusPlus/1.6/gp.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{3BE989A8-FC9F-49EF-A2D0-7028B0DD611C}: NameServer = 85.114.32.7,85.114.32.8
O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\..\{3BE989A8-FC9F-49EF-A2D0-7028B0DD611C}: NameServer = 85.114.32.7,85.114.32.8
O17 - HKLM\System\CS2\Services\Tcpip\..\{3BE989A8-FC9F-49EF-A2D0-7028B0DD611C}: NameServer = 85.114.32.7,85.114.32.8
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\Alg.exe,-112 (ALG) - Unknown owner - C:\Windows\System32\alg.exe (file missing)
O23 - Service: AMD External Events Utility - Unknown owner - C:\Windows\system32\atiesrxx.exe (file missing)
O23 - Service: AMD FUEL Service - Advanced Micro Devices, Inc. - C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Fuel\Fuel.Service.exe
O23 - Service: AMD Reservation Manager - Advanced Micro Devices - C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Reservation Manager\AMD Reservation Manager.exe
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\efssvc.dll,-100 (EFS) - Unknown owner - C:\Windows\System32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\fxsresm.dll,-118 (Fax) - Unknown owner - C:\Windows\system32\fxssvc.exe (file missing)
O23 - Service: Usluga Google ažuriranje (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files (x86)\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: Google Software Updater (gusvc) - Google - C:\Program Files (x86)\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService.exe
O23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @comres.dll,-2797 (MSDTC) - Unknown owner - C:\Windows\System32\msdtc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\System32\netlogon.dll,-102 (Netlogon) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\Windows\system32\PnkBstrA.exe
O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\Windows\system32\locator.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\snmptrap.exe,-3 (SNMPTRAP) - Unknown owner - C:\Windows\System32\snmptrap.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\spoolsv.exe,-1 (Spooler) - Unknown owner - C:\Windows\System32\spoolsv.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\sppsvc.exe,-101 (sppsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\sppsvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\ui0detect.exe,-101 (UI0Detect) - Unknown owner - C:\Windows\system32\UI0Detect.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vaultsvc.dll,-1003 (VaultSvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\Windows\System32\vds.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\Windows\system32\vssvc.exe (file missing)
O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbengine.exe (file missing)
O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\Windows\system32\wbem\WmiApSrv.exe (file missing)
O23 - Service: @%PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

--
End of file - 7978 bytes

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp spor

Možda uzrok nije u zločudnom softweru, kad i sam kažeš kako si rušio windowse... Probaj isključiti programe koji startaju zajedno sa operacijskim sustavom, a probaj također pročistiti registre, privremene datoteke, kolačiće cc cleanerom.. sve to usporava računalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Komp spor
kako to uopće misliš spor?

jesi instalirao drivere uopće?
TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
16 godina
neaktivan
Komp spor

sve sam instaliro...za grafu drivere..amd drivere..sound...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp spor

s čim si skenirao pc? koji uopće antivirus  imaš?
neke stvari se trebaju izbaciti iz stratup-a,adobe,googletoolbar notifier
jel ti uključen windows defender?

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 18:07 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp spor

sinoc sam srusio 32bit windows 7 u stavio 64 bit...nisam instaliro antivirus jer neznam koji da stavim...a i sad mi je isto spor...

EDIT:skeniro sam s Malwarebytes' Anti-Malware i s nod32..

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 18:10 (pinjo93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pinjo93 kaže...

sinoc sam srusio 32bit windows 7 u stavio 64 bit...nisam instaliro antivirus jer neznam koji da stavim...a i sad mi je isto spor...

EDIT:skeniro sam s Malwarebytes' Anti-Malware i s nod32..

zato se ne vidi,ne znam zašto je spor,kako se to manifestira,spor internet,otvaranje aplikacija ?
cijeli komp je usporen ili samo internet?

16 godina
neaktivan
Komp spor

cjeli komp...:(

kada igram cod2 npr cb sa uacom od 10 ss ja na 8 NEmam 250 FPS-a...i to na dx7 -.-

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 19:54 (pinjo93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pinjo93 kaže...

cjeli komp...:(

kada igram cod2 npr cb sa uacom od 10 ss ja na 8 NEmam 20 FPS-a...i to na dx7 -.-

lakše bi bilo s onim trojancima{#}

16 godina
neaktivan
Komp spor

Mozda glupo pitanje al jesi gledao temperature?

kod frenda mi je bio takav problem sve usporeno i nakon rusenja windowsa isto.

procesor se pregrijavao, promijenio je pastu i sve ok onda.

strpljenje i ucenje donosi uspjeh.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp spor

napiso sam 20 fpsa a mislio sam na 250 sry...

temp mi je 35-36 kada nista ne radim imam Scythe Mugen 2

ali pasta je od 9 mj i stavio sam onu koju sam dobio s mugenom

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Može biti da ti je malo 2 GB na 64-bitnim Windowsima. Jest da cod2 nije zahtjevan, ali opet. može biti

** Live 4 Music **
15 godina
neaktivan

Imao je 32-bitne 

A i cod2 nije zahtjevan, 2gb je definitvno dovoljno

15 godina
TheUntouchable kaže...

Imao je 32-bitne 

A i cod2 nije zahtjevan, 2gb je definitvno dovoljno

previdio sam da je gore napisao da mu je i na 32-bitnom bilo tako.

Onda je moguće da je do temperature.

** Live 4 Music **
16 godina
neaktivan
Komp spor

ali temp su normalne...grafa je na nekih 40-50 dok ne igram...proc je 36

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp spor

Problemi sa hardom?

Ne znam sta bi jos moglo bit :/

0 0 hvala 0
15 godina
pinjo93 kaže...

ali temp su normalne...grafa je na nekih 40-50 dok ne igram...proc je 36

dok ne igraš? a kada upališ igru?

EDIT: o kojem se napajanju radi?

** Live 4 Music **
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 21:37 (sudy_freak).
15 godina

Pinjo93, ovaj ili ovakav mi je problem kao odnekud poznat, a opisati ću ti svoj slučaj.
Sredinom 2005 kupio sam svoj prvi komp, laptop IBM i bio sretan kao tranzistor, u to doba s najjačom konfiguracijom. Uredno instalirao NOD 32, kao antivirusnu zaštitu i uživao 1 godinu. Obzirom sam tada bio totalni lajbek, nisam znao da se licenca za NOD obnavlja, kupuje nova i slična čudesa. Je moj komp je uredno prijavljivao istek licence i sve je trajalo dok nisam pokupio qurac od ovce, i viruse i trojane i tko zna što ne. Do tada sam na HD-u od 100GB imao zauzeće od nekih 35-40%, a od tada nešto free diska u MGb. Jedno sam vrijeme kukao, očajavao, dok nisam zaključio kako trebam promijeniti HD i vjerojatno ću moći problem riješiti. Odneo sam lapitopi do čovjeka kod kojeg sam kupio komp i objasnio mu problem i što želim da pokuša napraviti. Prije toga sam na USB spremio sve što mi je bitno da se ne izgubi.Čovjek je IT znalac, uredio mi je jedan 320GB/7200 o/min, ma sve da samo poželiš. Kada sam kod njega podizao OS (kod mene je tada bio XP SP2), sve je radilo kao urica, dok dođem doma, miti 1/2 sata mu nije bilo dosta da se podigne.
Onda sam poludio totalno, skoro sam ga bacio van kroz balkon, zatvoren, kako je samo malo falilo! Ali nisam se predavao, razmišljao sam o "alternativnim" riješenjima, a došlo je nenadano, od kuda se niti u ludilu nisam mogao nadati.

Bitna stvar koju nikako nesmijem pozabiti ti reći, do tada nisam imao instaliran nikakav Office program, ne pitaj kako i zašto. Obzirom sam bio novak, pretpostavljam kako su mi to trebali pripomenuti prodavači kada sam kupovao komp kako ga nemam predinstaliranog i da ga treba kupiti, ali što je tu je, za prolivenim se mlijekom ne plače.

Obzirom mi je ista osoba prodala i servisirala komp, tako samo došli i do pitanja "Gdje ti je kakav Office"!! Ako nemaš, "imam ja jedan 2007 Ultimate, kao za tebe"!

Uglavnom, trebalo je vremena da ga instaliram, nekoliko sati, ali od tada kada sam obavio instalaciju Office 2007 Ultimare verzije, komp radi jako brzo, imam SP3, naravno uz nekoliko zaštita po svrsi, strašno pazim na koje strane zalazim i što skidam. I da, evo već preko 3 godine. da pokucam u glavu, tvrđa je sigurno, nemam problema niti s brzinom niti s smećem i zlom gamadi.

Ne znam dali sam ti pomogao riješiti tvoj problem, ali ako ti ovaj savjet može ikako pomoći, biti će mi drago!

EDIT: Ne znam dali je i ta činjenica bitna, ja imam 32 bit-nu verziju Windovsa XP Professional, tek da se zna!

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 22:12 (ATJLučko).
16 godina
neaktivan
Komp spor

napajanje corsair vx450w

a hard sam pravio testove al nezz ja koji su rezultati bolji....imam seagate barracuda 7200.12 250 gb to pise na njemu...i nekad se zna malo cut hard...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ATJLučko kaže...
...

Uglavnom, trebalo je vremena da ga instaliram, nekoliko sati, ali od tada kada sam obavio instalaciju Office 2007 Ultimare verzije, komp radi jako brzo, imam SP3, naravno uz nekoliko zaštita po svrsi, strašno pazim na koje strane zalazim i što skidam. I da, evo već preko 3 godine. da pokucam u glavu, tvrđa je sigurno, nemam problema niti s brzinom niti s smećem i zlom gamadi.

Ne znam dali sam ti pomogao riješiti tvoj problem, ali ako ti ovaj savjet može ikako pomoći, biti će mi drago!

Gospodine (iz poštovanja). Puno ste napisali, ali uz dužno poštovanje, ne nazire se rješenje. Vi hoćete reći da Vam je laptop spasila instalacija Office 2007.?

EDIT: pinjo, kolike su temperature kada igraš?

** Live 4 Music **
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 22:04 (sudy_freak).
16 godina
neaktivan
Komp spor

evo sad idem igrat war pa cu vidit :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sudy_freak, kako god zvučalu ludo suludo blesavo, ja neznam reći neki drugi smisleni razlog.
Kada sam već bio dosadan i sebi i IT stručnjaku i cijelom svijetu već dosadio, nakon ha jednostavne instalacije Office-a, stroj je proradio, a IT stručnjak na svoje a bormeš i na moje još veće oduševljenje, jednostavno mi je rekao, "mali to ti se računa kao da si dobio 7 na Lotu jedini.
Kome god zvučalo kao lijepa bajka, ljudi ja sam ju doživio.
ATJ Lučko
16 godina
Komp spor

Probaj defragmentirat disk.Meni je to pomoglo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ATJLučko kaže...
Sudy_freak, kako god zvučalu ludo suludo blesavo, ja neznam reći neki drugi smisleni razlog.
Kada sam već bio dosadan i sebi i IT stručnjaku i cijelom svijetu već dosadio, nakon ha jednostavne instalacije Office-a, stroj je proradio, a IT stručnjak na svoje a bormeš i na moje još veće oduševljenje, jednostavno mi je rekao, "mali to ti se računa kao da si dobio 7 na Lotu jedini.
Kome god zvučalo kao lijepa bajka, ljudi ja sam ju doživio.

ne, nisam rekao posprdno to ili kao da ne vjerujem. Nego sam rekao da nema smisla. Ne kažem da lažete, daleko od toga. Ali, ako tako kažete, vjerujem da je tako bilo.

Sada ćemo vidjeti temperature, nakon što war odigra.

** Live 4 Music **
16 godina
Komp spor

Možda glupo pitanje ali jesi instalirao drivere za mbo,najnovije sa stranice proizvođača??

Meni je komp bio usporen dok nisam instalirao ahci driver(zbog  ssd-a)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Komp spor

defragmiro sam hdd i opet isto

sad skidam najnovije drivere...valjda to pomogne

evo slike...

temp su sada koda malo vece nego inace jer sam izvadio pola ventilatora jer sam cuo da oni usporavaju komp...al vratit cu ih

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
pinjo93 kaže...

defragmiro sam hdd i opet isto

sad skidam najnovije drivere...valjda to pomogne

evo slike...

temp su sada koda malo vece nego inace jer sam izvadio pola ventilatora jer sam cuo da oni usporavaju komp...al vratit cu ih

Velis da ti je bio brz?

Jesi sta novo ubacio u komp,prije nego sto se usporio:Hardware-software?

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
15 godina

Pretpostavljam da nisi clockao komp. Nisu toliko strašne temperature, ali za Mugena su relativno visoke.

Kako ti je ulaz-izlaz zraka u case naređen? I tko ti je rekao da cooleri usporavaju rad PC-a?

** Live 4 Music **
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice