ime teme vam sve govori kako napraviti tutorial npr. za youtube....kako snimiti pokrete i stvaviti one plave podloge na kojima se sve objasnjava.... molio bih korak po korak jer sam nov u tome....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
NITKO NEZNA????
Pa pomoču Camtasia Studio
Imaš mali miljun programa koji to rade,od toga jako puno besplatnih.Malo poguglaj.
Imaš mali miljun programa koji to rade,od toga jako puno besplatnih.Malo poguglaj.
probaj sa programčićem zvanim SnagIt
Windows movie maker
decki/cure meni je ovo bitno i treba mi pa ako neko zna nek napise a ako se stidi nek mi posalje poruku!!!!
Plavu stranicu??? Ne znam dali sam dobro skužio, ali evo na šta sam mislio pod tom plavom stranicom.
Sigurno si mislio na plavu pozadinu, najlakši način za to napraviti ti je da u movie makeru ubaciš običnu plavu sliku (fomrat *.jpg) te joj odrediš u kojem
vremenskom razdoblju da bude te koje dužine. Dali je to to ili je nešto drugo u pitanju?
Plavu stranicu??? Ne znam dali sam dobro skužio, ali evo na šta sam mislio pod tom plavom stranicom.
Sigurno si mislio na plavu pozadinu, najlakši način za to napraviti ti je da u movie makeru ubaciš običnu plavu sliku (fomrat *.jpg) te joj odrediš u kojem
vremenskom razdoblju da bude te koje dužine. Dali je to to ili je nešto drugo u pitanju?
Ok, ne bavim se time toliko pa ne znam niti ja sve, ali evo mali kratki tutorial pa ti bude jasnije. A što se tiče plave pozadine odradi ju kako je napisao croart.
jbt trazim jbn tut po cijelom netu...
koji program je koristio da snimi??? jer sam prije radio s camstudio i nije htio ucitat movie...
Koristio sam cam studio za snimanje ovog kratkog tutoriala, ne znam kako ti nije htio učitati u movie maker no meni je bez problema učitalo.
Radi što bolje kvalitete snimanja s cam studiom odeš options/video options te gdje ti piše kvaliteta namjestiš na 100.
koji program je koristio da snimi??? jer sam prije radio s camstudio i nije htio ucitat movie...
ja koristim camtasia studio 6.(meni najbolji,al nije besplatan)
mogu birati hoću li u .avi ili .camrec spremiti.
u camtasiji 5 piše produce > produce video as...(i u 6-ici ali se može automatski)
Imas ovde sve, samo treba procitati :D : http://www.screencast.be/tutorial_camstudio.html
Ja za screen capture koristim Wink, free je, nije baš super mega jak, ali radi.
Inače Wink ti je skroz ok za izradu tutoriala, imaš dosta ponuđenih opcija tamo pa ti ne trebaju 'plave stranice'(?) već imaš male ko dialog bubbles i u njih direkt na tom i tom frameu upisuješ što ti treba.
Nije težak za naučiti, imaš sistem trial & error i za 2 sata si maher. Sejva u .swf formatu, ma da za ovo što tebi treba ne treba dodatno montiranje, mislim da sve možeš u Winku napraviti.