Kako napraviti tutorial

poruka: 25
|
čitano: 4.489
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Kako napraviti tutorial
pitanje

ime teme vam sve govori kako napraviti tutorial npr. za youtube....kako snimiti pokrete i  stvaviti one plave podloge na kojima se sve objasnjava.... molio bih korak po korak jer sam nov u tome....

Bolje pitat i bit glup 5 minuta, nego šutit i bit glup ostatak života Na pitanja u vezi Hardwera i Softwara ne odgovaram na PM, pomozimo i drugima, pitajte na forumu

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Kako napraviti tutorial
autorov komentar

NITKO NEZNA????Viče

Bolje pitat i bit glup 5 minuta, nego šutit i bit glup ostatak života Na pitanja u vezi Hardwera i Softwara ne odgovaram na PM, pomozimo i drugima, pitajte na forumu

0 0 hvala 0
17 godina
Kako napraviti tutorial

Pa pomoču Camtasia Studio

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako napraviti tutorial

Imaš mali miljun programa koji to rade,od toga jako puno besplatnih.Malo poguglaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako napraviti tutorial
toma kaže...

Imaš mali miljun programa koji to rade,od toga jako puno besplatnih.Malo poguglaj.

baš si mu puno pomogao
17 godina
odjavljen
autorov komentar
Ad4pt3r kaže...

ja sam koristio camstudio 5 samo je problem u sljedecem kad sam napravio video i htio sam ga ucitati u movie makeru nisam mogao.... a htio sam staviti one plava okvire mene najvise zanima kako da stavim plavu stranicu???
16 godina
neaktivan

probaj sa programčićem zvanim SnagIt

The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny...' -- Isaac Asimov
17 godina
neaktivan
Kako napraviti tutorial

Windows movie maker

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Radeon PRO kaže...
Ad4pt3r kaže...

ja sam koristio camstudio 5 samo je problem u sljedecem kad sam napravio video i htio sam ga ucitati u movie makeru nisam mogao.... a htio sam staviti one plava okvire mene najvise zanima kako da stavim plavu stranicu???

U Windows Movie Makeru. On je baš po tome specifičan...
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
odjavljen
autorov komentar
Sused kaže...
Radeon PRO kaže...
Ad4pt3r kaže...

U Windows Movie Makeru. On je baš po tome specifičan...
 kako??? reci sta tocno moram napraviti??? ja sam probao ucitati flim  ali nisam mogao
17 godina
odjavljen
Kako napraviti tutorial
autorov komentar

decki/cure meni je ovo bitno i treba mi pa ako neko zna nek napise a ako se stidi nek mi posalje poruku!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
Kako napraviti tutorial

Plavu stranicu??? Ne znam dali sam dobro skužio, ali evo na šta sam mislio pod tom plavom stranicom.

Sigurno si mislio na plavu pozadinu, najlakši način za to napraviti ti je da u movie makeru ubaciš običnu plavu sliku (fomrat *.jpg) te joj odrediš u kojem

vremenskom razdoblju da bude te koje dužine. Dali je to to ili je nešto drugo u pitanju?

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
autorov komentar
Branimir2412 kaže...

Plavu stranicu??? Ne znam dali sam dobro skužio, ali evo na šta sam mislio pod tom plavom stranicom.

Sigurno si mislio na plavu pozadinu, najlakši način za to napraviti ti je da u movie makeru ubaciš običnu plavu sliku (fomrat *.jpg) te joj odrediš u kojem

vremenskom razdoblju da bude te koje dužine. Dali je to to ili je nešto drugo u pitanju?

da to je to... dobro mislis e kako da ucitam film??? jer ja imam prazan movie maker.... i kako da pisem po toj pozadini???
17 godina
Radeon PRO kaže...
Branimir2412 kaže...

da to je to... dobro mislis e kako da ucitam film??? jer ja imam prazan movie maker.... i kako da pisem po toj pozadini???
 Sorry ali stvarno ono.... pa ljepo ti tamo pise "Import Video" , za pisanje koristis "Make titles or credits" itd... plava pozadina je postavljena po defaultu, pa barem movie maker nije kompliciran, i jos u svemu tome ispod imas i tutorijale kako sto napraviti.
Isto tako se moras malo i poigrati sa time, pa neces sad valjda za svaki klik postavljati pitanje? Neces nikada tako zavrsiti to sto si poceo...
No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
17 godina
Branimir2412 kaže...

Gluposti... kada vec odabere opciju za pisanje titlova i kojecega .... tada tamo u postavkama moze odrediti boju fonta i pozadine! Kakvo ubacivanje plave slike....
No matter how fantastic your latest and greatest PC is, you will be able to buy it for half the price in 12 months
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.11.2008 15:19 (croart).
17 godina

Ok, ne bavim se time toliko pa ne znam niti ja sve, ali evo mali kratki tutorial pa ti bude jasnije. A što se tiče plave pozadine odradi ju kako je napisao croart.

http://rapidshare.com/files/166932401/Movie2.rar.html

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400 || Sapphire HD3870 512MB GDDR4 || 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz || Asus M2R32-MVP || HDD Segate 250Gb, 16Mb || Chieftec power supply 650W Turbo Series
17 godina
odjavljen
Kako napraviti tutorial
autorov komentar

jbt trazim jbn tut po cijelom netu...

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Kako napraviti tutorial
autorov komentar

koji program je koristio da snimi??? jer sam prije radio s camstudio i nije htio ucitat movie...

0 0 hvala 0
17 godina

Koristio sam cam studio za snimanje ovog kratkog tutoriala, ne znam kako ti nije htio učitati u movie maker no meni je bez problema učitalo.

Radi što bolje kvalitete snimanja s cam studiom odeš options/video options te gdje ti piše kvaliteta namjestiš na 100.

16 godina
Radeon PRO kaže...

koji program je koristio da snimi??? jer sam prije radio s camstudio i nije htio ucitat movie...

U kojem formatu snimaš? Imaš save as .avi i .camrec. Stavi da ti snima u .avi formatu i to bi trebao moći učitati u movie maker.
Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
17 godina
odjavljen
autorov komentar
Sused kaže...
Radeon PRO kaže...

U kojem formatu snimaš? Imaš save as .avi i .camrec. Stavi da ti snima u .avi formatu i to bi trebao moći učitati u movie maker.
 nemoze kad snimim video i idem da mi save-a i ima ponuden samo jedan format koristim camstudio 5

16 godina
Radeon PRO kaže...
Sused kaže...
Radeon PRO kaže...

nemoze kad snimim video i idem da mi save-a i ima ponuden samo jedan format koristim camstudio 5

Još prije snimanja. Kada si u recorderu odi tools... options... imaš file i dva ponuđena: Save as .camrec i Save as .avi. Označi drugi i trebalo bi raditi.
Neznam jel toga ima u Camtasia studio 5. Ja imam 6...
17 godina
neaktivan
Kako napraviti tutorial

ja koristim camtasia studio 6.(meni najbolji,al nije besplatan)

mogu birati hoću li u .avi ili .camrec spremiti.

u camtasiji 5 piše produce > produce video as...(i u 6-ici ali se može automatski)

xp pro sp3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako napraviti tutorial

Imas ovde sve, samo treba procitati :D : http://www.screencast.be/tutorial_camstudio.html

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako napraviti tutorial

Ja za screen capture koristim Wink, free je, nije baš super mega jak, ali radi.  

Inače Wink ti je skroz ok za izradu tutoriala, imaš dosta ponuđenih opcija tamo pa ti ne trebaju 'plave stranice'(?) već imaš male ko dialog bubbles i u njih direkt na tom i tom frameu upisuješ što ti treba. 

Nije težak za naučiti, imaš sistem trial & error i za 2 sata si maher. Sejva u .swf formatu, ma da za ovo što tebi treba ne treba dodatno montiranje, mislim da sve možeš u Winku napraviti. 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice