Kako maknuti dual boot

poruka: 17
|
čitano: 11.681
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako maknuti dual boot

Imao sam dual boot, i sada sam maknuo jedne Windowse, al me i dalje na pocetku pita koje cu Windowse.

Stisni HVALA, nije tako tesko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kako maknuti dual boot

Skini Easy BCD i makni ga.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Kako maknuti dual boot

Ovo mi je reklo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Kako maknuti dual boot

Probaj prek MSCONFIG, ukucaj msconfig u RUN pa na Boot karticu..

Prisiljen da razmisljam...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kako maknuti dual boot
ViiX kaže...

Ovo mi je reklo.

A jel si skinuo najnoviju verziju ?

15 godina
neaktivan
Kako maknuti dual boot

Ali ja imam Windows XP, jel ima to kakve veze?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ViiX kaže...

Nebi trebalo imat veze kaj imas xp, jesi probal prek MSCONFIG-a?

Everything should be made as simple as possible, but not simpler.
15 godina
neaktivan
Srednji kaže...
ViiX kaže...

Odem ja u msconfig, i na boot, al neznam kaj dalje, kaj tu trebam napravit?

16 godina
ViiX kaže...
Srednji kaže...
ViiX kaže...

Odem ja u msconfig, i na boot, al neznam kaj dalje, kaj tu trebam napravit?

u gornjem prozoru na kartici Boot, jel ti pise jedan os ili dva?

Everything should be made as simple as possible, but not simpler.
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 22:11 (Srednji).
17 godina
neaktivan
Kako maknuti dual boot

Morat ćeš reparirati MBR (Master Boot Record) preko Recovery Console koristeći Windows instalacijski medij.

1. Ubaci Windows medij i bootaj računar sa njega
  2. Na Welcome to Setup ekranu pritisni "R" - To repair Windows Xp instalation using Recovery Console, press R.
  3. Kada te pita u koji se sistem želiš ulogirati pritisni 1
  4. Na ekranu će pisati C:\Windows
  5. Upiši fixmbr pa Enter
  6. Ispisaće ti se upozorenje
  7. Upiši y pa Enter
  8. Kada završi, izvadi medij i upiši exit da bi se računar resetirao

Lakši način je da podesiš da računar boota defaultni OS i da ne prikazuje izbor OS-a prilikom bootanja iz samog Windowsa XP.

1. Desni klik na My Computer pa Properties
  2. Odaberi Advanced tab
  3. Odaberi Settings pod Setup and Recovery delom
  4. Pod Default Operating System odaberi onaj Xp koji želiš da se po defaultu boota.
  5. Nemesti vreme prikaza boot izbornika na 0 ili isključi kvačicu pokraj njega.
  6. Ukoliko nakon restarta ti se ne diže onaj Windows koji je instaliran, verovatno si odabrao pogrešan XP za bootanje.
  7. Tada prilikom bootanja pritiskaj F8 dok ne dobiješ izbornik za odabir OS-a
  8. Odaberi pravi i ponovi prijašnji postupak samo sada odaberi drugi XP.

Obe mogućnosti ti mogu oštetit particije i onemogućit pristup podatcima, pa prije nego se upustiš u rešavanje problema napravi sigurnosne kopije važnih podataka.

If you play a Windows. installation disk backwards, a Satanic voice commands you to kill puppies! - Oh come on, that's nothing. If you play it forwards, it installs Windows
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 22:42 (Quark).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Kako maknuti dual boot

ovako idi na start control panel \system\advanced, startup and recovery tu idi na settings i postavis vrijeme cekanja za boot loader na 0 ali pazi da ti je ovaj os sto sada koristis stavljen kao glavni  jer ako je nije onda ce nece bootat jer ovako boota odmah samo glavni os,druga opcija je brisanje boot loadera od tog os-a iz boot.ini datoteke

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
robx kaže...

ovako idi na start control panel \system\advanced, startup and recovery tu idi na settings i postavis vrijeme cekanja za boot loader na 0 ali pazi da ti je ovaj os sto sada koristis stavljen kao glavni  jer ako je nije onda ce nece bootat jer ovako boota odmah samo glavni os,druga opcija je brisanje boot loadera od tog os-a iz boot.ini datoteke

Mogao si pogledati prethodni post u kome sam opisao upravo to!

Quark kaže...

Lakši način je da podesiš da računar boota defaultni OS i da ne prikazuje izbor OS-a prilikom bootanja iz samog Windowsa XP.

1. Desni klik na My Computer pa Properties
  2. Odaberi Advanced tab
  3. Odaberi Settings pod Setup and Recovery delom
  4. Pod Default Operating System odaberi onaj Xp koji želiš da se po defaultu boota.
  5. Nemesti vreme prikaza boot izbornika na 0 ili isključi kvačicu pokraj njega.
  6. Ukoliko nakon restarta ti se ne diže onaj Windows koji je instaliran, verovatno si odabrao pogrešan XP za bootanje.
  7. Tada prilikom bootanja pritiskaj F8 dok ne dobiješ izbornik za odabir OS-a
  8. Odaberi pravi i ponovi prijašnji postupak samo sada odaberi drugi XP.

If you play a Windows. installation disk backwards, a Satanic voice commands you to kill puppies! - Oh come on, that's nothing. If you play it forwards, it installs Windows
15 godina
neaktivan
Kako maknuti dual boot

sry nisam vidioOsmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
Quark kaže...

Obe mogućnosti ti mogu oštetit particije i onemogućit pristup podatcima, pa prije nego se upustiš u rešavanje problema napravi sigurnosne kopije važnih podataka.

Za prvu mi je mogućnost jasno, a za drugu baš i nije.

Kako se može onemogućiti pristup particiji ukoliko se povede za drugim prijedlogom?

15 godina
neaktivan
BMT kaže...
Quark kaže...

Za prvu mi je mogućnost jasno, a za drugu baš i nije.

Kako se može onemogućiti pristup particiji ukoliko se povede za drugim prijedlogom?

moze se izgubit(podaci na c particiji) zato ako odaberes boot loader od izbrisanog os-a onda se nece uopce bootat jer kad ti je na boot loader 0 onda boota samo glavni os

17 godina
neaktivan
Kako maknuti dual boot

Znači imaš dva XP-a, kada budeš odabirao koji želiš da ti se po defaultu boota biće ispisano XP u obe stavke, znači jedini način da znaš jeste da je prvi po redu onaj koji si i prvi i instalirao (barem bi tako trebalo biti). Ukoliko se zezneš pa staviš drugi (znači onaj koji si obrisao ali čija stavka je još uvek u MBR-u) onda prilikom bootanja ukoliko si postavio da se ne prikazuje boot izbornik (namestio si vreme na 0) direktno će pokušati podići nepostojeći OS.

Za gubljenje datoteka uvek postoji mogućnot, iako je nekada manje verovatno, da će nešto krenuti krivo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Quark kaže...

Znači imaš dva XP-a, kada budeš odabirao koji želiš da ti se po defaultu boota biće ispisano XP u obe stavke, znači jedini način da znaš jeste da je prvi po redu onaj koji si i prvi i instalirao (barem bi tako trebalo biti). Ukoliko se zezneš pa staviš drugi (znači onaj koji si obrisao ali čija stavka je još uvek u MBR-u) onda prilikom bootanja ukoliko si postavio da se ne prikazuje boot izbornik (namestio si vreme na 0) direktno će pokušati podići nepostojeći OS.

Za gubljenje datoteka uvek postoji mogućnot, iako je nekada manje verovatno, da će nešto krenuti krivo.

Pa pogledaj koji ti se boota po defaultu, ako je onaj koji zelis, jednostavno stavi 0, ako nije promijeni default i onda stavi 0; ili jos bolje, stavi vrijeme na 1 sekundu da budes siguran da neces izgubit pristup OS-u ako krivi stavis, ne vjerujem da ce ti ta sekunda utjecat ista na rad
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice