Imam manji probljem potrebna hitna pomoc?

poruka: 16
|
čitano: 2.740
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

ovako.. danas sam skinuo tom clacy's hawx sa neta.. imam org cd-key al nemam cd.. pa sam ga zato skinuo
no da predjemo na problem
posto sam ga skinuo na laptopu potrebno mi je prenjeti to na komp, pa pokusavam cijelo popodne tih 6gb iso fajla staviti na prijenosni usb velik 500gb  no pojavljuje mi se ovaj problem...(slika ispod)

neznam zasto.. a na prenosnom hardu ima preko 350gb free... zna bilo ko??  

:(( :((
Error 404 Not Found

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Imam manji probljem potrebna hitna pomoc?
Cojek kaže...

ovako.. danas sam skinuo tom clacy's hawx sa neta.. imam org cd-key al nemam cd.. pa sam ga zato skinuo
no da predjemo na problem
posto sam ga skinuo na laptopu potrebno mi je prenjeti to na komp, pa pokusavam cijelo popodne tih 6gb iso fajla staviti na prijenosni usb velik 500gb  no pojavljuje mi se ovaj problem...(slika ispod)

neznam zasto.. a na prenosnom hardu ima preko 350gb free... zna bilo ko??  

Jesi probo stavit usb memori stick od 8gb, jer on stane.

Nenad
18 godina
neaktivan

razlog je taj što ti je prijenosni hard vrlo vjerojatno formatiran na FAT file sistem koji ima limit za veličinu datoteke od 4GB.

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koji ti je file system na tom disku? Ako je FAT32, na njega ne možeš staviti fajl veći od 4 GiB. Razdijeli ga s WinRAR-om ili nečim drugim ili promijeni file system.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 15:52 (Mirko935).
14 godina
neaktivan

ma stavio bi na 8gb da ima.. 
1. jel se moze taj fat32 zamijenit u nesto drugo(u sta) da se ne uzgubi 200gb podataka koje imam gore..posto mi je u FAT32 
2. ima li iko kakav tutorial da rastavim na winrar fajlove ako se neda zamijeniti ovo iz 1. pitanja
3. nemojte zamjeriti za ovo sa winrarom jer na poslu radim sa mac-om a kod kuce sa linuxom.. tako da sam malo low sa win 

Error 404 Not Found
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 16:03 (Cojek).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cojek kaže...

1. jel se moze taj fat32 zamijenit u nesto drugo(u sta) da se ne uzgubi 200gb podataka koje imam gore..
2. ima li iko kakav tutorial da rastavim na winrar fajlove ako se neda zamijeniti ovo iz 1. pitanja
3. nemojte zamjeriti za ovo sa winrarom jer na poslu radim sa mac-om a kod kuce sa linuxom.. tako da sam malo low sa win 

1. http://www.partition-tool.com/resource/convert-to-ntfs.htm

2. Kaj danas za sve mora postojati tutorial? Kad ideš napraviti arhivu imaš dolje opciju Split to volumes. A siguran sam i da WinRAR ima Help.

14 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Cojek kaže...

1. jel se moze taj fat32 zamijenit u nesto drugo(u sta) da se ne uzgubi 200gb podataka koje imam gore..

1. http://www.partition-tool.com/resource/convert-to-ntfs.htm

2. Kaj danas za sve mora postojati tutorial? Kad ideš napraviti arhivu imaš dolje opciju Split to volumes. A siguran sam i da WinRAR ima Help.

haha a jbg .. btw ocu li izgubiti podatke ako konvertam u ntfs i sta ce se sve promijeniti? hvala na brzom odgovoru!

Error 404 Not Found
16 godina
neaktivan
Cojek kaže...
haha a jbg .. btw ocu li izgubiti podatke ako konvertam u ntfs i sta ce se sve promijeniti? hvala na brzom odgovoru!

Tebi se baš ne da čitati? ;) Prva rečenica na onom linku: "Need to convert FAT to NTFS? How to convert FAT to NTFS without data loss easily and safely? This article will provide an easy solution to convert FAT to NTFS in order to help those who want to optimize the usage of their computers with a more reliable file system."

Osim ako nešto pođe po zlu, ne bi smjelo i nije mi se nikad dogodilo, ali ako imaš nešto bitno gore, napravi backup za svaki slučaj.

Promijenit će se file system, ako koristiš taj disk za neki media player ili OS koji nije kompatibilan s NTFS-om, neće ga moći pročitati.

edit: Media player mislim na razne linijske playere, DVD playere i slično, jel.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 16:17 (Mirko935).
18 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Tebi se baš ne da čitati? ;) Prva rečenica na onom linku: "Need to convert FAT to NTFS? How to convert FAT to NTFS without data loss 

Da, konvertirati. Na FAT32 mopgu ici do 4GB veliki fileovi

Konverzija ide ovako:

convert C: /fs:ntfs  

Dakle u command promptu upises onu komandu a umjesto  C: upises slovo eksternog diska. Da je full bezazleno, nije. Da je strasno.. i to nije ali treba imati na umu da sanse za gublenje podataka, iako male, postoje i zato backup, backup i uvijek backup (:

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
14 godina
neaktivan

ma necu mijenjati.. ako je fat32 neka bude.. al hvala decki na pomoci i trudu.. ipak cu uzeti winrar varijantu ;) posto je vec na 50% vidjet cu kola ce velicina biti kad zavrsi.. nadam se da ispod 4gb.. a jel se da taj fajl jos nekako prenjeti sa laptopa na komp bez usb-a?

Error 404 Not Found

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Cojek kaže...

prenjeti sa laptopa na komp bez usb-a?

Preko mreze

BTW

U interesu ti je konvertirat u NTFS zbog mnogo razloga:

1. Bezbedniji je
  2. Manje je podlozan na greske u file sistemu
  3. Lakse se popravlja (file sistem)

Konvertiraj to dok ga nisi napunio podacima. Na kraju krajeva svaki posteniji film je veci od 4GB (:

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 23:51 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan
Cojek kaže...

ma necu mijenjati.. ako je fat32 neka bude.. al hvala decki na pomoci i trudu.. ipak cu uzeti winrar varijantu ;) posto je vec na 50% vidjet cu kola ce velicina biti kad zavrsi.. nadam se da ispod 4gb.. a jel se da taj fajl jos nekako prenjeti sa laptopa na komp bez usb-a?

Kako misliš da ćeš vidjeti kolika će biti veličina? Nisi ga valjda stavio da ga komprimira. Mislim, nije naročito bitno, ali moglo bi dulje trajati bez neke koristi. Bit je bila staviti bilo šta manje od 4 GB pod ovu dolje lijevo opciju "Split to volumes" da se može spremiti na FAT32. Pod "Compression method" možeš slobodno staviti "Store".

I da, slažem se s Lazarusom, bolje ti je konvertirati u NTFS osim ako ti je baš bitno da bude FAT, ali kako hoćeš.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 19:26 (Mirko935).
18 godina
neaktivan
Cojek kaže...

jel ti laptop ima pržilicu? ak ima kupi double layer dvd i zakuri na njega

18 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

I da, slažem se s Lazarusom, bolje ti je konvertirati u NTFS osim ako ti je baš bitno da bude FAT, ali kako hoćeš.

Doduse moze biti i exFAT

Ali stvarno nema nikakvih razloga da bude FAT32

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
  Doduse moze biti i exFAT

Ali stvarno nema nikakvih razloga da bude FAT32

Istina, exFAT-a se nisam ni sjetio.

14 godina
neaktivan

ima przilicu al se mi isplati kupovat dvd-ovi blu rayevi il sta vec.. komprimiro sam na 9partova.. prenio i radi ;) a ovo cu jednog ljepog dana stavit na ntfs.. zahvaljujem na pomoci ;))

Error 404 Not Found

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice