HP Pavillion dv7-2250em hardverski RAID

poruka: 10
|
čitano: 4.058
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HP dv7-2250em hardverski RAID

Dobar dan

Kao što piše u recenziji, dva WD Caviar diska od 7200 o/min nisu po tvorničkim postavkama konfigurirana u RAID.

Zainteresiran sam u konfiguriranje RAID 0 (stripped) polja. Reformatirao bih diskove i ponovo snimio (druge) Windowse 7.

Problem:

1)

Ne mogu naći u BIOS-u postavku za RAID array. 

Da li se ona mora nalaziti u BIOS-u, je li tvornički omogućen RAID ili je NEMOGUĆE postaviti hardverski RAID način rada u ovom računalu?

BIOS je revizija F.41 (flashiran 8.1.2009.) Postoji li neka "čarobna tipka" kojom se aktiviraju napredne opcije u ovom BIOSU?

Svjestan sam da Win 7 ima podršku za softverski RAID, no bespredmetno bi bilo razgovarati o RAID 0 konfiguraciji s već instaliranim operativnim sustavom na jednom od dva diska.

2)

Koliko ću izgubiti s brisanjem RECOVERY particije prilikom reformata? Smatram se relativno naprednim korisnikom.

Zahvaljujem na pomoći

0 0 hvala 0
17 godina
RE: HP dv7-2250em hardverski RAID
npatrcevic kaže...

Dobar dan

Kao što piše u recenziji, dva WD Caviar diska od 7200 o/min nisu po tvorničkim postavkama konfigurirana u RAID.

Zainteresiran sam u konfiguriranje RAID 0 (stripped) polja. Reformatirao bih diskove i ponovo snimio (druge) Windowse 7.

Problem:

1)

Ne mogu naći u BIOS-u postavku za RAID array. 

Da li se ona mora nalaziti u BIOS-u, je li tvornički omogućen RAID ili je NEMOGUĆE postaviti hardverski RAID način rada u ovom računalu?

BIOS je revizija F.41 (flashiran 8.1.2009.) Postoji li neka "čarobna tipka" kojom se aktiviraju napredne opcije u ovom BIOSU?

Svjestan sam da Win 7 ima podršku za softverski RAID, no bespredmetno bi bilo razgovarati o RAID 0 konfiguraciji s već instaliranim operativnim sustavom na jednom od dva diska.

2)

Koliko ću izgubiti s brisanjem RECOVERY particije prilikom reformata? Smatram se relativno naprednim korisnikom.

Zahvaljujem na pomoći

Ima li stroj uopće RAID kontroler?

Ako si napredni korisnik, nećeš puno izgubiti. Čak štoviše, ja to redovno brišem, prva stvar kad upalim novi prijenosnik. Osmijeh

15 godina
neaktivan

Pokušavam utvrditi dali ima raid kontroler, ali iz recenzije proizlazi nešto kao da ima.

Chipset je Intelov PM45 Express, nikako da nađem korisne specifikacije.

RAID kontroleri nisu baš nešto što nema po defaultu na matičnim pločama već godinama, pa se nadam da ga ima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 14:10 (npatrcevic).
17 godina

Mislim da se to ne namjesta u BIOS-u nego "nakon biosa"...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HP Pavillion dv7-2250em hardverski RAID

RAID ima svoj posebni bios koji se učitava nakon "glavnog"...barem je tako na mojoj ploči

bdw, 99.9% sam siguran da podržava raid, pogledaj u manualu kako se to radi, i da, prije instalacije u win7 (tako i u visti) treba instalirati intelov raid driver

9A3BMQ
17 godina
npatrcevic kaže...

Pokušavam utvrditi dali ima raid kontroler, ali iz recenzije proizlazi nešto kao da ima.

Chipset je Intelov PM45 Express, nikako da nađem korisne specifikacije.

RAID kontroleri nisu baš nešto što nema po defaultu na matičnim pločama već godinama, pa se nadam da ga ima.

Jesu skoro pa standard na desktopima, ne i na prijenosnicima.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01943491&tmp_task=prodinfoCategory&lc=en&dlc=sl&cc=si&lang=sl&product=4043774 kaže da nema RAID,

http://www.intel.com/Assets/PDF/datasheet/320122.pdf isto ne spominje...

15 godina
neaktivan

Toga sam se i bojao, znači dotični dv7 NEMA RAID mogućnosti.

Hvala!

16 godina
neaktivan

Iznenađen jbt, zakon laptop, dva diska, novi čipset i nema podrške za raid??

na ICH6R (što je prastari SB) sam stavio dva maxtora od 60giga bez imalo muke.

9A3BMQ
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
npatrcevic kaže...

Toga sam se i bojao, znači dotični dv7 NEMA RAID mogućnosti.

Hvala!

Ne mogu jamčiti, tražim i dalje... Na njihovom mjestu bih definitivno stavio...

Katana kaže...

To što je novi chipset ništa ne znači, nažalost...

15 godina
neaktivan
RE: HP Pavillion dv7-2250em hardverski RAID
Katana kaže...

Mogli bi komotno napraviti dobar marketing i prodati ga za više, ali valjda podrazumjevaju da laptope kupuju uglavnom ljudi koji ne znaju puno o računalima...

Nisam još dobio odgovor od support foruma, ali ne obećava. U BIOS-u ne uspjevam naći nikakvu opciju, a nakon prompt-a direktno startaju Windowsi.

Šteta... da sam znao možda bih uzeo nešto drugo... :(

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice