Hard disk "grebe"

poruka: 25
|
čitano: 10.944
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Hard disk "grebe"

Jednostavno mi je jučer, odjedanput počeo Hard Disk (mislim da je hard disk) od 200 gb sa tri particije (jedna 100gb, druga 60 i treća 40 gb) jednostavno "grebati" nešto...Čuje se zvuk i komp mi nakon toga uspori...nakon svakih 10-ak sekudni mi tako "zagrebe" po disku, jako iritantno, da mi dođe da ga prokinem šakon da se više ne usudi ni zucnit...

Pomagajte ljudi molim vas!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hard disk "grebe"

Nemogu ni surfat na internetu jer totalno zablokira sve 2-3 sekunde kad zagrebe...moja konfiguracija je na mome profilu ako će vam pomoć išta...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hard disk "grebe"

vrijeme je da kupis novi hard.mos ga komotno baciti u smece

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Hard disk "grebe"

mbam

hitmanpro

onda zdravlje hdd-a

HDtune

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze ;)
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Hard disk "grebe"

Novi??? Jel ste sigurni da je ovo znak da ce krepat ili? Ajme meni....ako mogu ikako izbjec davanje 300-400 kn za novi disk...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Hard disk "grebe"

meni se to isto desilo i zavrsio hard u smecu.poceo je tako grebati da je to strasno.ako se moze popraviti onda svaka cast.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Hard disk "grebe"

Ahhh znaci novi hard...jel to ima veze sa, npr. kad instaliram neke programe, i uvijek prijavi neku gresku u instalaciji, kako nedostaje neki file, a 100% je sve ispravo...jel to isto jedan znak da brzo ide u kantu (tocnije pod moju kacavidu ode saki komad hardvera koji je za smece)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hard disk "grebe"

a sto sad gatate,imas gore alat za provjeru disca.

klikao bi ti stalno da je na samrti.

Pc.1 @ Avira IS + Emsisoft Mamutu = 3years Pc.2 @ OA++ =1year ko je kome kriv sto nemoze ;)
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Hard disk "grebe"

Testirat cu ga, svima hvala, Sad se disk smirio!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hard disk "grebe"
CroIvo kaže...

Testirat cu ga, svima hvala, Sad se disk smirio!

javi kad prođeš test

Vama sam na raspolaganju. Ako me trebate nešto pitati,tražite pomoć itd. tu sam za vas. PP me!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.12.2010 19:01 (lzgr).
15 godina
neaktivan
Hard disk "grebe"

Test je završio, a po njemu nebi trebalo biti nikakvih grešaka! Ja mislim da je krivac bio Microsoft Security Essential! Stavno mi je javljao jednu te istu pogrešku, ovo ono, i sad kad sam ga izbrisao, ne grebe ni malo!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hard disk "grebe"

predpostavio sam da je neko rasulo u windowsima.

eto hdd ti je ok i sad nesto nasadi umjesto MSE.

a mozda je i njega trebalo podesit da ne skenira u pozadini (osobno neznam kako to cudo izgleda)

ako sad nemas nista za zastitu stavi ovo elementarno.

avira free

u browser

prezivit ces, pozdrav ;)

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Hard disk "grebe"

dal je on tebi grebao al bas grebao ili ti je bio malo bucan?

kad nesto grebe onda cujes zvuk grebanja zeljeza sa zeljezom

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma covjece cuje se ko da grebes...sta ja znam kakav je to zvuk...nije bio tih taj zvuk bas...al eto, detektirao sam problem, svima hvala!

17 godina
Hard disk "grebe"

to je malo bucniji pri seek-u naokolo ...sve dok se ne cuje piskutavo "klikanje", nemas brige.

defragmentiraj ga, jer ce manje bauljat sa iglama trazeci razbacane fragmente.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
herc1988 kaže...

meni se to isto desilo i zavrsio hard u smecu.poceo je tako grebati da je to strasno.ako se moze popraviti onda svaka cast.

disi ti čuja da se uopče može  negdi popravit hard osim što se u zlatu može izvadit bitni podaci s hdd

17 godina
CroIvo kaže...

Test je završio, a po njemu nebi trebalo biti nikakvih grešaka! Ja mislim da je krivac bio Microsoft Security Essential! Stavno mi je javljao jednu te istu pogrešku, ovo ono, i sad kad sam ga izbrisao, ne grebe ni malo!

Koji ti disk uopce imaš, koje marke to je bitno Seagate, WD, Hitachi ili neki drugi.{#} Kaj ti je javio Hd Tune pod Error Scan, jel je sve zeleno ili ima crvenih kockica ak ti disk inace nije bio bucan prije onda je to mehanicki kvar. Ne moraju bit Bad Sectors u pitanu, ak se radi o nekom mehanickom kvaru bolje pohrani podatke s njega jer je u tom slucaju disk na umoru sigurno.{#}{#}

15 godina
neaktivan
Hard disk "grebe"

Hitachijev disk imam...nema bad sektora...defragmentirao sam ga...sve gotovo...problem riješen...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CroIvo kaže...

Hitachijev disk imam...nema bad sektora...defragmentirao sam ga...sve gotovo...problem riješen...

Hm nisam siguran da je rjeseno, cul sam vec za takve probleme kad disk odjednom poludi i uspori Windowse trenutno je bilo ok nakon toga ali uskoro je disk krepal.{#} Ipak ti pohrani bitne podatke s diska zaprži na DVD to ti je moja preporuka pa si miran ak se kaj dogodi.{#}{#}

15 godina
neaktivan
Hard disk "grebe"

E sad mi se čini da će brzo krepat...počeo je opet grebat...nema ni Security Essetialsa, niti drugog Antivirusa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CroIvo kaže...

E sad mi se čini da će brzo krepat...počeo je opet grebat...nema ni Security Essetialsa, niti drugog Antivirusa...

Kopiraj odma podatke iz ovih stopa dok nije kasno.{#}{#}

15 godina
neaktivan
Hard disk "grebe"

Nema pomoći, ali kad drugi budu imali ovakvih problema, nadam se da ce naici na ovu grupu, pa evo ja pokazujem još jednu "obavjest" da je hard na izumiranju:

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
CroIvo kaže...

Jednostavno mi je jučer, odjedanput počeo Hard Disk (mislim da je hard disk) od 200 gb sa tri particije (jedna 100gb, druga 60 i treća 40 gb) jednostavno "grebati" nešto...Čuje se zvuk i komp mi nakon toga uspori...nakon svakih 10-ak sekudni mi tako "zagrebe" po disku, jako iritantno, da mi dođe da ga prokinem šakon da se više ne usudi ni zucnit...

Opali posteno po disku i bit ces siguran kako je on krivac za "zastajkivanja".

CroIvo kaže...

Jesi siguran kako se bas radi o Hitachiju od 200GB?

CroIvo kaže...

Kad jednom pocne nema mu pomoci od HDRegeneratora :) Spasi podatke, sad barem znas da su kolege forumasi bili u pravu.

CroIvo kaže...

Nema pomoći, ali kad drugi budu imali ovakvih problema, nadam se da ce naici na ovu grupu, pa evo ja pokazujem još jednu "obavjest" da je hard na izumiranju

Danasnje instalacije programa su prepametne, kad bi mi ovakvo sto javio prije bih pomislio da corrupted download file nego da s diskom nesto nije u redu. Iako je kod tebe sve jasno disk krepava, no ovakve poruke nisu bas prevelikog znacenja.

Eh da jedan sitni detalj ... Koje napajanje imas i koliko je staro? Koliko diskova osim ovog sistemskog.?

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.12.2010 14:04 (gljinoliga).
15 godina
neaktivan
Hard disk "grebe"

Star je 4-5 godina...napajanje je, koliko ja znam, 400w

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hard disk "grebe"

U mene se čuje grebanje još od prvog startanja kad sam kupio novi pc, pa evo sve do danas, pokrenuo sam HD tune i disk je zdrav, ima li neko riješenje, stvarno grebe, dosad mi nije smetalo...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice