Pozdrav svim clanovima foruma.Zajebo sam nesto komp.Imam Hard od 250GB i imao sam na njemu instaliranu Vistu i XP tacnije imam i sad ali se jedna partijica uopste ne botuje.Nesto me zezao zvuk i odlucio sam da formatiram partijicu C i da ponovno dignem sistem na njoj jer me na njoj zvuk i zezao.Instalacija je protekla glatko sve po Ps-u ali partijica D na kojoj je Vista uopste se ne pokazuje pri dizanju sistema iako nisam na njoj nista dirao jer je radila kako treba.Moram da napomenem da se partijica vidi sa diska c ali da kao sto sam vec rekao nema je u bootanju.Ljudi sta da radim
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako si formatirao C particiju onda si formatirao master boot record, tj prvi sektor harda koji u kojem je zapisano, između ostalog, koji se sistem boota i s koje particije.
Mislim da ćeš ponovo morati instalirati Vistu na d particiju.
jednostavno je, boot datoteka (start, desni klik na my computer, properties, advanced, pa na kratici startup and recovery odaberi settings, pa odaberi edit) ti je bila na win xp i kad si srušio sustav i ona ti se obrisala, samo trebaš dodat još jedan red u tu datoteku.
mislim da ima već slična stvar na forumu pa malo potraži
šta treba točno napisati nisam siguran, jer do sada nisam imao dual boot sa vistom, već samo xp
Recovery konzola ako boot neće, zatim fixboot, fixmbr. Jesi fino boot manager podesio da imaš izbor pri startu?
Ovdje ti sve lijepo pise:http://support.microsoft.com/kb/919529