Inace,svima vama puno hvala na podrsci,nekako cu naci rjesenje.Znam sloziti komp ali sa programima sam na vi.Zovem covijeka koji mi je vec znao dolaziti i pitam ga koliko bi me doslo da mi nadje taj driver i stavi starom windows na hrvatski i on mi kaze 150kuna.U roku pol sata sam skuzio ja kao laik kako staviti sve na hrvatski ali ostao je taj driver.Sad kad bi ga zvao najvjerojatnije bi trazio 100 kuna sto nije problem ali je stvar nekih principa.Komp sam po sebi ne vrijedi 300 kuna pa ako ne uspije poklanjam starom svoj a sebi uzimam neki malo jaci.
Besplatni program za pronalazak i update drivera?
- poruka: 40
- |
- čitano: 109.977
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Eh sad sam se sjetio nečega. Par puta se dogodilo kod starijih računala da ukoliko nije prvo instaliran chipset nije se mogao instalirati neki drugi driver, uglavnom zvuk.
Nego koji model matične ploče je u pitanju?
Nisam kod njega ali kako sam zapisao to je Intel Asrock775i65G
jos mi dodatno pise na papiru intel-intel 11865-12b
Ovdje piše da bi ti svi driveri osim zvuka trebali doći u windowsovoj bazi drivera i da bi trebao raditi driver od xp-a. Za Lan ne znam ali pokušaj skinuti drivere sa službene stranice.
hvala ti.probat cu sutra ujutro pa javim.L.P.
Evo mene nazad,nakon svih proba,raznih programa za drivere nisam se sjetio samo jedne stvari.Posto mi na device manageru pise da uredjaj nije instaliran zvao sam frenda koji je imao slican problem i dosli smo do toga da je na neki nacin pri instalaciji win 7 jednostavno otisla zvucna kartica.Sutra idem u shoping,kupiti novu zvucnu karticu(cirka 70 kuna) i mislim da sam rjesio problem starom i njegovom skoro 10 godina starom pc-u.Ako nije ni to dobiti ce na poklon moj.Hvala svima i javim ako sam ili nisam upravu.Pozz
Evo ljudi problem je rijesen.Nakon svih tih trazenja drivera i spoznaje da je najvjerojatnije otisla zvucna kartica kupio sam starom usb plug and play zvucnu(posto mu ne treba za igrice niti slusanje glazbe,nije za zahtjevne) i sve radi odlicno i to za 40 kuna.Ako na device manageru pise da uredjaj nije prepoznat ili nije instalirati kupite zvucnu karticu bila ona externa ili interna i problem rijesen.Ovo sa driverima i pretragom svih tih silnih programa mi je oduzelo toliko vremena i zivaca..Hvala jos jednom svima na savjetima.Pozdrav iz Rijeke
Evo ljudi problem je rijesen.Nakon svih tih trazenja drivera i spoznaje da je najvjerojatnije otisla zvucna kartica kupio sam starom usb plug and play zvucnu(posto mu ne treba za igrice niti slusanje glazbe,nije za zahtjevne) i sve radi odlicno i to za 40 kuna.Ako na device manageru pise da uredjaj nije prepoznat ili nije instalirati kupite zvucnu karticu bila ona externa ili interna i problem rijesen.Ovo sa driverima i pretragom svih tih silnih programa mi je oduzelo toliko vremena i zivaca..Hvala jos jednom svima na savjetima.Pozdrav iz Rijeke
A što nisi prvo provjerio u BIOSu da nije onemogućena zvučna kartica.
A jbg,komp nije moj pa sam svako toliko odlazio do staroga da vidim u cemu je stvar.Nije potrebno ni u biosu,dovoljno je ako ti u device manageru pise da uredjaj nije instaliran.Uglavnom rjeseno je,stavio sam mu windowse na hrvatski i sad sam miran.Nego da li je istina da windows 7 vise nema update ili ce ubrzo nestati..?