100% usage hdd

poruka: 24
|
čitano: 3.758
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
100% usage hdd

Pozdrav svima,ovako meni je hdd skoro cijelo vrijeme na 100% usagea,komp mi se je drastično usporio...što učiniti?.hvala

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gigabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: 100% usage hdd

koliko rama ti ima komp, koliko slobodnog prostora ima hdd, si probao defragmentirat ili nest?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 20:21 (Almin94).
14 godina
Almin94 kaže...

koliko rama ti ima komp, koliko slobodnog prostora ima hdd, si probao defragmentirat ili nest?

Imam 2gb rama,defragmentirao sam hdd,provjerio bad sectors i ništa. :)

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gigabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
15 godina
neaktivan
100% usage hdd

e ovako, probaj naci u processima "SuperFetch" service - pokrenut je pod imenom: svchost.exe - LocalSystemNetworkRestricted. Kada ga pronadjes, ugasi ga i restartuj racunalo i trebalo bi biti ok :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
100% usage hdd

Hdd tune up mi javlja da mi je hdd kabel pokvaren..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

eto onda znas sto trebas dalje raditi, mjenjaj kabel i to je to

17 godina
RaZ0R9111 kaže...

To su moguce komunikacijske greške na sucelju, Kabel nema kaj bit pokvaren ili je ispravan ili nije ugasi komp otvori kucište i provjeri kabele na disku te maticnoj iskopčaj ga i ponovo ukopcaj pa buš onda videl.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
14 godina
100% usage hdd

Promjenio sam kabel,ispuhao konektore na matičnoj i hdd-u no još uvjek mi baca taj ultra dmc crc error count..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
100% usage hdd

ma neka kupi novi kabel i problem rijesen, nije to toliki problem, i ako opet bude javljalo gresku (a sumnjam da ce), bit ce siguran da u kabelu nije problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
100% usage hdd

Nije u kablu problem,isto tako cpu usage ima veliki drop i skok,znači na 3% je i skoči na 75% i obratno,virusa i ostale gamadi na kompu nema..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RaZ0R9111 kaže...

Promjenio sam kabel,ispuhao konektore na matičnoj i hdd-u no još uvjek mi baca taj ultra dmc crc error count..

gledaš to u HD tune?

ako ti se tamo broj grešaka ne povećava onda je sad sve ok, ako se povećava onda nije do kabla...

ali greška se neće obrisat...

Ante Gotovina - HEROJ -- 15.04.2011. dan sramote........../// TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2011 20:54 (XXX-Man).
14 godina
100% usage hdd

Cjelo vrijeme je na broju 200,stavio sam virtualnu memoriju da rasteretim malo fizičku,pošto je svi 2047 mb puno..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RaZ0R9111 kaže...

Cjelo vrijeme je na broju 200,stavio sam virtualnu memoriju da rasteretim malo fizičku,pošto je svi 2047 mb puno..

ako se ne povećava onda si riješio problem...

greška se ne briše...

Ante Gotovina - HEROJ -- 15.04.2011. dan sramote........../// TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
16 godina
neaktivan
100% usage hdd

Pozdrav, od jucer imam problema sa diskom na laptopu, iz neznam kojeg razloga je taj disk ussage na 100% kad god upalim laptop i onda se nakon jedno 10 minuta smiri, e sad problem mi je posto mi je sve pocelo lagat znaci dok je 100% ja gotovo nista nemogu radit na laptopu, a kad se smiri jos uvjek mi lagaju igrice a neke kao npr LoL se neda ni pokrenit. Laptop sam kupio prije otprilike 3 mjeseca, skeniro sam sa antivirusom i nista nije pronaso, koristim windows 8.1, stavio sam taj hd tune za health i to kaze da je sve ok i evo benchmark jer nemam blage jel to dobro il nije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 11:36 (lamborghini murcelago lp640).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
100% usage hdd

Sličan problem imam na laptopu sa W8 i strašno me nervira.

Nisam još našao rješenje, mada mi se u zadnje vrijeme problem ne pojavljuje, ali kad se pojavi jako nervira.

iclock2much

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
lamborghini murcelago lp640 kaže...

Pozdrav, od jucer imam problema sa diskom na laptopu, iz neznam kojeg razloga je taj disk ussage na 100% kad god upalim laptop i onda se nakon jedno 10 minuta smiri, e sad problem mi je posto mi je sve pocelo lagat znaci dok je 100% ja gotovo nista nemogu radit na laptopu, a kad se smiri jos uvjek mi lagaju igrice a neke kao npr LoL se neda ni pokrenit. Laptop sam kupio prije otprilike 3 mjeseca, skeniro sam sa antivirusom i nista nije pronaso, koristim windows 8.1, stavio sam taj hd tune za health i to kaze da je sve ok i evo benchmark jer nemam blage jel to dobro il nije.

Ovaj rezultat je katastrofalan, vjerojatno si ga vrtio dok je disk radio to nešto svoje, tj. bio na 100% usagea. Inače treba bit oko 80ak MB/s read/write(može nešto više ili manje), i oko 20ms access time. Nisam imao sličan problem, ili ga možda nisam primjetio zbog ssda, ali ako tko sazna do čega je nek napiše. 

14 godina
100% usage hdd

Na W7 nikakvih problema, ovdje krene pokretanjem UTorrenta.

Skinem novu verziju, updateam sve žive drivere, BIOS podesim, updatean na zadnji.

Nema pomoći, na netu ništa što bi pomoglo.

iclock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Na W7 nikakvih problema, ovdje krene pokretanjem UTorrenta.

Skinem novu verziju, updateam sve žive drivere, BIOS podesim, updatean na zadnji.

Nema pomoći, na netu ništa što bi pomoglo.

Događa se samo kad se utorrent pokreće zajedno sa windowsima, ili? Svejedno jel ima aktivnih torrenata? 

@lamborghini: Kad ti bude tako 100% usagea, otiđi pod procese pa vidi koji ti koristi najviše disk.

14 godina
Penryn kaže...

Događa se samo kad se utorrent pokreće zajedno sa windowsima, ili? Svejedno jel ima aktivnih torrenata? 

@lamborghini: Kad ti bude tako 100% usagea, otiđi pod procese pa vidi koji ti koristi najviše disk.

Ne, Torrent pokrećem sam po potrebi, ne pokreće se sa OS-om.

Kad je na 100% usagea pod procesima svi skupa koriste 10MBS zapisivanja a usage na 100%, što je prosto nemoguće, kod mene.

Jer disk piše i čita debelo više na 100%.

U mene je originalan W8 Pro X64, updateovi isključeni od instalacije, ne volim da mi se uspori OS.

iclock2much
16 godina
neaktivan
100% usage hdd

imam takoder originalni win8 i updejte iskljucene, evo na sta lice procesi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Ne, Torrent pokrećem sam po potrebi, ne pokreće se sa OS-om.

Kad je na 100% usagea pod procesima svi skupa koriste 10MBS zapisivanja a usage na 100%, što je prosto nemoguće, kod mene.

Jer disk piše i čita debelo više na 100%.

U mene je originalan W8 Pro X64, updateovi isključeni od instalacije, ne volim da mi se uspori OS.

Nema veze njegov usage sa brzinom čitanja. Može on bit na 100% usagea, a čitat 10ak MB/s. Npr. kad kopiraš puno malih datoteka, on je na 100% usagea, al jednostavno zbog svog principa rada on tada ne može čitat/pisat toliko brzo kao jednu veću datoteku. (još pogotovo ako ima puno fragmenata)

I meni kad pokrenem (Bit)torrent disk ode u 100%, ali samo dok on učita sve aktivne a nedovršene torrente(napola skinute). 

Ali i dalje ne kužim, jel se to događa samo kad pokrećeš torrent? Jel u tasku vidiš da sav usage ide na njega?

A možda jednostavno da pokušate sa updateovima. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 11:51 (Penryn).
16 godina
neaktivan

sve sam updateo sada ali jos uvjek imam isti problem

14 godina
Penryn kaže...

Nema veze njegov usage sa brzinom čitanja. Može on bit na 100% usagea, a čitat 10ak MB/s. Npr. kad kopiraš puno malih datoteka, on je na 100% usagea, al jednostavno zbog svog principa rada on tada ne može čitat/pisat toliko brzo kao jednu veću datoteku. (još pogotovo ako ima puno fragmenata)

I meni kad pokrenem (Bit)torrent disk ode u 100%, ali samo dok on učita sve aktivne a nedovršene torrente(napola skinute). 

Ali i dalje ne kužim, jel se to događa samo kad pokrećeš torrent? Jel u tasku vidiš da sav usage ide na njega?

A možda jednostavno da pokušate sa updateovima. {#}

Pokrenem laptop, radi uredno i odjedanput se sve uspori, ništa ne reagira kako treba jer je disk zauzet nečim čega nema u task manageru, samo vidim 100% usage.

Torrent to nekad pokrene kad ga upalim, ali ne radi DL-a ni učitavanja nedovršenih DL-a, jer to zaustavim ako ih uopće bude.

Dakle ni meni nije jasno.

Virusa sigurno nema, čistim sve redovno, ne posjećujem nezgodne stranice.

Disk defragmentiran, smeća nema apsolutno nigdje.

iclock2much
16 godina
neaktivan
100% usage hdd

mozda nije najbolje rjesenje al sam napravio system restore na dan prije nego sto sam instaliro win8.1 i sada je ok sve

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice