Pozdrav
Jucer sam kupio novi laptop i ne znam kako se spojiti preko wifi-ja...
Dali trebaju neki drajveri,ili negdje u kontrol panelu...
Pozdrav
Jucer sam kupio novi laptop i ne znam kako se spojiti preko wifi-ja...
Dali trebaju neki drajveri,ili negdje u kontrol panelu...
Moraš nam dati više informacija.
- Jel laptop došao s instaliranim Windowsima ili si ih sam instalirao?
- Koji Windowsi?
- O kojem se točno laptopu radi?
- Vidiš li ikonu od mreže u trayu?
Izgleda da nemaš instalirane drivere za Wi-Fi. Koji je točno model laptopa? Acera ima milijun.
Aspire ES 17
Ne mogu pronaći ni jedan Acerov laptop koji se tako zove. Pogledaj na kutiji puno ime i model.
Jel bi se trebo spojit na zicu i instalirat drajvere za wifi?
Ako hoćeš koristiti Wi-Fi, moraš instalirati drivere za Wi-Fi. Ako hoćeš koristiti laptop preko mrežnog kabela, moraš instalirati drivere za Ethernet (ako već nisu instalirani). Instaliraj oba drivera.
Problem je sto nemam ruter
Spajam se preko moba,hotspot...
Problem je sto nemam ruter
Spajam se preko moba,hotspot...
Drivere imaš za skinuti na Acerovoj stranici, ali samo za Windows 8.1 x64 i Windows 10 x64. Probaj skinuti ove za Windows 8.1 pa vidi hoće li ti proći instalacija. Model tvog laptopa je Aspire ES1-731 ili Aspire ES1-731G. Piše ti na CD-u.
Probo sam se spojit sa zicom,nece ni tako...kako skinit drajvere onda
Ako imaš drugo računalo, skineš na njemu pa ih preneseš na laptop preko USB-a. Ako nemaš, skini na mobitel pa poveži mobitel s laptopom preko USB-a i preseliš skinute datoteke. Ako to radiš, pazi jer su neki driveri veličine preko 200 MB.
My Computer - desni klik - Propeties - Device Manager (na lijevoj strani) - nađi sve stavke sa žutim upitnikom - desni klik na stavku - Propeties - details - iz "property" popisa odaberi Hardware IDs i prepiši ovamo PCI\VEN_xxxx i DEV_xxxx oznake od svih tih sa upitnicima. Ili skidaj sve drivere sa njihove stranice na mobitel pa prebacuj. Ja bi na tvom mjestu skinuo samo LAN driver, instalirao ga i kod frenda pustio da Windowsi sve ostalo sami skupe.
Qualcomm Atheros AR956x, skrolaj dole download driver, skini raspakiraj i ručno updejtaj driver
Uff
Budem probo...
Ma ja sam dobio cd sa drajverima al samo za win 8 i 10
Snimio sam win 10 i sad sve valja...