Wifi antena sa routerom

poruka: 17
|
čitano: 4.087
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Wifi antena sa routerom

Nalazim se na području na kojem ne mogu dobiti ništa - ama baš ništa. Kabel za telefon ne može podržati niti ADSL, a Wifi je na EDGU ... pitala sam sve providere od T-com-a na dalje - kažu - ništa vam ne možemo ponuditi. Imam Kasenu, vidi susjeda i on ima Vip wlan, snaga od 80 - 95% (negdje je do 100m udaljen od mene). Ja kao da sam u rupi ... u svakom slučaju imam i Wifi Long Range Antenu i zanima me koji router bi trebala na nju spojiti da dobijem neki signal. Znam da je na udaljenosti od nekih 7,5 km Wifi HOT spot, pa se nadam da bi možda ona to mogla dohvatiti. Imam i dva stara routera Gigaset Siemens i Tomsona .. ne baš od koristi jer se nedaju antene odšarafiti, a ja nebih lemila .... ako ima neki savjet, ideja, pomoć :) hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Wifi antena sa routerom
Pa zašto se ne spojis na susjeda,podijelite troškove interneta,a za vanjsku antenu bih ti preporučio grid antenu u kombinaciji s tim kasensom,možda uhvatis jos kojeg susjeda kojem je mreža otkljucana,pa se slučajno okacis na njegov net.....
12 godina
neaktivan

Susjed je bivši načelnik općine i čisto sumnjam da bi pristao na to ... ja s druge strane trebam puno interneta :) ...grid antenu sam probala s kasensom spojiti - mrtva ... možda nešto krivo radim ... imam i yagicu - nju još nisam probala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 20:15 (Dalinex).
14 godina
neaktivan
Wifi antena sa routerom

Taj wifi hot spot ako je obican ruter nema šanse da uloviš sa biloakvom antenom, ako ti ne hvata od frenda s tih 100m kupi UTP kabel pa preko njega spoji, veza bi trebala bit 100% ja sam spojen tako sa kablom ima nekih 70m mislim i veza se ne gubi ni malo makar mi je expert u Chipoteci reko da ce veza bit jako slaba...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ako je bivši načelnik,vjerojatno ima flat internet,još ako ima wep zaštitu,znaš što ti je činiti...
12 godina
neaktivan

Da li bi ovakav router pomogao? Izgleda da je općeniti problem sa kablovima tamo jer su mi rekli u T-comu da ne mogu na taj postojeći kabel koji dolazi na moju kuću (dakle stari telefonski) dobiti niti ADSL. Da li ima onda smisla kupovati UTP kabel pa ga ići spajati kod nekog susjeda koji ima isto takvo dinosaursko kablovinje?

12 godina
neaktivan

LOL :) da ima WEP2 PSK TKIP zaštitu ... no nije poanta hacknut mrežu - hoćem svoju :) ... u stvari sam ljuta jer imam mob na 098 - signala na kapaljku, a prije nego sam uzela taj grunt, T-com je preko moje zemlje ukopao nekakav kabel. Zvala sam njihovu službu da ga na zemljištu dođu označiti da ga bagerom ne raskopam ... i ponovo poslala upit da li s tog kabla mogu povući nešto za internet - rekli su NE. Stoga se osjećam prevareno i jadno jerbo ako idem na internet preko mobitela koji opet plaćam T-com-u da dohvatim google treba mi 5 minuta ...

13 godina
Wifi antena sa routerom

pa ako ima vipov adsl, to je vjerojatno vidio po nazivu mreže a takva mreza obicno ima wpa2 ali mozda ima ukljucen wps...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pojma nemam što ima - nisam baš ekspert ... samo znam da su me otkantali svi provideri a da je satelit skup ko vrag ... mislim na početnu investiciju ... onak, mjesečno bi i progutala 375 kn ako bi imala navedene brzine ..

13 godina
Wifi antena sa routerom

ako t-com neda nemas puno izbora, a najbolja solucija ti je taj susjed i da provučeš lan kabel od 100 metara i da povecas brzinu na npr 10 mbps posto si rekao da ti treba puno interneta tj bandwitha

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sumnjam da on ima kabel ... prije ima Vipov bežični komplet sa antenom ... rekli su mi u Vrbovcu da to tamo hvata, i da mogu probati s time, ali bože samo malo giga daju :(

14 godina
neaktivan
Wifi antena sa routerom

Imaš beznicni net od tele 2 frend je to koristio kad mu ads nije bio dostupan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ne moraš se nužno na susjeda spajati. Može biti bilo koji korisnik u krugu od 10km, pa i više. Recimo, dogovoriš se sa nekim, tko ima interneta, da ćeš se na njega spajati. Kupiš jednu usmjerenu antenu za sebe, jednu za njega i ostalu potrebnu opremu, i to je to. Uvjet je samo da postoji optička vidljivost. Antene moraju jedna drugu vidjet. Cijena ove investicije se kreće od 1000kn do 3000kn, ovisno o vrsti opreme, tvojim željama i udaljenosti. Za razliku od satelitskog interneta ovo je puno jeftinija opcija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 21:51 (D1001).
12 godina
neaktivan

evo gledam kartu pokrivenosti --- od svih navedenih boja tamo gdje sam ja nema niti jedne boje ... mislim da me ne pokriva ništa :(

12 godina
neaktivan

Problem je u tome što sam ja u blagoj udolini pa mi je jedino vizuelno vidljiv toranj na Sljemenu ... ovi drugi punktovi koji bi mogli tako funkcionirati mi nisu vidljivi optički

15 godina

Postavi antenu na jako visoki stup, banderu, ... Dogovori se s nekim koga (još) ne poznaješ.
Provjeri dali na tornju na Sljemenu ili u tvojem okruženju ima koja bežična udruga svoje antene postavljene. Ako ima, pitaj ih jesu li zainteresirani da slože bežični link prema tvojem selu. Inače to nije nikakav problem izvesti ukoliko zadovoljavaš uvjete (optička vidljivost, fresnel zona, cjelokupna konfiguracija terena, ...). Jedino što su početni troškovi veliki.

p.s. Tvoja grid antena lovi 5 GHz spektar. Zato nije radilo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 14:32 (D1001).
13 godina
neaktivan
Wifi antena sa routerom

Može li se priključit ruter na riblju kost, antenu od tv-a? Bi li imao jači domet signala?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice