Problem s ethernet kablom

poruka: 6
|
čitano: 1.885
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Prije 2 mjeseca sam uzeo novi računar te sam naišao na jedan čudan problem.Naime kad igram neku offline igru tijekom igranja mi nestane internet konekcije na PC.Wi-fi radi uredno te nakon sto troubleshootam problem pojavi mi se  default gateway is not accesible kao izvor problema te mi se konekcija ponovno uspostavi.Problem mi se pogorsao zadnjih dana te nakon igranja mi  na desktopu u donjem lijevom bude crveni krizic preko network,kad troubleshootam pise please insert ethernet cable te tek nakon resetiranja pc-a mi se problem popravi.

Svaka pomoć je dobrodošla,mjenjao sam kablove,ugasio opciju da racunar sam ugasi konekciju,ali nista ne pomaze.Na internetu nisam našao sličan problem.

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Problem s ethernet kablom

Napiši više detalja, koji operativni system je na tvom PC , koji tip DSL modema i kod kojeg provajdera , ako si lan kablom povezan da li je fiksno IP ili je na automatskom itd.

12 godina
neaktivan

Koristim Windows 7,imam cable modem cisco 2100,provajder je Telemach(iz Bosne sam),IP je fiksni.Koristio stariji računar prije nego sto sam uzeo ovaj,nisam nista mjenjao sto se tice modema,routera i kablova.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem s ethernet kablom

ako se dogadja samo jedanput tijekom dana,to je normalno,i ako traje vrlo kratko i nemaš razloga za brigu,

ali ako je više od jedanput tijekom jednog dana treba vidjeti što je uzrok..može biti puno toga ali u detalje čemo ako bude potrebe,ovisno o odgovoru..

kažeš da si ugasio opciju da widowsi(to pretpostaviti ču da koristiš?) sami ugase konekciju u device manageru? provjeri još jednom ,da ti nama kvačice na žičnoj kartici u device manageru od OS nekih windowsa(predpostavljam)...

i koliko dugo,i često to dogadja od kada si uzeo novo cijelo računalo(desktop ili laptop)

ako ti se to prije nije dogadjalo vjerovatno nije do rutera nego do postavki u računalu.

U svakom slučaju ako je ruter vlasništvo telekoma imaš odličan izgovor da ti ga se besplatno zamjeni novijim...

inače taj problem je čest kod novijih računala sa novijim sustavom onog koji je imao malog(MICRO) i mekanog (SOFT)... LOL!

ima dosta rješenja,odnosno mjesta za pogledati i mislim da su mi sva poznata,pa korak po korak..

u svakom slučaju djeluje kao loše konfigurirana mrežna veza..ako nije do eco moda..

inače ako igraš offline normalno je da se isključe uredjaji,potovi ako je eco mode aktivan...naravno ovisno o postavkama i mogučnosti uredjaja..

no otvaranje internet pretraživača,tražilice,normalno je i da se probude,aktiviraju i da ti internet radi..zato postavke treba provjeriti u tvom slučaju žične mrežne veze.. od tuda bi krenuo..

ako možeš daj ukucaj u komadnu liniju

ipconfig/all

i postaj sadržaj..a možemo i bez toga...ne sekiraj se ,iako nisi naveo ništa o svom računalu,ni operativnom sistemu, večina ovdje na forumu imaaju tarot karte,gledamo u staklenu kuglu ,bacamo grah,slijevamo olovo i gledajuči u talog kave,uvjek nepogrešivo dijagnosticiramo,osim kad nas omete loš položaj zvijezda ,i ako nisu pogodne mjesečeve mijene... 

Penis Bonus Pax In Domus
12 godina
neaktivan

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : user-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 30-5A-3A-06-D5-23
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::fd81:edd6:f6f:f0b3%11(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.102(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 26. ožujka 2016. 9:46:14
Lease Expires . . . . . . . . . . : 26. ožujka 2016. 14:25:23
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 242754735
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1B-C4-75-DB-78-24-AF-3C-7C-87

DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter isatap.{AA11746C-2B99-4761-AC8F-AF924F511077}:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Dogodi se svaki put kad udjem u neku igru bez obzira da li udjem 1 ili 20 puta na dan,izbaci mi na network u donjem lijevom kutu da ukljucim ethernet cable u računar a sve je uredno tek nakon sto resetiram računar sve se vrati u normalu.Windows 7 64 bit,I5 4460 proc. graficka je  nvidia gtx 950,8gb RAM,matična asus h81m-k.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo pogledaj koju imaš MBO te sa njihovih stranica preuzmi LAN drivere. Potom u Device Manageru deinstaliraj i obrisi postojece drivere i reinstaliraj sa prethodno skinutim.

Šta roda donese, to vrana odnese.
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice