Pristup lokalno serveru preko interneta!

poruka: 5
|
čitano: 7.934
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Potrebna mi je pomoc, jer se oko servera nisam nikad pekljao!
Imam svoj lokalni server APACHE i neke podatke koji bi mi bili potrebni u svakom trenutku, kad budem van kuce, pa bih zeleo da do njih dolazim preko neta. Npr, kad sam u nekom drugom gradu, prikljucim se na internet, odem na moj server (preko npr mozille) na mom racunaru i preuzmem podatke.

Znaci komp na kome mi je apache ce biti stalno na internetu, a ja bih iz drugog grada preko browsera pristupao aplikaciji koja postoji na mom serveru.

Molim vas da me uputite kakva bih ja podesavanja morao da izvrsim da bih preko interneta imao pristup mom lokalnom serveru!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Pristup lokalno serveru preko interneta!
acke_volce kaže...

Potrebna mi je pomoc, jer se oko servera nisam nikad pekljao!
Imam svoj lokalni server APACHE i neke podatke koji bi mi bili potrebni u svakom trenutku, kad budem van kuce, pa bih zeleo da do njih dolazim preko neta. Npr, kad sam u nekom drugom gradu, prikljucim se na internet, odem na moj server (preko npr mozille) na mom racunaru i preuzmem podatke.

Znaci komp na kome mi je apache ce biti stalno na internetu, a ja bih iz drugog grada preko browsera pristupao aplikaciji koja postoji na mom serveru.

Molim vas da me uputite kakva bih ja podesavanja morao da izvrsim da bih preko interneta imao pristup mom lokalnom serveru!

Nije mi baš totalno jasna ova suprotnost u tvojim izjavama gore, ali nije sada niti toliko bitno...

Ako već imaš web server pokrenut i funkcionira, jedino što ti preostaje je srediti vezu na Internet, tj. da ti računalo bude stalno dostupno 'izvana'. Pretpostavljam da nemaš dial-up vezu, jer onda ništa od cijele priče, niti da imaš stalnu IP adresu, jer si tada riješio sve svoje probleme. Ostaju nem jedino xDSL ili kabelski pristup netu, koji su dovoljno brzi da imaju nekakvog smisla, ali nemaju stalnu IP adresu, pa postaje malo nezgodno pristupati im izvan LANa.

Sve što ti u tom smislu treba je DynDNS ili neki sličan servis - poanta ovog servisa je da, svaki put kada ti operrater promijeni IP adresu, servis dojavljuje novi adresu DynDNSserveru nakoju zatim preusmjerava *.dyndns alias. Ukratko - proguglaj malo, naći ćeš sve što te zanima. Ako imaš malo sreće, tvoj ruter preko kojega imaš vezu na net ima podršku za DynDNS, pa u konfiguraciji rutera upišeš potrebne podatke i voziš...

Ipak, treba imati na umu da kod ADSLa (i kablovske, u pravilu) brzina veze od tvog servera prema netu je puno niža od one prema njemu, tako da će ti pristup tim podacima biti zapravo dosta spor.
Pazi, gledam te!
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Veliki brate, imam dial-up i bas sam sad probao kako ce funkcionisati.

Video sam koja je moja trenutna IP adresa, znaci nisam prekidao vezu, otisao sam kod komsije koji takodje ima dial-up, ukucao sam moju IP adresu i kako mi se cini sve je normalno radilo. Uspeo sam da gledam informacije na mom lokalnom serveru.

U slucaju dial-up, kako da dodjem do staticke IP?

Kolika je sigurnost mojih informacija, a i samog kompjutera ukoliko dozvoljavam pristup sa interneta na moj komp?

Da li je sigurnije cuvati informacije na lokalnom serveru i raditi ovo sto ja zelim ili je sigurnije cuvati informacije na nekom serveru na internetu?

0 0 hvala 0
17 godina

Kao prvo neznam koliko je to "funkcionalno" preko dial up-a, kao drugo do statičke IP adrese možeš doći ako to zatražiš od svojeg internet providera, samo neznam dal je moguće dobiti statičku adresu na dial up. Nisam siguran. Sigurnost informacija ti je skoro pa nikakva. Ako se ne varam na dignuti appache mogu svi pristupiti koji znaju tvoju IP adresu. TJ. mogu pristupiti podacima koji se nalaze u localhost folderu appache servera. Što je sigurnije?? Pa sve troje može biti dovoljno sigurno ako se dobro podesi. Po meni bi bilo najbolje da staviš podatke na neki server na netu (npr. google drive), ali je opet pitanje koliko bi ti taj upload trajao.

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
17 godina
acke_volce kaže...

Veliki brate, imam dial-up i bas sam sad probao kako ce funkcionisati.

Video sam koja je moja trenutna IP adresa, znaci nisam prekidao vezu, otisao sam kod komsije koji takodje ima dial-up, ukucao sam moju IP adresu i kako mi se cini sve je normalno radilo. Uspeo sam da gledam informacije na mom lokalnom serveru.

U slucaju dial-up, kako da dodjem do staticke IP?

Kolika je sigurnost mojih informacija, a i samog kompjutera ukoliko dozvoljavam pristup sa interneta na moj komp?

Da li je sigurnije cuvati informacije na lokalnom serveru i raditi ovo sto ja zelim ili je sigurnije cuvati informacije na nekom serveru na internetu?

Je, možeš ti vidjet svoju IP adresu, ali ne planiraš valjda ostaviti otvorenu liniju za slučaj da ti nešto zatreba s računala? Ili pak misliš ostaviti upaljeno računalo i da se netko od kuće ručno spaja na Internet? U tom slučaju niti ne trebaš stalni IP, čak niti DynDNS, jer ti uvijek onaj koji se spaja na net može dojaviti trenutni IP, ali koliko to realno ima smisla? Ne vidim kako inače misliš koristiti server.

Inače, IP ti je isti kroz jednu vezu, mijenja se tek kada se ponovo spojiš na ISP (tj. odspojiš prije toga). A što se sigurnosti tiče, ona je odlična na dial-upu, jer si većinu vremena ionako offline =), što je svakako sigurnije od stavaljanja podataka na neki javno dostupni server. Onda se opet postavlja pitanje koji je smisao cijele priče, no to je trenutno drugi par rukava...
Pazi, gledam te!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice