Ne rjesivi problem sa PoP up Ad-ovima

poruka: 3
|
čitano: 3.262
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Danas sam malo surfo na internetu i slucajno sam stisno na neku glupu reklamu i to 2 puta... i od tada mi se konstantno pojavljuju reklame na nekim stranicama, ne na svim...
pojavljuje se na npr. na 9gag-u... jedna reklama gore jedna dolje, kad skrolam kornja nestane a doljnja ostane...
Te SVI (na svim stranicama) hiperlinkovi i search polja su "zamaskirana" tako da kad stisnem ne nesto otvori se novi prozor neke glupe reklame.

probao sam:
makniti sve extenzije na chorme-u
obrisat chrome -> skuzio sam da se problem pojavljuje i na internet exploreru
skinio sam 3 razlicita anti - malware-a i adwarea i coje cega sve... nije pomoglo
obriso sam windows 7 i instaliro windows 8.1 -> problem je i dalje prisutan

EDIT: AdBlock ne pomaze

međuvremenu dok sam instaliro windowse otiso sam malo na internet preko mob-a, ali cak i na mobitelu mi se pojavljuju reklame ali ne iste. Ali na istim stranicama -> 9gag

mozda korisna informacija:
neke stranice se nedaju uopce otvoriti kaze nesto tipa: for security reasons framing is not allowed ili tako nesto sa frame-om

Koji vrag bi to mogao biti?
Jel moguce da se i sam router zarazio pa salje reklame svakom tko je spojen na njegovu mrezu?

*<[:-) = be happy
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2014 23:51 (OkcerT).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj instalirati Adblock i pogledaj dali te još napada. Inače reklame se prilagođavaju tvojim interesima, pa pošto si pokazao interes sat ti se više pojavljuje. Uz to u opcijama Chroma možeš isključiti pop-up

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it&amp;#39;s awesome
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da obavjestim u slucaju da netko drugi bude imao isti problem.

Nakon detaljnjeg istraživanja cini mi se da "Ad problem" nisam uopce ja uzrokovao. Vec netko drugi u mojoj mrezi.

Dakle simptomi ovakovog Adware-a su:
Reklame na svim uređajima iste mreze (pc,smartphoni, tableti...)
Puno iskocnih (PoP up) prozora, ako niste to na neki nacin sprijecili.
Odma pri povezivanju pokusava se spojiti na: 91.224.160.10 (ako se ne varam, u mojem slucaju), a lako moguce i neka druga IP adressa, nece otvoriti tu stranicu vec joj samo pristupa na neki nacin. Ako imate MalwareBytes on ce to sprijeciti.

Ako imate te simptome znaci da se neki od vasih uredjaja na vasoj mrezi zarazio DNSchanger Trojanom.
Do osposobite pojedinacno racunalo sve sto morate napraviti je postaviti DNS postavke na vasem racunalu, te potom resetirati racunalo.

jos nisam probao ali u teoriji da se svi uredjaji ociste tih reklama jest:
-odspojiti sva racunala sa te mreze, svaki pojedninacno skenirat i ocistiti od virusa/trojana/malwarea

-provjeriti dns postavke svih racunala i ako posumnjate da nisu ispravne postaviti na automatsko ili neku od poznatih dns servera tipa od googlea...
-zatim prije nego sto spojite bilo koje racunalo na vasu mrezu morate router resetirat na tvornice postavke/ili otici u opcije rutera i postaviti dns postavke

*<[:-) = be happy
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2014 13:09 (OkcerT).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice