Lan problem

poruka: 10
|
čitano: 2.510
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Lan problem

Kako da spojim 2 računala u lan putem UTP kabla. Ja imam XP a on Vistu. Našao sam među starima enterima konfiguriranje mreže i krenuo. Sve sam napravio kako piše, mada sam na Visti imao malo problema, ali vezu nismo ostvarili. Pomognite ako znate u čemu je problem. Dolje vam je slika po kojoj smo radili. Napominjem da nismo radili ništa više nego što je na uputama od Entera. Čitao sam i tutorial na ovoj stranici (http://www.tutorijali.net/ostali/lan_dva_racunala )ali nije pomoglo. Da nije možda problem što su različiti OS-i?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Lan problem

Slike nema. Pazi kakav je UTP kabel. Ako su samo 2 kompa bez switcha (tvoj slučaj), moraš imati crossover (križani) kabel na kojem su parice zamijenjene. Ako kabel nije crossover, mreža ne može raditi. A što se tiče softverskog dijela, nema podešavanja. Takvu mrežu WinXp i Vista prepoznaju iz prve i izkonfiguriraju automatski. Samo treba napraviti file sharing, tj. označiti one datoteke do kojih se može sa drugog kompa.

I've seen things that you people wouldn't believe...
17 godina

To je crossover UTP kabel. Evo slike. Sorry kaj malo kasnim. (imam modem) I kad označujem mape koje će se dijelit, stisnem share i odmah me otpelja do shared document jer nije uspostavljen lan.

slika slika
malo lošija malo lošija
16 godina
odjavljen
Lan problem

Jel' ga uopce mozes 'pingati' ?!?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mrgud Veliki kaže...

A kaj znači pingat?

16 godina
odjavljen

Postavke nije trebalo dirati (mrežne kartice se jako brzo dogovore oko ovakve veze). Ako si išao po onim uputama, trebalo bi proraditi. 192.168.1.1. adresa prvog kompa, 192.168.1.2. adresa drugog, subnet mask 255.255.255.0. Drugo niš nije trebalo dirati. jesi na visti uključio network discovery? Neznam kako točno doć do toga, davno sam imao vistu, sad sam na xp. negdje je zakopano u network resources ili tamo kod popisa lokalnih konekcija (network connections na xp). idem ja instalirat vistu na vpc, baš me zanima kako to ide....

I've seen things that you people wouldn't believe...
16 godina
odjavljen
Pero kaže...
Mrgud Veliki kaže...

A kaj znači pingat?

Pa udji u cmd i napisi ping i nakon toga ip adresu drugog racunala...

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Postavke nije trebalo dirati (mrežne kartice se jako brzo dogovore oko ovakve veze). Ako si išao po onim uputama, trebalo bi proraditi. 192.168.1.1. adresa prvog kompa, 192.168.1.2. adresa drugog, subnet mask 255.255.255.0. Drugo niš nije trebalo dirati. jesi na visti uključio network discovery? Neznam kako točno doć do toga, davno sam imao vistu, sad sam na xp. negdje je zakopano u network resources ili tamo kod popisa lokalnih konekcija (network connections na xp). idem ja instalirat vistu na vpc, baš me zanima kako to ide....

Mislim da nismo uključili network dicsovery.

17 godina
Mrgud Veliki kaže...
Pero kaže...
Mrgud Veliki kaže...

A kaj znači pingat?

Pa udji u cmd i napisi ping i nakon toga ip adresu drugog racunala...

Da baš sam našao u enteru i pinganje. To smo spajali kompjutore ja i moj frend, pa čemo sutra pingat. Javit ću vam kak je prošlo.

16 godina
odjavljen
Pero kaže...

Da baš sam našao u enteru i pinganje. To smo spajali kompjutore ja i moj frend, pa čemo sutra pingat. Javit ću vam kak je prošlo.

Problem toga entera je sto je to nesto za pocetnike. Ukoliko dodje do minimalnih problema, tu prestaje sva svrha toga entera.

No, sretno...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice