Da li mi kradu wireless??

poruka: 28
|
čitano: 11.874
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Pozdrav svima..

Jučer sam pod My Computer/Network (Win7 Ultimate 32 bit) uz svoj komp (neštoneštonešto-PC) primijetio i nekakav Miki-PC...

A i prije sam viđao da mi lampice na routeru (SciAtlanta) Send-Receive trepere i kad mi je komp bio isključen.

Operater je B.net, data encryption na routeru mi je WEP 64-bit, a pod Connected clients mi je pisalo (uz moj komp) i taj famozni Miki-PC. Opcija Closed network mi je bila na Off, kad sam promijenio na ON nestalo Mikija..

Moje je pitanje: krade li mi (ili je krao) wireless?

Genijalci u tehničkoj podršci nisu znali odgovoriti na pitanje tko je sve trenutno spojen na moj wireless, pa sam išao sam istraživati, i vidio ovo gore..

Hvala!

Prodajem zjake...povoljno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Izađi vani i deri se "MIKI", ako se netko odazove izlemaj ga.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
34 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Odšarafi antenu pa pogledaj dali je i onda miki spojen

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Da li mi kradu wireless??
Otkako sam stavio Closed network ne spaja se više, ali kako je probio (ako je) WEP64??
14 godina
protjeran
xxxxx kaže...

Pa ovo je i jedina realana opcija,probaj to možda stvarno uspije.

um caruje dok snaga ne popizdi
17 godina

Pogledaj ispis spajanja, ako koji dan nisi bio za kompom a skidalo se nešto znači da ti je upao.

A i WEP nije neka zaštita, stavi na WPA/WPA2-PSK ili tak nekak slično i nećeš imati problema.

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
sheX kaže...
xxxxx kaže...

Pa ovo je i jedina realana opcija,probaj to možda stvarno uspije.

Kad malo bolje razmislim, opcija je vrlo izgledna!

17 godina
Pero Dinamit kaže...

Pogledaj ispis spajanja, ako koji dan nisi bio za kompom a skidalo se nešto znači da ti je upao.

A i WEP nije neka zaštita, stavi na WPA/WPA2-PSK ili tak nekak slično i nećeš imati problema.

Ne kužim se pretjerano u to, možeš li pojasniti? Mislim, znam što to znači, ali u praksi...

16 godina
wep se probije u 5 minuta... Stavi si neku random wpa lozinku tipa zF41mBAks
Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
16 godina
to je bila moja 1.001ta poruka :p

sry za off
Imam 1000 postova! | MW2: N'Dorphin | Klan : [N]Team | UMP45 Red Dot - PP2000 Red Dot | Predator/Cobra/Apache | Merry Christmas and happy New Year!
17 godina

Ma i random brojeve probije isto, nema to neke veze toliko. WEP je zastario način zaštite, ima velike propuste i zato se i lako probije.

WPA/WPA2 koliko znam ne ide tako jednostavno (ako uopće i ide) tako da je bolje staviti taj način zaštite. Uđeš u router, tamo namjestiš drugi način enkripcije, upišeš novi key i to je to.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Ma i random brojeve probije isto, nema to neke veze toliko. WEP je zastario način zaštite, ima velike propuste i zato se i lako probije.

WPA/WPA2 koliko znam ne ide tako jednostavno (ako uopće i ide) tako da je bolje staviti taj način zaštite. Uđeš u router, tamo namjestiš drugi način enkripcije, upišeš novi key i to je to.

Probao sam ovako:

Network Authentication: WPA-PSK

WPA Enryption: TKIP (jedina moguća opcija)

WPA Pre-Shared Key: ************ (novi key, neka moja glupost)

I Apply...

Da li to znači da sam promijenio zaštitu?

17 godina

Da, sada ti je WPA umjesto WEP enkripcije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Odlično, hvala!
16 godina

Može se vidjeti u postavkama modema (192.168.1.1) koliko je uređaja spojeno na tvoju bežičnu mrežu.

Ako moj Thomson Speedtouch ST780 ima taj prikaz, onda vjerojatno imaju i drugi uređaji.

Evo i slika koja trenutno pokazuje tko je spojen na moju mrežu...

0 0 hvala 0
16 godina
CrnaBitanga kaže...

Pozdrav svima..

Jučer sam pod My Computer/Network (Win7 Ultimate 32 bit) uz svoj komp (neštoneštonešto-PC) primijetio i nekakav Miki-PC...

A i prije sam viđao da mi lampice na routeru (SciAtlanta) Send-Receive trepere i kad mi je komp bio isključen.

Operater je B.net, data encryption na routeru mi je WEP 64-bit, a pod Connected clients mi je pisalo (uz moj komp) i taj famozni Miki-PC. Opcija Closed network mi je bila na Off, kad sam promijenio na ON nestalo Mikija..

Moje je pitanje: krade li mi (ili je krao) wireless?

Genijalci u tehničkoj podršci nisu znali odgovoriti na pitanje tko je sve trenutno spojen na moj wireless, pa sam išao sam istraživati, i vidio ovo gore..

Hvala!

CrnaBitanga kaže...
Pero Dinamit kaže...

Probao sam ovako:

Network Authentication: WPA-PSK

WPA Enryption: TKIP (jedina moguća opcija)

WPA Pre-Shared Key: ************ (novi key, neka moja glupost)

I Apply...

Da li to znači da sam promijenio zaštitu?

-postavi WPA2, nije isto WPA, WPA / WPA2....

-genijalci (operater) ti nemože pomoći... već si dobio odgovor, kroz prozor viči 'Miki!!!'.

btw, nitko ti ne krade wireless (to je skoro nemoguće), samo koristi tvoju liniju. Zakonski čak, ako je nezaštićena mreža nije zabranjeno. To je tvoja obaveza, kao i odgovornost za liniju i snošenje računa...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Ako oni ne mogu vidjeti - tko može?
A mreža nije bila nezaštićena, naglasio sam da sam imao WEP (defaultnu) zaštitu. Znači, došlo je do probijanja zaštite i ''korištenja moje linije''... Termin ''krađa wirelessa'' koristim u nedostatku boljeg, znam da je nešto bestjelesno teško ukrasti. Ali, ukoliko se radi o usluzi koju samo ja plaćam - svako neovlašteno korištenje te usluge, bez mog odobrenja spada pod opis krađe. Znaš ono, ''tko tuđu pokretnu ili nepokretnu stvar ili uslugu neovlašteno....bla bla bla..

Ništa, stvar je sada riješena, a Miki će naletit kad-tad. U zgradi su tri ulaza, 20 stanova po ulazu, 80% penzioneri koji ne znaju ni što je računalo, neće biti problem pronaći ga.

Hvala svima na pomoći!
16 godina

.. -tko može? -ti, npr na samom routeru ili drugim mrežnim alatima. To je tvoja mreža, naravno da možeš sve... ISP nema veze s tim.

-unazad 2god, je zakonska obaveza pružanja adekvatne zaštite, pošto je na starim uređajima (firmware) ili nije bila def. aktivna ili je bila uključena WEP (koja je smješna..).

skraćeno, ako je aktivna bilo kakava zaštita to je 'provala'-krađa. U slučaju da ti tako netko nabije račun možeš se žaliti, jer je dužnost operatera da ti pruži odgovarajuću zaštitu. No običan korisnik nema šansi u svađanju s ISPom.

-citat zakona ako nije precizan gubi smisao. Nezaštićena mreža nije provala, tj. nije protuzakonito. Korisnik je dužan koristiti zaštitu i brinuti se o svojoj imovini. Recimo u slučaju krađe automobila i osiguravajućeg društva.... ako si ostavio ključeve ili otključan auto, nema odštte.

Dakle, niti je ISP taj kodi nadzire ili ima uvid tko koristi tvoju mrežu, niti je svako korištenje (bez tvog znanja) nelegalno, kao što ni samo neznanje nije opravdanje.. bla-bla.

Dobro je ako nema većih posljedica, jer npr u slučaju da se počnu kod nas provoditi neki zakoni, vrlo lako bi ti ostao bez linije ili bi platio kaznu za download... mada je to napravio netko drugi.

-zato se mora paziti.

17 godina
neaktivan

A uz WPA si dodatno još postavi i filtriranje preko MAC adrese.

17 godina
neaktivan

Pokri Loncem od 10 L Router, ovim tweak-om ćeš smanjiti izlazni signal  iz stana {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do

2 0 hvala 0
17 godina

WPA2 + AES i pristojan key i miran si. Mac se lako probije. U ostalom, ako ne koristi wifi ugasi ga.

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje

2 0 hvala 0
17 godina
Verbatim kaže...

Pokri Loncem od 10 L Router, ovim tweak-om ćeš smanjiti izlazni signal  iz stana {#}

Nadam se da se šališ{#}

17 godina
tnakir kaže...

WPA2 + AES i pristojan key i miran si. Mac se lako probije. U ostalom, ako ne koristi wifi ugasi ga.

Nažalost, prisiljen sam ga koristiti, jer su mi komp i router na suprotnim stranama stana. Imam 20 m mrežnog kabela, kad se iduće godine preselim u drugi stan sve će biti u istoj sobi i wireless bye - bye!

17 godina
ihush kaže...

.. -tko može? -ti,

Ironično sam se izrazio... znam da mogu ja, ali od tih zgubidana nisam nikad dobio smislenu informaciju, a zvao sam ih do sada najmanje pet puta s konkretnim pitanjem ili problemom...

16 godina

-da, help desk je stvarno ponekad očajan. Da barem imaju FAQ oko takvih pitanja-odgovora... ovako ostaje većina stvari na korisniku da se informira odnosno da nešto zna.

Uz WPA2 si miran, MAC filtriranje je nepotrebno, jer se sama adresa brzo otkriva i lako klonira (svaki paket ima mac potpis), ali nije loše protiv 'hackera iz susjedstva' kojima je svo znanje bootanje s BT-cda. Sam password bi trebao biti takav da ga 'hacker' nemože pogoditi iz par pokušaja, kao 1234 i sl. pravilo je slova: mala,VELIKA, broj43443 i spec.char$(%&_-.: ,,,,) u toj kombinaciji ni par komada Tesla-e neće lako proći. za primjer: ''ovo_je-156%tniPASS@WPA2:''  -lako se pamti.

U istu kategoriju kao MAC filtriranje, spada i skrivanje SSIDa. Ako te inakon toga kopka crv sumnje,.. i spomenuti zepter lonac je od pomoći. {#}

17 godina
ihush kaže...

-da, help desk je stvarno ponekad očajan. Da barem imaju FAQ oko takvih pitanja-odgovora... ovako ostaje većina stvari na korisniku da se informira odnosno da nešto zna.

Uz WPA2 si miran, MAC filtriranje je nepotrebno, jer se sama adresa brzo otkriva i lako klonira (svaki paket ima mac potpis), ali nije loše protiv 'hackera iz susjedstva' kojima je svo znanje bootanje s BT-cda. Sam password bi trebao biti takav da ga 'hacker' nemože pogoditi iz par pokušaja, kao 1234 i sl. pravilo je slova: mala,VELIKA, broj43443 i spec.char$(%&_-.: ,,,,) u toj kombinaciji ni par komada Tesla-e neće lako proći. za primjer: ''ovo_je-156%tniPASS@WPA2:''  -lako se pamti.

U istu kategoriju kao MAC filtriranje, spada i skrivanje SSIDa. Ako te inakon toga kopka crv sumnje,.. i spomenuti zepter lonac je od pomoći. {#}

Upravo ovo sto ti je iHush reko...

Dakle sakrij SSID, iz predstroznosti blokiraj MAC, dodaj WPA2-PSK i ako ti tko udje ja ga castim janjetinom :)

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
17 godina
tnakir kaže...
ihush kaže...

Upravo ovo sto ti je iHush reko...

Dakle sakrij SSID, iz predstroznosti blokiraj MAC, dodaj WPA2-PSK i ako ti tko udje ja ga castim janjetinom :)

Pošteno !

15 godina
neaktivan

Jesi više prbija mikija?

I see no changes wake up in the morning and I ask myself is life worth living should I blast myself?
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice