Ono sto bi ja htio izgleda jednostavno i dapace u jednom dijelu funkcionira ali meni ne ide to silno podesavanje i uglavnom dobijem da radi ali samo do prvog sljedeceg restarta racunala ili pointa
Znaci ima u mojoj blizini bezicna mreza i ja hocu da njen signal proslijedim dalje ( ovako je vec napravljeno u mom susjedstvu ista oprema ali tamo radi a ja nemam pristup da vidim postavke)
znaci antena prima signal i salje u bridge a bridge preko lana u switch , dalje ide iz switcha lanom u access point ili u laptop radi konfiguracije , i zicno sredim da radi ali bezicno nikako, ako spojim samo bridge switch i laptop kabelima onda radi, kad tu dodam access point i pokusam bezicno onda nece ili radi smo do restarta, kad pokrenem windows 7 diagnose network problem dobijem ili " default network not find"ili dhcp is not enebled" a zapravo je sve to omoguceno.
glavni gatawey ima ip adresu 192,168,1.1 (mreze na koju se spajam) i to je tako podeseno u bridgeu, ito radi ok, lan adresa brigda je 192.168.1.10, i s tim ide u switch, i nastane neki problem u AP ali neznam vise koji sve sam kombinacije isprobao..kao AP, kao repiter, kao client i jos one druge ali jednostavno nece, treba mi vas savjet kako da tocno podesim ovaj AP da bi wirles mreza proradila, naravno ssid od accessa je drukciji nego od mreze na koji je spojen i postavljen je gatawey ip adresa od bridgea, dakle 192.168.1.10, dhcp server je omogucen, prva dozvoljena spojna ip adresa je 192.168.1.20 i do 200, sve je bez enkripcije otovrena mreza tamo trazi jos i neki wins, i dns, i domain name ali mislim da to nije razlog da ne radi,,, nesto je u tim postavkama ap ali vise stvarno neznam sto
svim znalcima network konfiguracije unaprijed sam zahvalan na pomoci
thnx