Access point i drugo

poruka: 15
|
čitano: 8.803
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Access point i drugo
dakle pokusavam vec danima ovo konfigurirat i ne ide nikako, od opreme imam ovo: dlink bridge wlan to lan dwl-g810, zatim d link switch des 1005d, dlink access point dwl-2100ap i antenu za bridge dlink ant 24-1201
Ono sto bi ja htio izgleda jednostavno i dapace u jednom dijelu funkcionira ali meni ne ide to silno podesavanje i uglavnom dobijem da radi ali samo do prvog sljedeceg restarta racunala ili pointa
Znaci ima u mojoj blizini bezicna mreza i ja hocu da njen signal proslijedim dalje ( ovako je vec napravljeno u mom susjedstvu ista oprema ali tamo radi a ja nemam pristup da vidim postavke)
znaci antena prima signal i salje u bridge a bridge preko lana u switch , dalje ide iz switcha lanom u access point ili u laptop radi konfiguracije , i zicno sredim da radi ali bezicno nikako, ako spojim samo bridge switch i laptop kabelima onda radi, kad tu dodam access point i pokusam bezicno onda nece ili radi smo do restarta, kad pokrenem windows 7 diagnose network problem dobijem ili " default network not find"ili dhcp is not enebled" a zapravo je sve to omoguceno.
glavni gatawey ima ip adresu 192,168,1.1 (mreze na koju se spajam) i to je tako podeseno u bridgeu, ito radi ok, lan adresa brigda je 192.168.1.10, i s tim ide u switch, i nastane neki problem u AP ali neznam vise koji sve sam kombinacije isprobao..kao AP, kao repiter, kao client i jos one druge ali jednostavno nece, treba mi vas savjet kako da tocno podesim ovaj AP da bi wirles mreza proradila, naravno ssid od accessa je drukciji nego od mreze na koji je spojen i postavljen je gatawey ip adresa od bridgea, dakle 192.168.1.10, dhcp server je omogucen, prva dozvoljena spojna ip adresa je 192.168.1.20 i do 200, sve je bez enkripcije otovrena mreza tamo trazi jos i neki wins, i dns, i domain name ali mislim da to nije razlog da ne radi,,, nesto je u tim postavkama ap ali vise stvarno neznam sto

svim znalcima network konfiguracije unaprijed sam zahvalan na pomoci

thnx
olio wwe

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Access point i drugo

jedan od uredjaja (onaj koji hvata vanjsku mrezu) postavi u client mod, i pomocu laptopa direktno podesi da ti se taj uredjaj spaja na vanjsku mrezu (na laptopu privremeno izgasi wifi). Kad si to napravia, spoji utp kabelom vanjski (LAN) s unutarnjim uredjajem (WAN) (router mod). Laptopom se spoji na LAN unutarnjeg uredjaja, podesi ga kao router (gateway), gdje vanjsku adresu (WAN) dobiva od dhcp-a, a za unutarnji dio ukljuci njegov vlastiti dhcp koji ce dodjeljivat adrese na LAN i WLAN dijelu. Podesi jos i njegovu bezicnu mrezu (SSID i sigurnosne postavke), i to je to...

16 godina
neaktivan

nisam bas ovo sve skuzio ali idemo po redu ovo su postavke od bridgea - to je ono sto hvata vanjsku mrezu, i preko lana je dalje distribuira, nema client moda u ovom bridgu ., za mjenjanje postavki moram na laptopu dati staticnu ip adresu s dinamicnom ne radi postavke, ali internet radi

evo par slika

a sad cu malo isprobat acces point i slikat postavke pa da probamo to nastimat

thnx

olio wwe
16 godina
neaktivan

evo jos malo slika od access pointa i konfiguracije, jos nisam mijenjao postavke prema savjetu uvazenog kolege iz posta iznad

olio wwe
16 godina
neaktivan
a i tu je slika iz windowsa propertisa o mrezi :::
Sto tu ne stima i da li stvarno netko ima volje i znanja da ovo ustiman
AP ima sljedece modove rada, AP, WDS whit AP, WDS, Universal repeter, Client, u nijednom ne radi, a kad stavim UR onda nema wlana......
olio wwe
17 godina
neaktivan
Access point i drugo

prije nego ista minjas pospremi konfiguraciju bridge-a i gatewaya, a onda...

na bridge-u ti je 0.1 za gateway, a na ap-u ti je 0.10 (od bridge-a)... pokusaj i tamo stavit 0.1, pa vidi jeli radi...

na ap-u stavi pod home-lan (get ip from dhcp)

u ap-u pod advanced-dhcp server stavi disable

da si blize, lakse bi ga ustimali da tu dodjen nego ovako napamet...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ma ne ide nikako, bridge radi bez greske acces point nece i nece sto god da napravim nece
procitao sam upute od pocetka do kraja jedno 100 puta i napravim sve i nece
trabo bi biti mod access point
jbg
olio wwe
16 godina
neaktivan
dakle nakon visednevnog zezanja oko ovog jednostavno nisam uspio natjerati ap da pusti laptop na internet, i cini mi se da cu od ovog odustati jer jednostavno ne radi,,,, mozda je stvar u firmwareu koji je 2.50eu zadnji koji se moze naci na d link stranicama ali stvarno vise nemam zivce, sve sam isprobao sve modove, sa i bez dhcp , staticna i ne ip adresa i neznam koj sve ne krac ali nece i nece, da covjek poludi,
sad cu vjerojatno naruciti negdje jedan wifi repeater koji ukljucis u struju pa cemo vidit

eto
olio wwe
16 godina
neaktivan
Access point i drugo
hi

evo stiglo mi iz njemacke wifi repeater ws320 30e komad, to je to a ne ovo zezanje sa access pointovima i kojim sve vragovima, ukopcas u struju, na routeru pritisnes wps dugme kao na repeateru, i nkon cca 1 - 2minute imas wi fi mrezu istog imena, lozinke i postavki bilo gdje u stanu, ako imalo mreze dopire iz routera, i to full signal i radi
moje preporuke

pozdrav svima
olio wwe

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Access point i drugo

Pozdrav..

ovako trebam pomoć, imam kuću na selu u kojoj provodim malo vremena a grad je oko 1 - 1.5 km zračne udaljenosti i pun je otvorenih mreža (kafići ) sad moje  pitanje je dal mogu ja stavit neku antenu na krov i spojiti je na access point željela bi da access point odašilje sve mreže ne samo jednu dali je to moguće izvesti ?? i koju bi opremu trebala antenu koje jačine model i kakav access point ?

unaprijed hvala..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ukoliko imas android mobitel (v2.2 ili noviji), i nekakvu tarifu (npr. simpa prejaka 1gb za 50kn misecno) moja preporuka bi bila da koristis to. 

sama udaljenost kod opticke vidljivosti i usmjerenih antena na oba kraja nebi trebala bit problem, ali racunaj da sa strane kafica uvijek imas omnicu, a oko nje zidove, pa kako bi to sve skupa ispalo, upitno je. S druge pak strane, ukoliko u blizini kafica mozes postavit svoj AP/router, a s tog mjesta imas opticku vidljivost do kuce na selu, stvar je izvediva, ali svejedno ne previse jeftina. 

12 godina
neaktivan

da shvaćam, imam andorid telefon imam i mobilni internet al nikako mi to nemože zamijenit laptop {#} a da probam s samo s antenom ? da ju spojim direktno na laptop ? jer znam da AP-ovi nisu jeftini

17 godina
neaktivan
olga kaže...

da shvaćam, imam andorid telefon imam i mobilni internet al nikako mi to nemože zamijenit laptop {#} a da probam s samo s antenom ? da ju spojim direktno na laptop ? jer znam da AP-ovi nisu jeftini

pa i ne triba ti zaminit laptop, preko android mobitela podilis svoj internet s laptopom putem wifi-a. koji mobitel tocno imas, pa cu ti rec i kako ukljucit access point na mobitelu. kad to napravis, samo se s laptopom spajas bezicno na mob, a mob na 3g. 

16 godina
Access point i drugo

Imam situaciju kao na slici. Da li bi se moglo nekim routerom koji ima opciju repeatera proširiti Wi-Fi signal i njega i PC spojiti preko LAN-a da i PC ima pristup internetu ? 
Unaprijed hvala! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Access point i drugo

itko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: