Zvuk PC na TV zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 3.177
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Zvuk na TV
Imam Samsung TV koji pokušavam spojit sa PC.Na PC je Geoforce 250 koja ima HDMI izlaz,ali ne podržava zvuk preko njega.Tv ima ove priljučke:

http://i57.tinypic.com/23j6cl4.jpg

Nikako ne mogu dobiti zvuk.Na zvučnicima od računala sve radi.Kad u isti izlaz spojim audio kabel 3,5 mm i drugi kraj na audio in u tv ništa.Kad taj isti kabel spojim na slušalice sve radi ok.Probao sam i kombinaciju 3,5 mm i chinchevi. Neće. Imam i SCART sa chinch izlazima. Ništa. Imam i HDMI-DVI. Ništa. Reinstalirao sam drivere(iako na zvuk cijelo vrijeme izlazi sa matične) i ništa.
Pokušao sam i u postavkama TV,ali nema ništa šta bi to palilo.Na isti TV sam spojio laptop kojem HDMI izlaz podržava zvuk i sve radi bez ikakvih dodatnih namještanja.
Ima li tko kakvu ideju?
Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zvuk PC na TV

Kad spojiš TV preko HDMI, u Control panel-u odaberi TV kao Default audio device. Već Ima otvorena tema pa ya dalje vidi tamo: http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/tutorial-spajanje-tv-pc/84390.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Zvuk PC na TV
Napisao sam da grafička kartica ne podržava zvuk preko HDMI kabela.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zvuk PC na TV
stipest kaže...

Video spoji u HDMI 1. Zvuk spoji u konektor desno od njega, na kojem pise PC/DVI AUDIO IN. U opcijama mora biti izbor ide li zvuk sa tog inputa na HDMI1(DVI) ili PC, moras odabradi HDMI1/DVI.

clock2much
15 godina
Zvuk PC na TV

Točno tako sam i spojio,ali ne znam gdje da tražim tu opciju koju ti kažeš.U TV-u nema ništa tako.Ja sam probao i sve ulaze na stražnjoj i prednjoj strani PC-a i ništa.Kad spojim zvučnik ili slušalice na taj kabel sve radi ok,što znači da kad taj isti kabel stavim u tv zvuk dolazi do tv-a,ali se ne reproducira na zvučnike.Zadnje sam instalirao nove drivere za grafičku,a za TV nema više novog frimwarea.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 18:52 (stipest).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zvuk PC na TV

Koji model TV-a imas?

clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Zvuk PC na TV
Samsung LE-26C450
14 godina
neaktivan
Zvuk PC na TV

Prekopao sam citav manual i nigdje nikakva konkretna recenica o tome ne pise.

Prema ovome, sve bi trebalo biti plug&play. Jesi probao spojiti VGA kabelom, ima li u tom slucaju zvuka?

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice