Zamjena kondezatora

poruka: 9
|
čitano: 1.173
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Zamjena kondezatora

Sinoc se desila sledeca stvar nestalo je struje dok je komp radio. ujutro sam otorio kuciste da vidim da li ima fizickih ostecenja i ustanovio sam sledece 2 kondezatora su se napuhala dok je jedan zut na vrhu. nisam htio paliti komp da ne bi jos nesto stradalo ali me zanima sledeca stvar buduci da nisam nikada mijenjao kondezatore (a vec sam narucio 5 kondezatora naravno sa istom oznakom) da li su one dvije stopice bitne kako se okrenu prilikom lemljenja. imam sav potreban alat pa cu pokusati da ih zamijenim. dakle moje pitanje je da li ima veze kako se okrenu one dvije stope kondezatora znam da ce vecini ovo biti smijesno ali eto jednostavno ne znam i zelimm da to provjerim.

izvinjavam se ako vec postoji tema ali pisem sa telefona pa nije bas lako pronaci stare teme

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 1:20 (coa13).

0 1 hvala 0
14 godina
Zamjena kondezatora

Moraš samo pazit na +/- oznake na kondenzatoru i na ploči i to je to. I naravno lijepo sve zalemit, i pazit da ne probušiš lemilicom kondenzatore(dešava se).{#}

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Zamjena kondezatora

znaci ipak je bitno kako se okrenu stope jednostavno receno :-) hvala na odgovori pokusacu da to uradim sam pa nadam se da cu uspjeti hvala jos jednom pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 1:24 (coa13).
14 godina
coa13 kaže...

znaci ipak je bitno kako se okrenu stope jednostavno receno :-) hvala na odgovori pokusacu da to uradim sam pa nadam se da cu uspjeti hvala jos jednom pozdrav

Postoji tipka "Hvala". Za sve ostalo tu je {#}

15 godina
neaktivan
Zamjena kondezatora

S obzirom da se radi o elektrolitskim kondenzatorima, da bitno je kako ćeš ga okrenuti. Na svakom elektrolitu imaš oznaku - na jednoj njegovoj strani po cijeloj dužini tak da ne možeš fulat. Sam zapamti gdje je + i - na plači kad budeš odlemljivo {#}

Potrudi se dobiti ono što voliš jer ćeš inače biti prisiljen voljeti ono što si dobio
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

vec sam je stisnuo ali htio sam se i ljudski zahvaliti a necu zakljucatu dok ne jvim kako je proslo

pozdrav

16 godina
protjeran

Bitno je da znaš da su ti kondezatori napuhani već duže vrijeme,

sigurno nisu preko noći, s obzirom da su već progrizli kućište.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Bitno je da znaš da su ti kondezatori napuhani već duže vrijeme,

sigurno nisu preko noći, s obzirom da su već progrizli kućište.

Pre 20 dana sam cisto kuciste spremam se polako za vrucine i svi su djelovali u dobroj kondiciji. nije mi toliko ni bitno kada su se napuhali i sta im je bitno je da samo maticna ostane na zivotu kada ih zamijenim, nista ne govori da komp mozda nece raditi ni sa ovim kondezatorima ali ja jednostavno ne zelim da palim komp dok ih ne zamijenim

14 godina
neaktivan
Zamjena kondezatora

zamijenio sa kondezatore i evo vec 20+ sati komp radi bez problema namucio sam se dok sam ih zalemio nemam praksu pa je islo jako tesko ali eto nakon dosta truda i strpljenja uspio sam

hvala svima koji su pomogli

5 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice