Win7 se resetira

poruka: 84
|
čitano: 7.837
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Win7 se resetira

Ubuntu je 32bitni i snimljen na niskim brzinama (na laptopu przen pa volim na najnizu przit) i on radi na lp dok mi tu ugasi ekran. RAdija sam testiranje memorije i svega i sve je proslo prema testovima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Win7 se resetira

Hm, jedino mi ovo pada na pamet..

Kazes imas dvije graficke. Onda probaj u biosu ukljuciti integriranu. prekopcaj monitor na tu grafu pa probaj opet bootat linux u onaj "check computer". Tako ces barem saznati jel te graficka zeza ili nesto drugo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Win7 se resetira

Iako u manualu stoji da mogu enablati integriranu grafičku, ja u svome BIOS menuu ne mogu, imam samo mogućnost postaviti je u UMA, SIDEPORT, UMA+SIDEPORT

POkušao sam ju izvaditi i instalirati ubuntu no tamo nigdje nemam check computer menu, imam samo jezik itd itd. Kad sam ga pokrenuo bez instalacije i isao napraviti test system sve proslo ok.

Kako se pokreće taj check computer, nešto treba stisnuti ili ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Win7 se resetira

instalirao sam 64bitne win i zasad sve ok, nema nista blesavo niti u event vieweru.

Da li je normalno da mi CPU freq padne na 800MHz (Phenom 955) ako ne radim ništa posebno na njemu? Da li mu je to neki optimalni/save mod ili nesta nije ok?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Win7 se resetira

Isključi u BIOS-u AMD cool 'n' quiet opciju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Win7 se resetira

a ako ne iskljucim? mislim to nema nekih posljedica ili? ako to znaci da ce mi cuvat energiu onda ok ostavim ovako al ako ce mi shebat proc onda cu iskljuciti???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Win7 se resetira
simeparanoja kaže...

a ako ne iskljucim? mislim to nema nekih posljedica ili? ako to znaci da ce mi cuvat energiu onda ok ostavim ovako al ako ce mi shebat proc onda cu iskljuciti???

Nema apsolutno nikakvih posljedica ako isključiš. Proc će konstantno radit na istoj frekvenciji i to je to.

17 godina
neaktivan
Win7 se resetira

evo upravo mi se dogodio isti problem i sa 64 bitnim win7. sruši se sve, upalim komp ali se ne dize nista i čujem još uvijek onaj blesavi zvuk iz win

Ne znam da li da ga nosim na servis jer ne znam koliko oni to testiraju? jer ovo moje "smeće" radilo je od subote i sad se srušio

Ne bi ga nosio ali nemam više ideja, sve testove koje sam pokrenuo svi prolaze Mršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Win7 se resetira

odnio na servis, izgleda da su se postavke na BIOS-u poremetile i da je disk sam systemske fileove brisao.

Dakle prije nego stavite disk u komp formatirajte ga Cool 

Preporuka od servisa je da se ne koristi Caviar Green za systemski disk jer navodno ima dosta problema s tim diskom ako se tako koristi i preporuka je koristiti ga samo kao dodatni storage.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

-uf, gadno su te ''obradili' serviseri.. -klasični majstori.

btw. pitanje, kako formatirati disk prije nego ga staviš u komp? wirelessom?

-disk nikad sam ne briše fileove, pogotovo nema razloga posebno brisati 'neke systemske fileove'... 

(osim ST-.11 seije koja odluči da više ne radi :)) )

-da, majstori su dobri. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Win7 se resetira

Ne kuzim kako to mislis da su me obradili? 

Navodno su i postavke na BIOS-u bile malo poremećene.

Kako ga formatirati? Ako si ga već koristio onda si ga valjda koristio u nekoj ladici ili kompu pa mozes formatirati. Ja sam nazalost formatirao samo jednu particiju a ne cijeli disk.

Mislis da su serviseri u firmi, koja se na ovom forumu spominje kao best buy trgovina prilikom kupovine i sklapanja računala, mene izmuljali?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

-komentar (mišljenje, slobodna procjane) na temelju onog što si napisao (jer drugih informacija nemam), tako da;

-BIOS ne mjenja postavke sam od sebe, ako je došlo do većeg problema, učita BIOS default, ali to znači da je nešto gadno bilo uzrok (struja) i def. postavke uglavnom rade (jer rade barem na polovici svih računala..)

-HDD također nebriše fileove ...

simeparanoja kaže...

Dakle prije nego stavite disk u komp formatirajte ga Cool 

- kako? :)  -meni netreba uputa za formatiranje, nego je ovo kontradiktivno. -nemoguće.

i kranje nepotrebna izjava u vezi WD-green diska, bolje da su šutjeli...

-dakle, samo moje tumačenje onog što si napisao... u najmanju ruku serviseri su nedovoljno dobri majstori jer bi njihove rečenice bile kvalitetnije 'sročene', s više smisla za razliku od besmislica.

-naravno, ukoliko si točno prenio što su rekli....

enivej, nebitno za temu, OT... i sorry.

17 godina
neaktivan
Win7 se resetira

ok mozes ga formatirat u nekom drugom kompu, malo glupo sam napisao, priznajem.

Gledaj,  nisam ni ja sguran da li je problem rijesen, oni su rekli da je do toga, komp se dosad gasio nakon 3-4 dana.

Ukoliko je rijesen sve 5 ukoliko nije leti im komp u glavu Cool

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Win7 se resetira

Evo proslo malo više od tjedan dana i situacija je slijedeća, jednom mi se resetira do screena od matične i sinoć se ugasija ali za razliku dok sam držao WD green sad sam ga mogao ugasit i odmah upalit. I ovo se događa uvijek u pravilnim razmacima, 3.5-4 dana.

E sad, kako su u ADM-u "testirali" cijeli hardware i rekli da je disk loš za os, stavio sam caviar black i ovo se događa, da li postoji mogućnost da je do OS-a ili nekog software-a koji sam instalirao na komp?

OS je win7 ultimateN x64 (nemojte me kritizirat, nije registriran, samo sam koristio remowe WAT)

U event viewer-u nemam nista osim da se komp ugaios EventID=61, i kao da imam problem sa bonjour service-om (apple) koji sam maknuo. Da li tko zna kako testirati cijeli OS i software koji sam instalirao?

Pitam tako da mogu provjeriti prije nego ga odnesem opet u servis

Unaprijed zahvaljujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne rade ti niti windoze niti ubuntu, zar ne? (ako se ne varam to si napisao da si isprobavao prije).

problem je u hardware-u. sto tocno? treba detaljno testirati. smrdi na 1. napajanje. 2. mbo. no, ne mora biti.
ne daj da te "otfrknu" lagano ovaj puta.

koje su latencije te ddr3 memorije i da li su latencije ispravno navedene i u biosu? (tj. da li ih je bios uredno prepoznao?).

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
17 godina
neaktivan

Ubuntu sam uspio pokrenuti ali nakon sto sam izvadio grafičku karticu jer mi nije htio preko PCI kartice već preko integrirane a u biosu nemam opciju za isključiti je.

Win7 instaliram uredno i sve ok no događaju se ovakve stvari

Sa DDR-om nema problema koliko sam ja uspio vidjeti/testirati

17 godina
simeparanoja kaže...

Evo proslo malo više od tjedan dana i situacija je slijedeća, jednom mi se resetira do screena od matične i sinoć se ugasija ali za razliku dok sam držao WD green sad sam ga mogao ugasit i odmah upalit. I ovo se događa uvijek u pravilnim razmacima, 3.5-4 dana.

E sad, kako su u ADM-u "testirali" cijeli hardware i rekli da je disk loš za os, stavio sam caviar black i ovo se događa, da li postoji mogućnost da je do OS-a ili nekog software-a koji sam instalirao na komp?

OS je win7 ultimateN x64 (nemojte me kritizirat, nije registriran, samo sam koristio remowe WAT)

U event viewer-u nemam nista osim da se komp ugaios EventID=61, i kao da imam problem sa bonjour service-om (apple) koji sam maknuo. Da li tko zna kako testirati cijeli OS i software koji sam instalirao?

Pitam tako da mogu provjeriti prije nego ga odnesem opet u servis

Unaprijed zahvaljujem

-da je neka pinky serija HDDa, onda bi mogli reči da je 'nestabilan'... -toliko o tome da je disk kriv. Disk može biti ispravan ili neispravan.

Što misliš da je MSu na pameti kad radi neki software, misliš da nisu svjesni piratiziranja... -čudiš se posljedicama? WAT je samo maknut kao poruka s ekrana, ispod haube windowsi i dalje znaju za 'problem', očekuj probleme i dalje.

Nošenjem takvog računala na servis, 'prisiljavaš' servisere na blesava rješenja (ili odgovore). Čak ako je kvar neke komponente kao napajanje, MBO, VGA... u ovom slučaju nema eliminacije, tj nema niti jednog 100% dijela koji je OK, kao npr OS (koji možda stvarno nije uzrok), jednostavno ništa nije sigurno.... -nema rješenja.

Samo nagađanje, ako PC radi za vrijem instalavije OSa, drivera i nekoliko programa... recimo 5 sati, te još nakon tog zavrtiš test za memoriju i neki 3dmark.. ako se u tom periodu PC nije srušio, rekao bi da je hardware ispravan... -ostaje software ili nešto vanjskih utjecaja, kao npr pad napona u mreži.

To se u servisu neće otkloniti.

17 godina
neaktivan
ihush kaže...
Samo nagađanje, ako PC radi za vrijem instalavije OSa, drivera i nekoliko programa... recimo 5 sati, te još nakon tog zavrtiš test za memoriju i neki 3dmark.. ako se u tom periodu PC nije srušio, rekao bi da je hardware ispravan... -ostaje software ili nešto vanjskih utjecaja, kao npr pad napona u mreži.

Kkao mislis ako je kvar neke komponente i slično da nema riješenja? pa nisam valjda dao 6 i više tisuća kuna da bi mi tako komp radio? 

Ma nakon svih testova pc se nije srušio niti prvi put, prije nosenja na servis, svi testovi prosli su ok i bez ikakvih problema.

Sumnjam i to opasno na pad napona u mreži jer mi se čini da instalacije u ovom stanu u kojem sam odnedavno i nisu baš naj naj jer mi osigurač svako malo izbaci ako malo više opteretim utičnicu Mršti se

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 17:56 (simeparanoja).
17 godina
simeparanoja kaže...
ihush kaže...

Kkao mislis ako je kvar neke komponente i slično da nema riješenja? pa nisam valjda dao 6 i više tisuća kuna da bi mi tako komp radio? 

Ma nakon svih testova pc se nije srušio niti prvi put, prije nosenja na servis, svi testovi prosli su ok i bez ikakvih problema.

Sumnjam i to opasno na pad napona u mreži jer mi se čini da instalacije u ovom stanu u kojem sam odnedavno i nisu baš naj naj jer mi osigurač svako malo izbaci ako malo više opteretim utičnicu Mršti se

-upravo iz takvih razloga nema koristi nositi na servis. Kao što je nevažno koliko si platio, svaki uređaj bi trebao raditi, ali preduvijet su ispravne komponente, čist sistem (od nametnika) i nešto sistemskog znanja.. -naravno i struja. Namigiva

btw. nisi dovoljno pažljivo čitao, mada pošto nisam pisac, ponekad nije lako natipkati baš sve (razumljivije), ali ... ako ponovo pročitaš, vidjet ćeš da je kvar komponente najlakše rješiv, to je jedino što servis rješava. Software i struja su tvoj problem.

17 godina
neaktivan
Win7 se resetira

da znam da su moj problem software i struja, samo ne znam sta da mu vise radim. kupim ups? bi to pomoglo?

problem je sta u event vieweru ne vidim nista sta bi moglo biti uzrok, samo da se resetira Mršti se ne znam kako ga isprovocirati da nadjem grešku u softwareu

ili da skuzim da je stvarno do struje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Win7 se resetira

Jesi li pokušao promijeniti napajanje?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

da znam da su moj problem software i struja, samo ne znam sta da mu vise radim. kupim ups? bi to pomoglo?

problem je sta u event vieweru ne vidim nista sta bi moglo biti uzrok, samo da se resetira  Mršti se  ne znam kako ga isprovocirati da nadjem grešku u softwareu

ili da skuzim da je stvarno do struje

Mozda na prvi pogled izgleda trivijalno i glupo ali dali si:

• Provjerio SATA kabl(ove) koje idu na maticnu i na disku
  • Kako sedaju memorije u utorima? Kako sedaju kartice?
  • Dali su ucestala resetiranja sada kada je postalo toplije napolje?

Jeftini SATA kablovi znaju se rasklimati usled mnogo toga. Na primjer ako "prstite" muziku sa zvucnika koji su na istom radnom stolu sa kucistem PC-a (bass razdrma dosta toga) isto tako njihov zazor (kod jeftinih) moze varirati usled zagrevanja diska. Isto tako proveri kako lezi naponski kabl koji ulazi u disk i on se zna rasklimati i izgubiti kontakt na kratko pa sledi sledivanje Windowsa i restart.

Treba poceti sa najbanalnijim stvarima...kao po marfiju :)

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
17 godina
neaktivan
Win7 se resetira

Nažalost nemam napajanje koje bi  mogao posuditi na 4-5 dana jer se resetiranje događa nakon toliko.

Provjerio sam sve kontakte kao i ovi u servisu i sve ok. 2 puta sam sve vadio i ponovo sklapao na matičnu.

Kućište mi je kraj stola a zvučnici na stolu

Ne, nema promjene s  resetiranjem tj periodom resetiranja sad kad je zatoplilo.

Win mi se ne smrznu nego se samo ekran ode na standby a komp i dalje radi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 21:20 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Win7 se resetira

mali update

veceras igram cod2 preko xfirea i nakon nekih sat monitor se ugasi komp radi, restartam ga idem opet na cod preko xfirea i monitor opet ode u standby a komp radi.

ugasim i ponovo upalim i ne reagira mi tipkovnica

temperatura procesora je 40 a MB 35 stupnjeva, broj okretaja coolera od procesora je blizu 5000. Kad sam ga drugi put upalija sve 4 jezgre su bile preko 80% i onda se smirile. Tek nakon drugog gasenja sam moga opet na cod?????

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 23:34 (simeparanoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice