USB tipkovnica - problem

poruka: 7
|
čitano: 2.611
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
USB tipkovnica - problem

Imam komp baziran na gygabitovoj matičnoj ploći EP45 DS3 i instalirane WIN 7

problem je  LOGITECH DE LUXE 250 USB tipkovnica koju bios ne očita? tj. do podizanja windowsa nije istu moguće

koristiti (ulaz u bios, boot menu, f8 za safe mod i sl.) nadam se da razumijete problem i da netko ima rješenje

unaprijed HVALA

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: USB tipkovnica - problem

Najjednostavnije je kupiti adapter PS2/USB:

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=14236&catid=387

Vjerojatno ima i jeftinijih. Samo mi se nije dalo više tražiti Smijeh Uglavnom, kad se spoji tim adapterom na PS2 konektor - trebala bi raditi. A onda bi se vjerojatno mogla u biosu namjestiti poneka opcija za USB periferiju... Nešto u stilu "enable USB"

Alfa Romeo is latin for: Yes I will, but only because of your special car. Audis are mainly built for German cement salesmen.
17 godina
neaktivan
USB tipkovnica - problem

Ideja sa adapterom je u redu ali zašto onda rade usb tipkovnice ili samo nisam imao sreće sa odabirom matične

no nekad se zna dogoditi da kad je komp ugašen indikator rada tipkovnice svjetli??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
USB tipkovnica - problem

posto imas gigu ko i ja, u biosu bi ti trebala bi iopcija "enable USB..." nesto. kad to ukljucis, tipkovnica bi ti trebala radit u biosu.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

1 0 hvala 1
17 godina
USB tipkovnica - problem

U BIOS-u treba za "USB Keyboard Support" biti odabrano "Enabled" (obično se nalazi u izborniku "Integrated Peripherals") i onda se može i USB tipkovnica koristiti za ulaz u BIOS, boot menu i ostalo. Kod novijih matičnih ploča je obično tako već namješteno, dok kod starijih nije, jer su se prije uglavnom koristile PS2 tipkovnice.

Ako nije tako namješteno, onda ti treba PS2 tipkovnica ili ovaj adapter za USB da uđeš u BIOS i to namjestiš.

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
USB tipkovnica - problem

odoh  probat pa javim rezultat

u svakom slučaju hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: USB tipkovnica - problem

RADI........Smijeh

hvala Bass i klimama

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.9.2010 16:53 (JEZA).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice