Usb 2.0 brži illi isti kao 3.0?

poruka: 5
|
čitano: 1.162
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

... a driveri za 3.0 navodno instalirani. device manager ne pokazuje grešku (uskličnik) Operativni sustav je windows 10. Spojim externi hard (wd my passport se 1 tb) u 3.0 usb port, a brzina ista kao u usb 2.0 port. čak je malo na 2.0 usb i brža!? od 30- 40 mb/s je brzina prijenosa. Računalo je lenovo ideapad 100 15-bid. 

cpu- i3 5005u

Grafičke su mi updajtane i instalirane 2. Intel 5500 integrirana i Nvidia 920m. Da li je normalno da vidim intel integriranu i nvidiu? Zna li  netko rješenje?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Normalno ti je da kod lenova bude intelova integrirana i nvidia instaliranja.

Sličnu konfiguraciju imao sam na lenovo yogi 14" i one rade u kooperaciji.

Glede usb 3.0 ja sam nedavno updatao desktop star pet godina i imam

nec-ov usb 3.0 kontroler i uredno radi i brzine su u redu (cca od 80 do 100 MB/s).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Usb 2.0 brži illi isti kao 3.0?
vertig0 kaže...

... a driveri za 3.0 navodno instalirani. device manager ne pokazuje grešku (uskličnik) Operativni sustav je windows 10. Spojim externi hard (wd my passport se 1 tb) u 3.0 usb port, a brzina ista kao u usb 2.0 port. čak je malo na 2.0 usb i brža!? od 30- 40 mb/s je brzina prijenosa. Računalo je lenovo ideapad 100 15-bid.

Kako/čime si mjerio brzinu? Što kaže Benchmark na HD Tuneu? Meni recimo na stolnom računalu WD Elements od 2TB spojen na USB 3.0 port ostvaruje brzinu od preko 100 MB/s na početku, do 50-ak MB/s na kraju.

Ako nisi mjerio benchmarkom nego ti samo gledao brzinu prilikom kopiranja koju ti Windowsi prikažu, onda je razlog možda u fragmentiranosti vanjskog diska, u velikom broju malih datoteka i sl.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2016 21:17 (mbaksa).
9 godina
odjavljen
Re: Usb 2.0 brži illi isti kao 3.0?
vertig0 kaže...

cpu- i3 5005u

Grafičke su mi updajtane i instalirane 2. Intel 5500 integrirana i Nvidia 920m. Da li je normalno da vidim intel integriranu i nvidiu? Zna li  netko rješenje?

Siguran si da ti je usko grlo USB port a ne disk? Prikopcaj usb 3 stick pa mjeri. Mehanicki disk ti i nije bas mjerilo...

11 godina
neaktivan

hvala. Probat ću sa usb, a ne externi hd. benchmarkom sam mjerio... Istina je ito da je hdd pun i da ima puno svakakvih fajlova...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice