UPS Problem i kupnja drugog

poruka: 12
|
čitano: 2.885
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav,

Imam problema sa UPS-om ( nije neka kvaliteta ). Naime ne stigne dovoljno brzo reagirati na nestanak struje ( osigurac padne ) te se računalo ugasi. 

Ukoliko ga se iz struje iskopča onda je sve OK i drzi cca 15ak min računalo upaljeno.

Napajanje je 850W u računalu i samo bi računalo bilo spojeno.

Može li mi netko preporučiti UPS s kojim nebi imao problema 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: UPS Problem i kupnja drugog

O kojoj konfiguraciji se radi i koje napajanje je u pitanju? Koji je UPS u pitanju?

Test s ištekanim UPS-om si radio tako da upališ PC nakon ištekavanja UPS-a ili ištekaš dok radi?

Je li se to događa samo kad padne osigurač ili i kad nestane struje ili kad ručno spustiš osigurač?

Mislim da bi ti prvi korak trebao biti ustanoviti zašto iskače osigurač, moguće da je UPS neispravan pa on obori osigurač ili da imaš kvar na uređaju koji je spojen na UPS, pa se zato restarta računalo.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
16 godina

+ da bi ups imao 'svrhu' trebaš podesiti (soft) .. gašenje, jer bez tog je samo odgođeno ako struja ne dođe ubrzo..

kao da ti ništa ne radi, tj ne može ups ne stići reagirati na nestanak, .. tj vjerojatno si pogrešno spojio ako ima više od jednog priključka za pc.. tj možda je jedan pod upsom ali ne mora durgi itd. .. banalno, uštekaš (u pravi) i radi :)

+ ah.. i 850w je previše za prosječan ups, tj potrošač-opterećenje koje ga tad izbaci, tj morao bi imati barem 1kw.. kao za npr laserprinter i sl. uređaje. Test ako želiš, spojiš normalno-slabije napajanje.. npr 400w.. i radit će... a tad provjeriš deklaraciju i vidiš što je navedeno, npr 300-400-500 kao max..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2021 15:10 (ihush).
11 godina

Imao sam sličan slučaj sa novim UPS, isključiš ga sa utičnice i normalno odmah proradi i radi PC. Ukoliko isključim (oborim) osigurač PC se ugasi.

Pošto je samo UPS bio na osiguraču dodao sam na istu utičnicu stolnu lampu i tada dok je ona radila je UPS kod obaranja osigurača radio ok.

Zaključio sam da je na kablu postojala indukcija sa neke druge faze i zbog nje je UPS dvojio da li je nestalo ili ne struje.

16 godina

Problem je na poslu.

U sklopu ureda imamo radionu sa dosta aparata za varenje i slično.

Na fazi je par računala, i 2 aparata za varenje.

Radi nekada super, nekada iskoci, neko sranje je uglavnom sa instalacijom. Selimo se za par mjeseci u svoj objekt pa ce tamo biti bolje, a do tada nebih htio da rikne PSU ili MBO radi stalnog iznenadnog gašenja.

U igri je HX 850 Corsair ( RTX 3070, i9 10850k )

Kada iskopcam UPS iz struje, računalo radi cca 15-ak minuta u IDLE-u ( nisam u Loadu testirao - dakle računalo radi, i ja ištekam UPS iz struje ). Problem se dešava kada padne osigurač, iz ne znam kojeg razloga, a manualno spuštanje osigurača nisam testirao.

Kada iskoci osigurač onda glavna sklopka ( fidovka ) padne, za tu fazu. ( Imamo 3 sklopke ).

Ovaj UPS je u pitanju : https://www.iqcentar.hr/48437-c-lion-ups-aurora-450-240w-avr-usb

Nisam ga ja kupio.

Pruzila mi se prilika izabrati koji želim, pa zato pitam ovdje

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.3.2021 18:53 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Koliko sam gledao, to je entry level UPS, ali bi trebao odrađivati posao.

Moguće da aparati za varenje uzrokuju kakav prenapon u trenutku ispada, pa zbune UPS.

APC je the ime po pitanju SOHO UPS-ova, ali, ovisno o instalaciji i specifičnim uređajima na mreži, nitko ti ne može garantirati da se to neće događati s drugim UPS-ovima.

Provjeri i ima li matična kakvu zaštitu od prenapona, moguće da matična uzrokuje gašenje misleći da će tako spriječiti moguću štetu.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
14 godina
Fake_Alert kaže...

Kada iskopcam UPS iz struje, računalo radi cca 15-ak minuta u IDLE-u ( nisam u Loadu testirao - dakle računalo radi, i ja ištekam UPS iz struje ). Problem se dešava kada padne osigurač, iz ne znam kojeg razloga, a manualno spuštanje osigurača nisam testirao.

Kada iskoci osigurač onda glavna sklopka ( fidovka ) padne, za tu fazu. ( Imamo 3 sklopke ).

Jesi provjerio bateriju u UPS-u, ne znam ima li taj UPS neki SW kojim možeš očitati stanje baterije li daje neke indikacije?

16 godina
MrBlc kaže...

Koliko sam gledao, to je entry level UPS, ali bi trebao odrađivati posao.

Moguće da aparati za varenje uzrokuju kakav prenapon u trenutku ispada, pa zbune UPS.

APC je the ime po pitanju SOHO UPS-ova, ali, ovisno o instalaciji i specifičnim uređajima na mreži, nitko ti ne može garantirati da se to neće događati s drugim UPS-ovima.

Provjeri i ima li matična kakvu zaštitu od prenapona, moguće da matična uzrokuje gašenje misleći da će tako spriječiti moguću štetu.

Dali je moguce to sto ovaj moj trenutni UPS ima modified sinewave a primjerice gledao sam ovaj u linku on ima Pure sinewave. 

https://www.links.hr/hr/ups-cyberpower-900va-cp900epfclcd-suko-1000002143

16 godina
odjavljen

Taj koji imaš sigurno ima modified sinewave, ali je pitanje da li je to moglo uzrokovati simptome. Modified sinewave je znao raditi probleme sa starijim napajanjima s aktivnim PFC-om, ali u pravilu bi UPS bio taj koji se pobuni i prijavi preopterećenje (u pravilu praćeno glasnim alarmom), tako da gašenje računala ne djeluje kao tipičan simptom.

16 godina
MrBlc kaže...

Taj koji imaš sigurno ima modified sinewave, ali je pitanje da li je to moglo uzrokovati simptome. Modified sinewave je znao raditi probleme sa starijim napajanjima s aktivnim PFC-om, ali u pravilu bi UPS bio taj koji se pobuni i prijavi preopterećenje (u pravilu praćeno glasnim alarmom), tako da gašenje računala ne djeluje kao tipičan simptom.

Pa opcenito kada se računalo ugasi, UPS glasno zapišti.

Jedan dan me ujutro dočekalo pištanje od UPS-a ( tko zna kada se ugasio ).

16 godina
odjavljen

Onda je moguće da će promjena UPS-a riješiti problem, ali ja bih ipak radije nastojao ustanoviti prvo što uzrokuje izbacivanje osigurača i sklopke.

16 godina

Da javim rješenje problema.

Kupljen ovaj UPS - https://www.links.hr/hr/ups-cyberpower-900va-cp900epfclcd-suko-1000002143

Ima cistu sinusoidu ( pure sinewave ). 

Danas nestalo struje ( glavna sklopka pala ) , a računalo bilo u full load-u. Nije se ugasilo.

Software koji dolazi uz UPS je fantastican.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2021 7:19 (Fake_Alert).
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice