'Umrla' maticna

poruka: 40
|
čitano: 5.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna, pomoc

Idem ja danas upalit komp kad ono samo neki zvuk i ugasi se, sve sam komponente ostale provjerio na drugom kompu tako da sam siguran da je maticna krepala.

Maticna je asrock z77 extreme4 (mojPC), nisam nista overclocko ni nista samo je krepala. Sta mi je cinit, je li za smece?

Never let a computer know you're in a hurry.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: 'Umrla' maticna, pomoc
IVOX kaže...

Idem ja danas upalit komp kad ono samo neki zvuk i ugasi se, sve sam komponente ostale provjerio na drugom kompu tako da sam siguran da je maticna krepala.

Maticna je asrock z77 extreme4 (mojPC), nisam nista overclocko ni nista samo je krepala. Sta mi je cinit, je li za smece?

Prije nego je baciš u smeće probaj je ispeči. http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/popravak-graficke-kartice-koristenjem-pecnice/67886.aspx

Ova metoda može pomoći i matičnoj. I da nezaboravi bar još jednom probati prije pečenja da budeš siguran jel matična radi.

EDIT:

Osim toga ja bih probao i s drugim napajanjem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 18:51 (Hummer).
15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Sve sam probao, razumjem se dosta u ovo sve, sve sam komponente zasebno testiro i samo maticna ne radi,kada na moju maticnu stavim druge djelove nerade a kad te iste djelove stavim na ovu drugu rade....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hummer kaže...
IVOX kaže...

Prije nego je baciš u smeće probaj je ispeči. http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/popravak-graficke-kartice-koristenjem-pecnice/67886.aspx

Ova metoda može pomoći i matičnoj. I da nezaboravi bar još jednom probati prije pečenja da budeš siguran jel matična radi.

EDIT:

Osim toga ja bih probao i s drugim napajanjem.

Jesi ti lud?? tu maticnu pec?????

salji na garanciju! 

15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Poslao bi ja ali nisam je uzo u hrvatskoj tako da nema garancije, maticna je bila i više nego dobra.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
IVOX kaže...

Jamstvo?

0) Provjeri još i više puta ako treba, provjera nikad dosta, je li zaista mrtva ploča. Možda je do BIOS-a čak, makar istina vrlo teško.

1) Ako ga imaš, pismeno račun garantni list sve pic mic, nemaš frke, vozi u dućan i reklamiraj kako god znaš i umije, što prije.

2) Izgubio si papirologiju. Pa zvrcni jednostavno dućan ili šibni mail, reci da si kupac taj i tad toga i toga i zamolio bi kopiju računa ako je moguće. U pravilu svakako moraju izdati kopiju na zahtjev stranke koja je kupila.

3) Papirologiju nemaš. Nadalje... Kupio si je vani i ne da ti se slati ili ti iz bilo kojeg razloga jamstvo ne vrijedi ili ga ne posjeduješ iz inog i inog razloga.

Pa jednostavno pošalji mail ASRocku, nemaš kaj izgubiti. Možeš jedino dobiti. Šanse da ti prođe reklamacija su doduše iznimno iznimno niske s naglaskom na niske do nikakve, ali ipak postoji koji percent uvijek da će ti ASRock uvažiti to i bez papira kao potrebne dokumentacije i poslati ti novu ploču. Kolega ovdje jedan je imao tu sreću, dakle nije posve nemoguće, makar se isprva izgledno činilo tako.

4) Ništa od navedenog ti nije prošlo. Isprobao si prethodno sve opcije, koje god si mogao, bile ti na umu i/ili raspolaganju. Tek sada probaj s pećnicom, šibni je u pećničicu jer ionako ti ništa drugo nije preostalo, oprezno i pridržavaj se uputa navedenih tu u temi. Šanse za uspješan popravak na izvjestan period vremena su ajmo reći 50:50 (u teoriji, teoretski), ali u praksi itekako manje nego kod pečenja grafi tako da računaj s nekih ugrubo 30/70 kao osjetno realnijom vjerojatnošću da neće oživjeti ni na mali period vremena. I da, želim ti puno sreće u tom slučaju!

Asus P4P800-X//Celeron 1.800MHz Willamette/Gigabyte R9250//WD400JB//WD400BB//512MB PCI3200 Kingmax//512MB PCI3200 Kingmax//256MB PCI2700 Apacer//Codegen 400W//EverPower CX-2359...
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 19:11 (Caesar et Brutus).
15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Spojio  sam maticnu na napajanje znaci 24pin i onaj kraj procesora 8pin i sa multimetrom sam pregledao sve fan konektore, i mrtvo, mozda je ovo glupo ali ako bi maticna radila bilo bi napona, maticna se upali 2sec  i onda neki iritirajuci zvuk i ugasi se.

0 0 hvala 0
18 godina
'Umrla' maticna

Nema napuhanih kondenzatora?

Twitter @191x7 za pomoc oko racunala i preporuke hardvera...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

mozda je glupo ali probaj s CMOS jumperom....znaci premosti ga na 5 sec i onda ga vrati!

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: 'Umrla' maticna
IVOX kaže...

Spojio  sam maticnu na napajanje znaci 24pin i onaj kraj procesora 8pin i sa multimetrom sam pregledao sve fan konektore, i mrtvo, mozda je ovo glupo ali ako bi maticna radila bilo bi napona, maticna se upali 2sec  i onda neki iritirajuci zvuk i ugasi se.

Kakav točno zvuk?

Možda je u tome ključ za riješenje!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 19:29 (godo).
15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Pokusao sam CMOS prvo, to mi je odma palo na pamet.... Kondenzatori su ok svi 

EDIT:zvuk je iritirajuc i glasan traje jednoglasno 2 sec i visokog tona

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 19:28 (IVOX).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Hm, jedna banalna stvar, ali ajde, spomenuo si da si testirao matičnu sa multimetrom, na kakvoj podlozi je bila. I druga, opet glupost ali ajde, da li si matičnu vadio iz kućišta?

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 19:30 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Kako mislis vadio, mislis jesam li je dok je prije radila vadio ili sada nakon sta je krepala?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Sada u toku testiranja.

Ma pitam jer je moguće da je negdje u nekakvom kontaktu sa nečim s čim ne bi trebala biti!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Ona je krepala dok je bila u kucistu i ja sam je kada sam sad mjerio i testirao stavio na testbench.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Da li si i napajanje testirao na drugom 'sustavu'?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Ma sve sam testirao i na totalno drugom računalu i drugim komponentama, napajanje je savrseno dobro.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Uh, polake se predajem... :)

Da li si samo napajanje testirao sa multimetrom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

:( 

Evo sada cu pa javim , testirat cu i uticnicu ako treba

15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Zadrzalo me nesto, uticnica je na 228V napajanje radi kako bi trebalo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Znači 3,3V, 5V i 12V je ok.

Hm, da li je sada trenutak za predaju...

Neznam, taj zvuk, da li su to beepovi ili nešto drugo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Nisu beepovi nego kao da stenje

0 1 hvala 0
18 godina
'Umrla' maticna

Skini hladnjak s naponske regulacije (VRM-ova) i pogledaj stanje. Javi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Uf, kako da to napravim?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ja bi ti savjetovao da ako i nemas novaca za popravak ili nesto deseto.....skupi malo para ili se raspitaj kod najblize ovlastenog servisa da ti samo pogleda sta ti je s plocom

Gaming 4ever.
18 godina
IVOX kaže...

Uf, kako da to napravim?

Izvadiš matičnu (bez da je išta spojeno na nju), otkačiš one držače/štiftove što drže pasivne hladnjake (s stražnej strane ploče vire vjerojatno bijeli) i skineš hladnjake.

Provjeri stanje. Ako bi vraćao i pokušavao koristiti, obavezno ide nova termalna pasta između pasivnih hladnjaka i hlađenih komponenti.

15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Otvorio sam ja to i ima jedna crta preko čipa, sad neznam jel to normalno.. Odnjeti cu u servis, nije mi problem kupiti novu maticnu, ali mi je glupo ako ce mi opet krepat.

Onda bi uzeo neku drugu ne asrock. Ali neka ja vidim sta kazu ovi u servisu

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Poz. forumaši, Imam problem sa slikom bolje rečeno nemam je uopće. Prijatelj mi je donio pc da mu instaliram nove windowse jer mu je pc usporio no kad sam ga prikljucio na svoj ekran pise no signal, jednostavno nema slike a kod njega je radio. Rijec je o http://www.asus.com/Motherboards/AMD_Socket_A/A7V400MX/ maticnoj i ima integriranu graficku sa vga prikljuckom, posto ja nisam imao vga kabel u svoj lcd sam ustekao dvi kabel a u graficku sam to rijesio pomocu ovog http://www.google.hr/imgres?q=female+dvi+to+male+vga&hl=hr&sa=X&tbo=d&biw=1326&bih=665&tbm=isch&tbnid=HVqtMif_Kn686M:&imgrefurl=http://www.datapro.net/products/dvi-female-to-vga-male-adaptor.html&docid=a7bfQva4RbQG-M&imgurl=http://www.datapro.net/images/1145-B.jpg&w=300&h=420&ei=WLTJUMaEEcK0tAbw34CwCw&zoom=1&iact=hc&vpx=321&vpy=91&dur=1385&hovh=266&hovw=190&tx=128&ty=120&sig=106534249774031545468&page=1&tbnh=143&tbnw=102&start=0&ndsp=30&ved=1t:429,r:2,s:0,i:85

no slike nije bilo. Zanima me jeli u međuvremenu crkla maticna ili je problem pri ovom spajanju kabela sa đekom.? Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 11:58 (Oseka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
'Umrla' maticna

Ja odnio na servis i odma su mi rekli da je krepala, nakon što sam im rekao da sam sve testirao... I oni su uzimali multimetar i stavljali druge komponenete i mrtva, ode 100kn za nista.Pokusati cu sada sa pecnicom pa mozda je spasim

0 0 hvala 0
13 godina
'Umrla' maticna

Trebalo bi biti dobro spojeno. Jesi probao uštekati na intergriranu grafu na matičnoj? Otvori komp i vidi dali se vrte ventovi i dali svjetli lampica na matičnoj.

Dali komp daje onaj jedan beep kad ga upališ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 12:12 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice