Umire li mi grafička?

poruka: 20
|
čitano: 2.103
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Umire li mi grafička?

Sinoć prilikom igranja FM2017 smrznuo mi se PC i išao sam na restart i nakon Windows loading ekrana mi se nisu htjeli dignut windowsi, ekran bi ostao zaključan u "black screenu".

Uspio sam dignuti windowse u safe modeu i nakon nekoliko sati mozganja zaključio (ispravno čini mi se) da nešto ne štima sa grafičkim driverima, instalirao sam DDU i kompletno izbrisao postojeće drivere i uspio normalno bootati windowse i skinuo neku stariju verziju drivera za koju sam pouzdano znao da su mi radili ispravno.

I sada skinem drivere i pokrenem instalaciju i taman na dijelu instalacije kada bi se driveri trebali ubaciti u sustav monitor se samo prebaci u onaj "black screen" i smrzne. Nakon toga opet ne mogu bootati normalno nego samo safe mode. Probao sam ovaj isti postupak sa nekoliko verzija drivera i ishod je uvijek isti.

Nemam drugu grafičku kod kuće pa da probam s njom, a ovu mogu testirati kod prijatelja tek idući tjedan. Trenutno sam se prbacio na Intel integriranu grafiku i sve je ok sa sistemom.

Jel netko imao sličnih iskustava? Grafička je stara 6 godina (XFX HD7850 2GB)

Koristite blage riječi i jake argumente
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Umire li mi grafička?

Provjeri prvo napajanje, odnesi ga u najblizi servis na testiranje

13 godina
protjeran
Prijedlog ti je los, zasto da rastavlja cijeli sistem ako ocigledno samo gpu zajebava? Nek priceka frenda i provjeri svoj gpu kod njega..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
neaktivan
Umire li mi grafička?

nije lako bez sistematskog dati dijagnozu no prema opisu simptoma tvoja je grafička pod stresom zbog opterećenja i potreban joj je odmor u planinama, na svježem zraku. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Stjepanj kaže...
Prijedlog ti je los, zasto da rastavlja cijeli sistem ako ocigledno samo gpu zajebava? Nek priceka frenda i provjeri svoj gpu kod njega..lp

ima sam slicnu situaciju ranije....zato sam mu dao taj prijedlog...lp

17 godina
Umire li mi grafička?

Nisam posumnjao na napajanje zbog toga jer sam uspijevao normalno dignuti Windowse kada bi potpuno uklonio sve AMD drivere, problem nastane kada krenem instalirati bilo koju verziju drivera, usred instalacije se pojavi crni ekran i PC se smrzne. Sada sam maknuo grafičku iz PC-a i trenutno radim na integriranoj grafici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav. Meni se slicno da ne kazem isto dogodilo sa r9 jucer. Pogledaj moju temu. Link

17 godina
Ivan_cno kaže...

Pozdrav. Meni se slicno da ne kazem isto dogodilo sa r9 jucer. Pogledaj moju temu. Link

Da, baš kao da čitam svoj problem. Ti si zamjenio grafičku i sve ti uredno radi?

14 godina

Uzeo sam novu gtx 1060. Mislio sam prije nego cu uzeti da je mozda do napajanja. Imam xfx 450w 80+ staro cca 5g. Medutim kad sam vratio stock drivere bio je taj zeleni artefakt. A pc je normalno bootao sa integriranom. Dok je na r9 bacao A2 error od biosa (a2 znaci nesto sa sata kontrolerom lol). Doduse ova nova koristi 8pin a stara mislim 12. Al opet nisam nikakvih problema imao sa naponom ni grafom do prije par dana.

I ono sto si i ti probao.. cim detektira graficku kod pokusaja instalacije drivera smrzne pc. Citao sam na forumu od amd.a da pozivaju ljude da im se jave ako imaju navedeni problem na windows 10. Da je do drivera.  Pa ako si u mogucnosti probat sa drugim os (xp, win 7)? Ja imam w10 ali ne mogu isprobat sa drugim os.

Edit: da, sve radi ok. Igrao sam pubg par h i csgo nema rusenja/ pada performansi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 17:35 (Ivan_cno).
17 godina
Ivan_cno kaže...

Moje je Corsair od 600W staro 7 godina, ali evo sada na integriranoj grafici od Intel procesora PC radi uredno što mi je trenutno i najbitnije (pomislio u početku da je otišao HDD, a na njemu sam imao jako puno toga bitnoga bez backupa). Drugog OS-a nemam, jedino da radim čisti reinstall, ali zbog posla oko fakulteta to trenutno nemam vremena. Najbitnije mi je da mi PC radi ispravno do sredine rujna kada bi eventualno mogao uzeti novu grafičku karticu.

Jel postoji kakav test da eventualno isključim napajanje iz igre? Temperature sustava su prije toga bile sasvim u redu i pristojne, koristio sam MSI Afterburner pa sam uvijek unutar igre imao uvid u temperature.

13 godina
protjeran
Gle moze biti i da je nesto do napajanja no posto je integrirana premali potrosac u odnosu na hd7850 bez druge grafe odgovor ionako nemozes doznati!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina

Da ali sumnjam da bi napajanje uzrokovalo da se ne daju uopce driveri instalirati ili uopce bootati u win. Moja grafa je bila veci potrosac mislim 180w. Mislim da bi osjetio ispadanje napona.

15 godina
Dodinho kaže...

Sinoć prilikom igranja FM2017 smrznuo mi se PC i išao sam na restart i nakon Windows loading ekrana mi se nisu htjeli dignut windowsi, ekran bi ostao zaključan u "black screenu".

Uspio sam dignuti windowse u safe modeu i nakon nekoliko sati mozganja zaključio (ispravno čini mi se) da nešto ne štima sa grafičkim driverima, instalirao sam DDU i kompletno izbrisao postojeće drivere i uspio normalno bootati windowse i skinuo neku stariju verziju drivera za koju sam pouzdano znao da su mi radili ispravno.

I sada skinem drivere i pokrenem instalaciju i taman na dijelu instalacije kada bi se driveri trebali ubaciti u sustav monitor se samo prebaci u onaj "black screen" i smrzne. Nakon toga opet ne mogu bootati normalno nego samo safe mode. Probao sam ovaj isti postupak sa nekoliko verzija drivera i ishod je uvijek isti.

Nemam drugu grafičku kod kuće pa da probam s njom, a ovu mogu testirati kod prijatelja tek idući tjedan. Trenutno sam se prbacio na Intel integriranu grafiku i sve je ok sa sistemom.

Jel netko imao sličnih iskustava? Grafička je stara 6 godina (XFX HD7850 2GB)

istu situaciju sam nedavno imao na svojem sada starom laptopu

prilikom igranja se lap smrznuo, nakon reboota samo crni ekran, boot u safe mod sa monitorom spojenim na lap jer ekran na lapu ništa nije davao, uninstall drivera sa ddu, reboot i pokušaj ponovne instalacije drivera, prilikom prepoznavanja novog hardvare-a opet samo crna slika i na monitoru

dakle radio je samo u safe modu sa eksternim monitorom i bez drivera instaliranogza grafičku, ekran na lapu cijelo vrijeme crn

odnio ga na dijagnostiku, prdnula grafička

ne mora bit da je tebi isto prdnula grafička, ali sudeći po svom iskustvu, vjerujem da je, jer je ipak 6 godina stara, meni je laptop navršio 7 i pol godina i desio se isti problem kao i tebi

battlelog: dev0lver - war thunder: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 19:01 (matija656).
8 godina
neaktivan
Umire li mi grafička?

Ovako kupio sam računar prije dva dana (Ryzen 1500x; Gtx strix 1050ti; ram 8gb ddr4 2400 itd). Imam problem sa grafikom u svim igricama tj. daljina iscrtavanja je jako mala( i ako ja postavim na veoma visoko) i teksture nekada znaju da trepere i ne radi antialiasing. Probao sam igre tipa gta 5, WoT, dying light, Bettlefield1 i u svim ovim igricama mi se to dešava. Šta vi mislite da je uzrok ovih problema? U igricama koristim grafička podešavanja od GeForce Experience-a.                   

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 21:03 (Ryzen).

0 0 hvala 0
14 godina

Koje napajanje imaš, i koja matična. Daj malo više podataka, koji windows? Znači samo u igricama se to događa?

8 godina
neaktivan
Umire li mi grafička?

Matična Asusu prime a320m-K; napajanje cooler master 500w 80+; windows 10 pro 64x; HDD 1000gb. Imam i sve drajvere instalirane, da samo u igricama se dešava.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 21:13 (Ryzen).

0 0 hvala 0
14 godina

Pitanje, jesi sam slagao pc? Jesi siguran da je sve dobro sjelo, kabeli od napajanja, grafička u slot itd. Provjeri temperature dok igraš igrice. Ja bi posumnjao na napajanje ili grafičku. Ali ne mora biti. Može biti nešto softwerski, ako uspiješ ustanoviti.

8 godina
neaktivan
Umire li mi grafička?

Nisam ja sklapao ali kako ja vidim sve ja dobro sjelo, temperatura se tu vrti oko 65 stepeni. Evo sad sam izvadio i ponovo stavio grafičku ali problem je opet prisutan. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 22:22 (Ryzen).

0 0 hvala 0
17 godina
Ryzen kaže...

Ovako kupio sam računar prije dva dana (Ryzen 1500x; Gtx strix 1050ti; ram 8gb ddr4 2400 itd). Imam problem sa grafikom u svim igricama tj. daljina iscrtavanja je jako mala( i ako ja postavim na veoma visoko) i teksture nekada znaju da trepere i ne radi antialiasing. Probao sam igre tipa gta 5, WoT, dying light, Bettlefield1 i u svim ovim igricama mi se to dešava. Šta vi mislite da je uzrok ovih problema? U igricama koristim grafička podešavanja od GeForce Experience-a.                   

Driveri. Instaliraj nove ili verziju starijih drivera.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
8 godina
neaktivan
Umire li mi grafička?

Instalirao sam sve drajvere a probao sam i sa starim drajverima. Ovo mi se često dešava i sa sjenkama da se ne renderuju, a i sa texturama na zgradama.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2017 13:56 (Ryzen).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice