Trazi formatiranje diska

poruka: 12
|
čitano: 5.523
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Trazi formatiranje diska

u kompu trenutno imam prikljucen seagate 160gb(sata) koji ima 2 particije(obe ntfs) i wd 80gb(udma) koji ima 3 particije(sve fat32).e sad imam problem s drugom paticijom na ovom wd disku...kad ga hocu otvorit pise mi "the disk in drive F: is not formatted"...i jos nesto file system ni nije vise fat32 nego raw...windows je xp i instaliran je na disku seagate 160gb...na ovoj particiji koju ne mogu otvorit su vrlo vazni podatci za mene i molim vas za pomoc

ps. vec sam radio provjeru ispravnosti hdd-a i nema gresaka na njemu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Trazi formatiranje diska

Mogu ti ja uploadat linux koji je na 2 diskete pa s njegovim fdiskom promijeniš SystemID na toj particiji. I naravno upute ak će ti trebat.

17 godina
neaktivan

Evo ti ovaj link pa si skini taj program on ti dijagnosticira gdje je probem (link za download si nađi na toj stranici)

http://www.recenzije.hr/softwer/softwer/hd-tune-%84doktor-za-tvrdi-disk%93/

No što se moje osobnog misljenja  Osmijeh, ja bih ti preporučio reinstalaciju ,jer tko zna možda je virus koji see može proširit.

17 godina
neaktivan
bleso1 kaže...

u kompu trenutno imam prikljucen seagate 160gb(sata) koji ima 2 particije(obe ntfs) i wd 80gb(udma) koji ima 3 particije(sve fat32).e sad imam problem s drugom paticijom na ovom wd disku...kad ga hocu otvorit pise mi "the disk in drive F: is not formatted"...i jos nesto file system ni nije vise fat32 nego raw...windows je xp i instaliran je na disku seagate 160gb...na ovoj particiji koju ne mogu otvorit su vrlo vazni podatci za mene i molim vas za pomoc

ps. vec sam radio provjeru ispravnosti hdd-a i nema gresaka na njemu

1.) Jesi li nešto brisao/preuređivao/bilo što drugo s tim diskom ili tom particijom radio?
2.) Jel' nestalo struje usred rada?

Ako je nešto od toga točno..

Skini ovaj programčić s http://www.recovermyfiles.com/ 
On temeljito odrađuje posao, možda će mu trebati i nekoliko sati..
Nakon toga, u Computer Management/Disk Management probaj vidjeti hoće li ti dati da vratiš fat32.. Trebalo bi proći bezbolno i svi folderi se pojaviti kako su bili..
Trebali bi.. kažem..

Never interrupt your enemy when he is making a mistake.
Napoleon Bonparte
17 godina
neaktivan
Trazi formatiranje diska

pregledavao sam program s hdtune(ako se tako zove) ako to nekome nesto znaci,i ja sam mislio da ce reinstalaciom windowsa to se rijesiti al sve je ostalo isto...nije bilo nestanka struje kad se to deslio

ps. disk na kojem mi je win je ntfs i kad skinem progrem iznad naveden komp mi se automatski restartira

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2008 20:44 (bleso1).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bleso1 kaže...

pregledavao sam program s hdtune(ako se tako zove) ako to nekome nesto znaci,i ja sam mislio da ce reinstalaciom windowsa to se rijesiti al sve je ostalo isto...nije bilo nestanka struje kad se to deslio

ps. disk na kojem mi je win je ntfs i kad skinem progrem iznad naveden komp mi se automatski restartira

Ne može ti reinstalacija pomoći.. Ti instaliraš windowse na jedan fizički disk, a problem je na drugom disku;
Pokušaj u disk managementu vratiti fat32

Napoleon Bonparte
17 godina
neaktivan
Trazi formatiranje diska

Probaj se s Parted Magicom (linux) pozabavit partition tableom. Trebalo bi samo da upišeš da je disk NTFS file systema, i sve če radit. Nemoj previše prčkat Windows programima jer češ samo napravit gore (svi misle da najbolje znaju, pa svaki nešto svoje dopiše). Inače, to ti je dobar znak da je disku odzvonilo, kad mu se počnu sami od sebe brisat partition tablei i boot sektor. A kako čujem i dosta je star ...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cika Jova Zmaj kaže...

Trebalo bi samo da upišeš da je disk NTFS file systema, i sve če radit. 

...

A čovjek je lijepo napisao da je ta particija FAT32..
Jeste, sva'ko stvarno napiše nešto svoje... Neodlučan

Napoleon Bonparte
17 godina
neaktivan
SZKlemen kaže...
Cika Jova Zmaj kaže...

Trebalo bi samo da upišeš da je disk NTFS file systema, i sve če radit. 

...

A čovjek je lijepo napisao da je ta particija FAT32..
Jeste, sva'ko stvarno napiše nešto svoje... Neodlučan

Joj, sorry, my bad, nisam iša za tim. Dobro, da upiše da je FAT32  Smijeh
I mislio sam na programe. Svaki taj windows diskscan dopiše nešto svoje da popravi problem, a u pravilu je to krivo i pogorša situaciju (npr. Partition Magic 8)
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.2.2008 14:54 (Cika Jova Zmaj).
17 godina
neaktivan
Trazi formatiranje diska

oce se netko odlucit sta trebam???

nekako mi izgleda dobra ova opcija s linuxom al ako bi mi to netko mogao malo bolje objasniti

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bleso1 kaže...

oce se netko odlucit sta trebam???

nekako mi izgleda dobra ova opcija s linuxom al ako bi mi to netko mogao malo bolje objasniti

On temeljito odrađuje posao, možda će mu trebati i nekoliko sati..

Naravno, ne moraš ga skidati.. To je samo safe opcija da svakako spasiš podatke ako ništa drugo ne uspije..

Uđi u Computer Management / Disk Management i probaj vidjeti hoće li ti dati da vratiš fat32..
Ako dâ, trebalo bi proći bezbolno i svi folderi se pojaviti kako su bili..

Trebali bi.. kažem..

Napoleon Bonparte
15 godina
neaktivan
Trazi formatiranje diska

hehe al je ovo staro

BSU ( Baci Sestru Uvodu) USB je nesto drugo
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: