Temp. procesora

poruka: 9
|
čitano: 1.411
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Temp. procesora

Odnedavno mi je temperatura za vrijeme igranja oko 90C, a i kada ne igram nista, malo je visa nego inace. Ocistio sam ga od prasine i svega, ali nista nije pomoglo. Dajte preporuku nekog hladnjaka ili neceg drugoga, da samnjim temperaturu. Komp je oko 6 mjeseci star, cudi me.

Imam 

AMD Athlon X4 860K
Kaveri 28nm Technology

ASUSTeK COMPUTER INC. A58M-K (FM2+ )

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Temp. procesora
Makni hladnjak i ponovno stavi pastu, pogledaj i na kojem naponu radi procesor. Ako nije vruc na dodir onda je vjerojatno i senzor u banani.
Najjeftinije ti je lc power 95 ili ako imas malo vise novaca lc 120
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
Patrick_cro kaže...
Makni hladnjak i ponovno stavi pastu, pogledaj i na kojem naponu radi procesor. Ako nije vruc na dodir onda je vjerojatno i senzor u banani.
Najjeftinije ti je lc power 95 ili ako imas malo vise novaca lc 120

Nikad nisam stavljao pastu, a i ne volim prckati, da ne bi nesta. Pise voltage: 1.34V

9 godina
neaktivan

neče te ubit ako kupiš termalniu pastu za 20 kn

11 godina
odjavljen
Temp. procesora

Pretpostavljam da si kupio kompletnu konfiguraciju u trgovini? I meni su se temperature procesora popele zadnjih dana (5+). Idu topliji dani, šta će biti tek usred ljeta... 

Desi se da senzor ne očita dobro temperature. Dokle god imaš garanciju, i ne prčkaš, miran si.

0 0 hvala 0
14 godina
El Munjoko kaže...

Pretpostavljam da si kupio kompletnu konfiguraciju u trgovini? I meni su se temperature procesora popele zadnjih dana (5+). Idu topliji dani, šta će biti tek usred ljeta... 

Desi se da senzor ne očita dobro temperature. Dokle god imaš garanciju, i ne prčkaš, miran si.

Da kupio sam, bili su nudili 20% popusta, tako da sam morao iskoristiti. Vjerujem da senzori rade kako treba, jer se cuje kako radi ventilator i cijeli komp kad sam u igri, ne smeta mi, ali znam da steti trajnosti dijelova, pa sam zbog toga otvorio ovu temu. Sto se tice paste za procesor, na starom racunalu, kojeg sam imao 7 godina, nikada nisam mjenjao pastu odnosno stavljao novu, kako sam 2008 kupio komp, samo sam ga cistio od prasine i tjt i mogao sam igrati sve igre, cak se racunalo nije ni culo toliko. Također drzim jednu stranu kucista otvorenu radi zraka, tako sam i na starom tako sada i na novom

12 godina
neaktivan
Temp. procesora

90c Athlon lol jesi siguran da ti radi cooler uopce ?! Lijepo ocisti cpu i heatsink, stavi malo paste (pogledaj na yt kako), spoji cooler (uvjeri se da radi), resetiraj bios na default i onda prati temperature.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
RedHill kaže...

Da kupio sam, bili su nudili 20% popusta, tako da sam morao iskoristiti. Vjerujem da senzori rade kako treba, jer se cuje kako radi ventilator i cijeli komp kad sam u igri, ne smeta mi, ali znam da steti trajnosti dijelova, pa sam zbog toga otvorio ovu temu. Sto se tice paste za procesor, na starom racunalu, kojeg sam imao 7 godina, nikada nisam mjenjao pastu odnosno stavljao novu, kako sam 2008 kupio komp, samo sam ga cistio od prasine i tjt i mogao sam igrati sve igre, cak se racunalo nije ni culo toliko. Također drzim jednu stranu kucista otvorenu radi zraka, tako sam i na starom tako sada i na novom

Senzor je ispravan, ali program ne očitava dobro, ne znam preko čega si mjerio temperature. Najjednostavnije je pogledati temperaturu od cpu-a u Biosu. Ako treba, skini i nekakav utility od matične za provjeriti temperature.

Ako su ovdje testovi točni, procesoru je maximalna temperatura 72.4°C, na 90°C bi se vjerojatno gasio komp.

http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-Athlon%20II%20X4%20860K.html

Ne znam kakvo napajanje imaš, ali ono isto zna biti glasno kad se optereti, kao i grafička...

13 godina
Temp. procesora

Samo amd overdrive ti daje točnu temperaturu procesora tj. thermal margin .

Svi drugi  daju krive vrijednosti.

Ps .Ne gledaj cpu package to nije to.

Edit:evo slika pa vidi

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2016 22:41 (zanetti).
Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice