Problem: preselio sam se u stančić 2 ulice dalje od moje kuće i naravno jučer sam prevezao i komp. Složim ja sve uredno kablove, popikam u produžni, uključim napajanje iza na kištri, te sklopku na produžnom i sve lampice uredno svijetle (u navedenim sklopkama). Stisnem 'Power on' gumb i sad slijedi ono čudno -> ventilatori (na procu i u napajanju) se zavrte, ledice se popale (od harda i optičkih drajvova, te na matičnoj), a za sekundu sve se ugasi i ventilatori počnu usporavat jer nemaju više struje, pa opet za 2 sekunde stvar krene, pa se opet za sekundu gasi i tako par puta dok nisam ugasio sklopku na napajanju iza na kučištu. Pričekam malo, pa opet probam i tako 3-4 puta sve isto.
E sad mene zanima jel netko imao sličan problem i dal može biti stvar u pršini koja se nakupila u samom napajanju (vidim ju kroz otvor od ventilatora) pa da se pri transportu malo prašina pomaknula među ventilatore ili negdje gdje smet pri normalnom radu napajanja? Čudno je to što je komp do jučer popodne radio po čitave dane kod mene dom u sobi bez ikakvih problema.
Napajanje je R-Type 550W nekakvo gamersko sve mettalic plavo sa plavim ledicama i kvalitetnim debelim kablovima sa izolacijom.
Jel moguće da je problem u utičnici (tj. električnoj instalaciji u tom stanu), mada produžni i sve ostalo spojeno na njega radi normalno (lampa, router, monitor..)?
Molim konstruktivne savjete.. (ja sam mislio otvorit napajanje i očistit ga dobro kao prvo)