Spori boot

poruka: 5
|
čitano: 963
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Spori boot

Imam pred sobom jedno starije računalo, 

ploča gigabyte ga m575sli s4

Ram 1x 1Gb + 3x512mb ddr2

CPU AMd athlon 64 3000+

GPU neka ati radeon 512mb, ne vidim ju u mini xp

problem je kod paljenja računala, kad se pritisne gumb pa do prvog beepa kad krene radit prođe više od minute. dalje radi normalno. Probao sam sa drugim napajanjem, nije pomoglo, probao sam sa svakom pločicom rama posebno, ništa se nije promjenilo, probao sam i sa dva različita HDD, ništa se ne mijenja, čak sam i i zavadio HDD, al svejedno tek poslije beepa skuži da nema harda. Neznam gdje dalje da tražim grešku

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Spori boot

Pa na ploči. Provjeri u BIOSu opcije fast boot i čekanje inicijalizacije diskova, ako ima takvo što.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Spori boot

pregledal sam bios i nisam našao "grešku", mada nema ni veze boot kad je sporo prije mem testa

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Spori boot
Borko_00 kaže...

..kad je sporo prije mem testa

prije ili za vrijeme mem testa (prebrojavanje RAMa), ta opcija se ugl isključuje jer traje.. traje.

-sve ostalo znači da imaš problem s inicializacijom ili neki bootguard/bios problem..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Spori boot

Sa ovog linka skini zadnji BIOS (F14 jer je F15 BETA koji se baš i ne preporučuje) i napravi flash http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2287#bios

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2014 18:26 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice