No signal detected zaključana tema

poruka: 104
|
čitano: 14.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: No signal detected
Brian kaže...
phoenix2003 kaže...
Zaba88 kaže...
Ne cuje se nista sa ramima i bez rama

Da bi čuo zvuk, moraš skopčati mali zvučnik predviđen za tu namjenu (ako već nije integrisan).

To je valjda napravio.

Pa nije skopčao 4 pinsko napajanje...ne bi me čudilo da nije ni zvučnik.

14 godina
Ili je do rama ili do napajanja mislim da je do ovog prvog, siguran sam da je maticna ipravno postavljena i sve je ustekano kako treba budem otiso do prvog ducana uzo jednnu plocicu od kingstona ddr3 pa javim sta je bilo
14 godina
Probao i ne djeluje
13 godina
No signal detected

Ako nečuje nikakav beep, onda nije sigurno spojio zvučnik. Nek uzme manual od matične i spoji sve onako kako mu piše tamo. Bilo bi dobro da slika kako je spoijo.

EDIT: Stavi ram u drugi utor i pazi na zarez kad ga stavljaš, te ga guraj dok se štipaljke ne zatvore oko njega.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 14:41 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Imam utor za speaker al neam kaj ustekat u njega
16 godina
neaktivan
No signal detected

Da vas pitam dali je kupljena komp kompletno ili je zasebno kupljeno npr ploča, rama, grafička?

Savjet: 

Izvadi sve i stavi na stol , na stol stavi matična ploča, pažljivo pregledaj proc u ubodi ga i pažljivo da neka dobro sjedne hladnjak od venta i spojit kabel za vent, ubodi memoriju na predviđeno mjesto, spoji napajanje i grafičku, i potraži na ploči za palenje i tako probaš dali radi i dali dobiva slike. 

Ja mislim da si postavio ploču bez odstojnika jer stime kratki spoj! Svaka ploča mora imat odstojnike za ploču kojim na rupu idu šarafi.  Bilo bi poželjno da sve uslikaš matićne i način spajanja i postaj ovdje, a ovako bez slike možemo samo nagađat.

Nenad
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Probao oba utora ljepo se stipaljke zatvorile al nista opet
14 godina
Odstojnici postaljeni to nije problem budem poslikao pa stavim fotku al nemrem s mobom uploadat na forum trenutno
14 godina
Nello kaže...

Da vas pitam dali je kupljena komp kompletno ili je zasebno kupljeno npr ploča, rama, grafička?

Savjet: 

Izvadi sve i stavi na stol , na stol stavi matična ploča, pažljivo pregledaj proc u ubodi ga i pažljivo da neka dobro sjedne hladnjak od venta i spojit kabel za vent, ubodi memoriju na predviđeno mjesto, spoji napajanje i grafičku, i potraži na ploči za palenje i tako probaš dali radi i dali dobiva slike. 

Ja mislim da si postavio ploču bez odstojnika jer stime kratki spoj! Svaka ploča mora imat odstojnike za ploču kojim na rupu idu šarafi.  Bilo bi poželjno da sve uslikaš matićne i način spajanja i postaj ovdje, a ovako bez slike možemo samo nagađat.

Kupljeno je jucer sve novo u komponentama

14 godina
No signal detected

Evo slika

http://www.asrock.com/MB/overview.asp?cat=Memory&Model=FM2A75M-DGS evo kompatibilnih rama za maticnu mislim da je do toga, stvarno vise neznam sta moze bit cekam jos par postova da vidim vasa misljenja i onda ga nosim tamo di sam ga kupio da ga pregledaju

24 pinski konektor spojen 24 pinski konektor spojen
6 pinski koj ide u graficku 6 pinski koj ide u graficku
napajanje od kulera koj je doso sa kucistom i kablovi za reset power i diode napajanje od kulera koj je doso sa kucistom i kablovi za reset power i diode
sata hard disk i dvd rom spojeni sata hard disk i dvd rom spojeni
nnapajanje za sve usb konektore nnapajanje za sve usb konektore
4 pinski yuti kabel spojen u atx i procesor postavljen i spojen na fan 4 pinski yuti kabel spojen u atx i procesor postavljen i spojen na fan
Speaker utor al neam kaj ustekat u njega Speaker utor al neam kaj ustekat u njega
HD audio konektor spojen HD audio konektor spojen
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 16:14 (Zaba88).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
No signal detected

Izvadi bateriju iz matične na deset sekundi pa je vrati nazad u ležište pa startaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Probao upravo nema signala opet
15 godina
neaktivan

Ako si sve dobro spojio i ako nema beep onda je matična.

14 godina
Pa nije valjda da sam dobio defektan proizvod :/
15 godina
neaktivan

Ako sve komponente spojiš u drugo računalo i one rade onda nije do njih.

I ako sve druge stvari spojiš na svoju matičnu i ono ne radi onda je do matične, uz uvijet da je sve kompatibilno i dobro sastavljeno.

Odnesi matičnu ili cijeli komp u servis tamo di si kupio i reci da nema beep i da je matična neispravna i neka ti isporuče drugu.

Tko ti je ovo sastavljao, a za grafičku ti preporučio napajanje od 430 W, tebi treba 500 W po specifikacijama grafičke?

Moralo bi se i sa preslabim napajanjem čuti beep. Izvadi bateriju, resetiraj CMOS.

15 godina
No signal detected

Provjeri još jednom kako leži PCIE konektor napajanja na grafičkoj.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Provjeri još jednom kako leži PCIE konektor napajanja na grafičkoj.

Daj ga ne zezaj xD Pa mora se beep čuti i da ne spoji grafičku u komp i da ne spoji monitor.

16 godina
moderator
No signal detected

uopće mu nije spojen mbo zvučnik..otkud će se čut beep???

pa daj ljudi pratite temu...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

uopće mu nije spojen mbo zvučnik..otkud će se čut beep???

pa daj ljudi pratite temu...

Ako ne ukopča zvučnik možemo ovako do sutra nagađati. Pa kako ćemo znati što je problem?

1xbeep označava jednu stvar

3xkratkibeep označava drugi problem i tako... I bolje je da uključi zvučnik koji mu ide sa onim žicama kućišta i eliminira problem.

Ovako možemo nagađati:

- neispravna matična

- loše spojeno

- neispravna grafička

- preslabo napajanje

14 godina
neaktivan
Zaba88 kaže...
Imam utor za speaker al neam kaj ustekat u njega

pokušaj od frendova posuditi zvučnik za matičnu,spoji i poslušaj bipove,jedino neznam kako funkcionira sa UFI-em.ali svejedno kao orjentir.

AWARD BIOS

1 kratak beep -> sistem se normalno podiže, sve je OK
2 kratka beepa -> greška u postavkama CMOS-a/BIOS-a
1 dugi & 1 kratak beep -> greška s DRAM memorijom
1 dugi & 2 kratka beepa -> problem u grafičkoj kartici ili monitoru
1 dugi & 3 kratka beepa -> greška s tipkovnicom
1 dugi & 9 kratkih beepova -> ROM greška
dugi ponavljajući beep -> DRAM memorija nije pravilno umetnuta
kratak ponavljajući beep -> problem u napajanju

AMI BIOS

1 kratak beep -> DRAM flash greška
2 kratka beepa -> greška u provjeri DRAM ECC memorije
3 kratka beepa -> DRAM memorija nije pronađena
5 kratkih beepova -> CPU greška
6 kratkih beepova -> greška s tipkovnicom
8 kratkih beepova -> problem u memoriji na grafičkoj kartici
9 kratkih beepova -> ROM greška
1 dugi & 3 kratka beepa -> DRAM memorija u kvaru
1 dugi & 8 kratkih beepova -> problem u grafičkoj kartici ili monitoru

15 godina
neaktivan

Šta će zvučnik posuđivati, pa kupi novi za 10 kn?

14 godina
No signal detected

dakle ovo mi je jedini slobodni kabel a neznam za sta je? imate vi mozda ideju? proba sam to u speaker ukopcat al nejde bas

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zaba88 kaže...

dakle ovo mi je jedini slobodni kabel a neznam za sta je? imate vi mozda ideju? proba sam to u speaker ukopcat al nejde bas

To je speaker, ima 4 rupe, mora ti u matičnu pasati.

15 godina
neaktivan

Ok, ajd ovo napravi. Pusti sad zvučnik, čuje se beep pretpostavimo.

Uzmi od prijatelja neku slabiju grafičku karticu. Ti imaš ovu koja treba napajanje 500 W na napajanju od 430 W i to u max load.

Ili probaj sa jačim napajanjem od stvarnih 500 W ili probaj posuditi slabiju grafičku. Tvoja grafa vuče 130 W u max loadu.

15 godina
neaktivan
dRoID kaže...

Izvadi grafičku pa provaj upaliti

Ma pali njemu, ali nema slike.

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1160&lid=1&pid=1472&leg=0#

Power 500 W minimum.

16 godina
moderator
Zaba88 kaže...

to je kabel iz napajanja? nije to to

Brian kaže...

na melji gluposti...to je napajanje za floppy, hoćeš da si čovjek ploču spali?

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
14 godina
Brian kaže...
Zaba88 kaže...

probao i ne ispusta nikakav zvuk al mi svi ventilatori rade puno slabije kad ga upalim dok je to ustekano u speaker

15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Meni je identični takav za amd ploču za speaker, a ukopčan je u speaker tamo na ona 4 pita na matičnoj i sve radi.

Drugi kraj ove žice mu ide iz kućišta, a ne iz napajanja (ako sam dobro shvatio) pa mislim da ne može napajati floppy.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.12.2012 17:36 (Brian).
14 godina
XXX-Man kaže...
Zaba88 kaže...

to je kabel iz napajanja? nije to to

Brian kaže...

na svu srecu odmah ga izgasio :D

15 godina
neaktivan
Zaba88 kaže...

na svu srecu odmah ga izgasio :D

Ok, nebitan zvučnik. Uzmi od prijatelja neku slabiju grafičku karticu. Ti imaš ovu koja treba napajanje 500 W na napajanju od 430 W i to u max load.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice