1. navedi sve komponente ovdje
2. provjeri:
24 pinski konektor na matičnoj
4 pinski na matičnoj
6 pin na grafičkoj
2. provjeri:
4 pinski na matičnoj
6 pin na grafičkoj
2. provjeri:
4 pinski na matičnoj
6 pin na grafičkoj
Sve je Dobro spojeno sad provjerio al neam bip kad se pali
Netreba iskljucit mogucnost da je grafa mozda tvornicki neispravna / defektna !
. Evo isprobo ju na drugom kompu radi ljepo
ako imas vise ramova, izvadi jedan i probaj bez njega, tako probaj i bez drugog. ja sam izvadio jedan i radilo je sve kako treba. imao sam isti problem i nije bilo do graficke nego do rama
ako imas vise ramova, izvadi jedan i probaj bez njega, tako probaj i bez drugog. ja sam izvadio jedan i radilo je sve kako treba. imao sam isti problem i nije bilo do graficke nego do rama
Imam jednu plocicu od 8 gb nazalost pa nemrem probat to
Spoji ovog gdje pise CPU !
Spoji ovog gdje pise CPU !
Evo jesam i opet neam signala dosta mi je za veceras sutra nadtavljam borbu sa kompjutorom
Imam jednu plocicu od 8 gb nazalost pa nemrem probat to
Sve mi se cini da rami zajebavaju uvjeren sam da sam sve dobro spojio i grafa radi isprobana na drugom racunalu
Ajd posudi pločicu od 2 Gb i probaj tako.
ovisi o memoriji i nekompatibilnosti, nekad možeš u bios, a nekad se samo čuje par puta beep i crni ekran, probaj u dućanu
kupiti 2 gb za 60 kn i onda kad probaš vrati im nazad pločicu i vratit će ti pare, reci samo da se ne slaže sa tvojom matičnom.
E jesi siguran da je matična ispravna? Normalno da je sjela i da si dobro spojio?
Jesi li prova spojiti preko integrirane grafičke kartice?
S kojim kabelom spajaš monitor (DVI ili HDMI)?
Normalno da nema kad ti se ne čuje beep - znaći da nema veze sa grafičkom karticom.
Može ti biti do matične ploče - neispravna, krivo spojena, se sjeda dobro
ili
do memorije - nekompatibilna.
Ako ti ploča ne dodiruje kućište (spojena je preko onih nastavaka) onda je u redu spojena.
Probaj prvo sa drugim ramom, uzmi bilo koji u hg spotu i vratit će ti pare nazad, samo im reci da nije kompatibilno.
Ako to ne sredi problem tebi je matična otišla. Jel se čuje beep i kad ga pališ bez memorije?
Ako ti RAM nije kompatibilan nemoj džaba ništa ni pokušavati. Nabavi kompatibilan RAM i komp će raditi.
Ta memorija ti sigurno nije kompatibilna, daj probaj sa nekom od 2 GB kingston.
Napajanje je u full loadu 430 w, a to nije stvarno, možda je preslabo, nisam siguran.
Da bi čuo zvuk, moraš skopčati mali zvučnik predviđen za tu namjenu (ako već nije integrisan).
Da bi čuo zvuk, moraš skopčati mali zvučnik predviđen za tu namjenu (ako već nije integrisan).
To je valjda napravio.
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1160&lid=1&pid=1472&leg=0#
Za ovu grafičku ti treba napajanje od 500 W.
Izvadi grafičku pa provaj upaliti