SATA (Win7) + IDE (Ubuntu 12.10)

poruka: 4
|
čitano: 2.301
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

e ljudi imam ozbiljnih :D problema s kompom tj. trebam trenutno i linux i windows instalirane na kompu a imam

ST3250310AS ATA Device 250GB SATA (jedini je on spojen na SATA utore pa mislim da jumperi nisu dirani nikada)

Na IDE (imam samo jednu uticnicu)
- na jednom kablu skroz gore (ako to igra ulogu uopce) je spojena DVD przilica
- na sredini kabla je bio trenutno spojen Fujitsu MPG3409AT E ATA 40GB (jumper na 3,4 drugi s lijeva)

E sad kako treba Jumpere potrefit jer mislim da je u njima problem jer ako sam npr. bio usao u win7 hard od linuxa (ovaj od 40gb) bi bio vidljiv/ponek potpuno ugasen ali kad bi pristupio datotekama culo bi se da se pali i pocinje okretat
http://www.thg.ru/storage/20010102/images/fujitsu-jumpers.jpg

jel se master/slave odnos misli izmedju uredjaja na istom kabelu (ide) ili je to samo za hdd-ove neovisno o kabelu

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Re: SATA (Win7) + IDE (Ubuntu 12.10)

Ide disk stavio kao master, a pržilicu kao slave. Sata diskovi nemaju veze s time i nemaju jumpere za takvo podešavanje.

Master/slave je odnos između uređaja na istom IDE kablu.

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan
Re: SATA (Win7) + IDE (Ubuntu 12.10)

Ako sam dobro skužio ne možeš bootati Linux koji je na drugom hardu od Windowsa. Da li si pokušao namjestiti boot prioritet u biosu

?

14 godina
neaktivan

e hvala
znaci ovako kao prema ovoj slici u sredini stavim jumper
http://www.hardwarejournal.de/wp-content/uploads/dvd-brenner-einbau1.jpg

a u biosu je kao na slici ok to ?

ne nije problem u bootanju nego sto se ovaj IDE pali/gasi nekontrolirano (zapravo cim se prestane koristiti njegove datoteke odmah se ugasi i kad otvoris u linuxu datoteku odmah se pali pa mi je to cudno)
a i zna se zamrznut a na kraju sam moro ga potpuno ugasit jer mi se pri dizanju biosa zaglavi na linijama kad treba ispisati podatke o IDE I SATA Ulazima (vjerojatno zbog krivo postavljenih JUMPER-a)

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.2.2013 20:45 (fpopic).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice