Radna memorija?

poruka: 6
|
čitano: 1.354
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ram?
Pozdrav,
Za pocetak konfiguracija
mbo - asrock g41m-gs3
Cpu - q6600
Gpu - nvidia 460 gtx
Ram - kingston 4gb, ddr3,1600 Mhz, hyperX
Napajanje - corsair cx430

Dana je kupljena nova (gore navedena) maticna i RAM (gore navedeni), problem je sto kada pokusam upaliti racunalo ono se resetira svakih 5 sekundi bez ikakve slike, kada izvadim RAM, racunalo normalno vrti ventilator, ali bez slike (logicno).

Moje je pitanje, dali se to dogada jer se radi o dual channel technology, a ja imam samo jednu plocicu RAMa ili je moguce da maticna ne podrzava brzinu RAMa? Ili je ipak nesto drugo u pitanju?

Hvala...

0 0 hvala 0
15 godina
Radna memorija?

Prema sluzbenim specifikacijama tvoje maticne , ona podrzava frekvenciju memorije do 1333mhz , a ti imas memoriju od 1600mhz !

Lako moguce da ti zato ne prepoznaje memoriju !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Radna memorija?

Pa MBO bi trebala spustit takt memorije na 1333 Mhz.Daj flashaj gore zadnji BIOS ako mozes nekako.

Pridruzite se --> cybertechtips.com
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Re: Radna memorija?
WrongType kaže...

Pa MBO bi trebala spustit takt memorije na 1333 Mhz.Daj flashaj gore zadnji BIOS ako mozes nekako.

Ne bih se složio, lijepo na Asrock stranici piše koji memorijski moduli mogu radit na taj matičnoj ploči, niti jedan od njih nije na frekvenciji od 1600 Mhz.

Za probu može probat posudit RAM koji radi na frekvenciji od 1333 Mhz i probat, mora onda radit bez problema.

Generic XOR2 70 ccm, Motorforce Sport 70 ccm kit ,Tec racing radilica,Malossi Multivar, Dell'orto 19mm,LeoVince ZX,Malossi red sponge,Žute opruge, Kevlar remen, vrištećih 12500 rpm ,max.brzina:105km/h
13 godina
neaktivan
Radna memorija?
Rijeseno. Stvar je u RAMima bila, max takt za tu plocu 133

0 0 hvala 0
15 godina
Radna memorija?

To ti je skola za drugi put ! Prije ugradnje bilo kakvih komponenti na maticnu , uvijek procitaj specifikacije maticne ploce u manualu ili na sluzbenoj stranici !{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice