Racunar zamrzne

poruka: 27
|
čitano: 5.266
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Racunar zamrzne
Desava mi se da racunar zamrzne kad kad ga ostavim neko vrijeme i nista ne radim. Vratim se i sad bi trebalo kad malo mrdnem misa ili ENTER da se pokrene medjutim zamrzne...To mi se desavalo i ranije ali zadnji put kad se desilo nisam uspio da dignem sistem (ni kroz SAFE MODE) jednostavno ne mogu startati racunar. Jutros sasvim normalno upalim racunar, samo sam imao izbor da li normalno ili krzo SAFE MODE izabrao NORMAL i startao normalno. Kad sam ostavio racunar na neko vrijeme imao sam aktivan samo browser i igricu WOT. Ne vjerujem da grafika ako je previse ugrijana moze utjecati na to da se PC ne moze upaliti, Nekako mi vise djeluje kao da je CPU :S Moze li strucno misljenje, sad tipkam sa te masina koja sve najnormalnije radi Znaci i ranije mi se isto ovo desavalo i isto tako uvece nisam mogao upaliti sutra kad sam odnjeo na servis tamo se normalno starta...os nesto kad zamrzne stalno je upaljena crvena lampica kao da HDD nesto radi...

Konf. CPU Intel i3, MBO Gigabyt, Memorija 4GB Transcend, SSD Samsung EVO 120 na njemu je sistem, grafika Radeon Sapphire 6950 i jos imam WD 1TB za pohranu
Džedaj

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Racunar zamrzne

Cini se da graficka? 

Džedaj

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Racunar zamrzne
marsovac kaže...

Cini se da graficka? 

Probaj stavit druge drivere grafičke kartice, starije ili novije.

Ako imaš win 8.1, ugasi fast startup.

Life is about passions. Thank you for sharing mine.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 14:42 (Valentin17).
15 godina
Racunar zamrzne

Šta bi ja napravio.

Izvadio bi grafičku i spojio bi monitor na matičnu pa da se vidi onda ponašanje.

Ako budeš išao na ovu varijantu, pažljivo ju vadi da ju ne strgaš.

Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Racunar zamrzne
Maloprije sam tipkao sa mobitela i nije prosla slika, nije neki kvalitet ali se vidi...
Džedaj

0 0 hvala 0
15 godina
marsovac kaže...
Maloprije sam tipkao sa mobitela i nije prosla slika, nije neki kvalitet ali se vidi...

Jesi probao ovo što je predloženo?

Life is about passions. Thank you for sharing mine.
15 godina
Racunar zamrzne

To meni užasno smrdi na grafičku. No može bit povezano sa napajanjem, jer napajanje ne daje dovoljno snage pa se dešava da grafička štuca, tj. drastične uspone i padove ima. Koje napajanje imaš?

No može bit i da grafička daje svoje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.1.2015 19:12 (tonik).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pokusao instalirati zadnji catalyst, ide donekle i Blue Screen koji do sad nisam vidjao na svom racunaru :) Srusi se moram ga restartat ne razumijem zasto mi neda... Catalyst koji sam skinuo je ok jer sam isao na autodetect da ne bude greska...
Džedaj
15 godina
Racunar zamrzne

Jel možeš bar u SAFE MODE-u upalit ili taj blue screen odma dolazi? 

Može bit da grafička ti ne prihvača drivere te, makar jesi predviđeni. Driveri su ''nekad'' dvosjekli mač.

Znam da sam ja jednom tako na staroj AGP kartici dao nove drivere to još bila ATI Radeon 9200. Mislio sam da će bit još bolje, ali ne, rušio mi se nekad komp i uz to mi nije htjeo prepoznat grafičku više, a ja klinac ništ nisam znao pa trčao sa kompom na servis jer sam sav isprepadan mislio da sam sjebao komp. :D

Probaj vratit na stare drivere i makni grafičku pa preko matične spoji monitor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 11:38 (tonik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Racunar zamrzne

Ma garant grafa otisla

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Racunar zamrzne

Može bit i napajanje. Imao sam problem jednom kad sam kupio AGP ATI 5450 jer sam prešao sa 128mb na 512mb grafičku a ja u kompu imao 350 Watta. Komp je radio jedno vrijeme ok, a onda se nuspojave počele dešavat. Komp par puta nije htjeo upalit do kraja. Tj. i kad je upali jednom se desilo da grafička nije prepoznata od strane kompjutora uopče. I jednom blue screen se pojavio.

Što sam na servisu otkrio da grafička je full ispravna ali meni je falilo tih 50 watta snage.

No meni ponajviše vuće da je grafička dala svoje.  Radi ovih crta po ekrani i radi blue screena

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 12:32 (tonik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Racunar zamrzne

Iz nekih osobnih iskustva....ssd je broken. Zaebana je ta stvar, racunar. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Racunar zamrzne

Ha ha tri posta tri razlicita odgovora, ocemo li kladionicu otvorit ???

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Racunar zamrzne

Može!! Ja sam za. 

Kladim se na grafičku ali sa produžetcima na napajanje. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 13:57 (tonik).
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
Racunar zamrzne

Što je najbolje svi su ti dobro rekli i sve od navedenog je moguće. Sada samo trebaš ići metodom eliminacije i otkriti što pravi problem. I to takvim redosljedom da te što manje košta. Bez točnog modela ploče i procesora ne može se znati da li imaš integriranu grafiku ali ako imaš predlažem da prvo iskopčaš grafičku i ukopčaš monitor na integriranu i vidiš da li ti i dalje dolazi do istog problema.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Racunar zamrzne

Ili još bolje, ako sam dobro skužio problem ti se događa samo kad ti računalo miruje. Što znači da ti ode u standby i ne može se probuditi. Isključiš u postavkama napajanja u upravljačkoj ploči gašenje hard diska i odlazak u stanje mirovanja i bok!

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Racunar zamrzne

Moj problem je postao predmet sprdnje :D
1 grafika

X napajanje

2 disk

salu na stranu :) kako mogu provjeriti SSD da li su isti alati kao za provjeru obicnog harda?

Džedaj

0 0 hvala 0
15 godina

Nee krivo si to protumačio . Nije tvoj problem postao predmetom sprdnje. Mi se suosječamo sa tvojim problemom jer smo ga i mi proživili ko prvi sex.

Kao što je rečeno gore. Imaš širok obruč oko kojeg možeš šetat i isprobat a da nemoraš trčat kod servisera i plačat mu taj tvoj problem.

Znači kako smo ti svi predložili: Valentin ti je predložio sa driverima koje si napravio i otkrio da nije u njima problem.

Ok sljedeča stavka:

Kako je display name ivo predložio: ''Isključiš u postavkama napajanja u upravljačkoj ploči gašenje hard diska i odlazak u stanje mirovanja''

Ako to ne pomaže onda napravi moju metodu:

Iskopčaj grafičku i spoji monitor na intregrianu grafičku na matičnoj ploči i sačekaj da vidiš što će se desit.

P.S. daj nam reci koji model matične imaš i koje napajanje imaš (ime i snaga) i koju točno grafičku imaš. Jer vidim da ima i 1 gb i 2 gb te radeonke

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 15:46 (tonik).
16 godina
Racunar zamrzne

Bump!

Ko je pobjednik? Poludel bum od znatiželje 

Mali od racunara, javi se.......

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Racunar zamrzne

Da, nestao...

Gdje si, ja uložio kulenovu seku za ovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Racunar zamrzne

Aloo usmrdi se dva kila oborite ribe koju san ulozija na grafu, al nema veze dobro ce mi doc ta kulenova seka.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Racunar zamrzne

Ajde može i riba, doktor rekao da promjenim prehranu. Da jedem raznoliko...

On topic.

Možda mi napajanje tj. komp stao pa nema kak se javit nam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Racunar zamrzne

Pozz ljudi,evo da ne otvaram novu temu>

Kompjuter se takodjer zamrzava ALI nakon izlaska iz igrice(tf2) samo to i mogu igrat jer sam ponovno instaliravao windowse)..Uglavnom nije bitno hocu li igrati 10 minuta ili 3 sata igra normalno radi komp radi sve uredu,ali kada izadem iz igrice komp se zamrzne nakon 2 minute ili nakon nekoliko trenutaka.Mislio sam da je problem u grafickoj ali nije,jer sam opteretio i svoju graficku i normalno je radila te graficku od prijatelja.Hard disk takodjer nije ima neke dvije greskice ali prijatelj iz Linksa kaze da nije zabrinjavajuce.Uz to kad se komp zamrzne neko vrijeme ga ne mogu ni upaliti ni to mi nije jasno,a temperature su normalne.Evo recimo sad kompjuter radi 4 sata bez problema ali da udjem u igricu te da izadjem iz nje zamrljala bi se slika te bi se komp smrznuo...

LP

EDIT>Driveri su instalirani...

Hip-hop is not dead
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.1.2015 16:02 (retardinjo25).

0 0 hvala 0
15 godina

Imao sam i taj problem, ali se nemogu više sjetit što sam napravio. Jesi možda probao sa još nekom igricom?

Koliko mi je u sječanju, nakon što sam izbrisao igricu onda mi se to više nije dešavalo. Ima nekih aplikacija/programa koje rade usporedno sa igricom i nakon izlaska one su u daljnjem procesu ali se ajmo reći desi neki bug i komp se stilta.

To je iz mog iskustva.

Ali probaj još neku igricu upalit.

15 godina
neaktivan
tonik kaže...

Imao sam i taj problem, ali se nemogu više sjetit što sam napravio. Jesi možda probao sa još nekom igricom?

Koliko mi je u sječanju, nakon što sam izbrisao igricu onda mi se to više nije dešavalo. Ima nekih aplikacija/programa koje rade usporedno sa igricom i nakon izlaska one su u daljnjem procesu ali se ajmo reći desi neki bug i komp se stilta.

To je iz mog iskustva.

Ali probaj još neku igricu upalit.

Sumnjam da je to jer sam igrao tu igricu prije bez ikakvih problema prije reinstalacije windowsa...Mislim nije mi problem to napraviti ali stvarno sumnjam.

Hip-hop is not dead
15 godina
Racunar zamrzne

Onda nemoj probavat. Jedino ako je tokom reinstalacije windowsa malo driveri pomrdali. Ali iskreno bude netko sa više iskustva oko toga ti pomogao. Meni je to sve u magli ostalo šta mi se desilo i nebi bio od neke pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tonik kaže...

Onda nemoj probavat. Jedino ako je tokom reinstalacije windowsa malo driveri pomrdali. Ali iskreno bude netko sa više iskustva oko toga ti pomogao. Meni je to sve u magli ostalo šta mi se desilo i nebi bio od neke pomoći.

Ma ok..Samo se nadam da netko zna u cemu je problem jer izgleda da nema izlaza iz toga

Hip-hop is not dead
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice