PSU na mobo konektori

poruka: 5
|
čitano: 1.124
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
PSU na mobo konektori

pozdrav,

imam problem pri spajanju napajanja na matičnu ploću...

napajanje je dosta staro ali je dovoljno za pokretanje i5 4460 + gtx660...  (MS 550W)

e sad glavni problem je to kaj napajanje ima samo jedan 4pin konektor, a mobo treba 8pin...

mislim da sam u jednom trenutku spojio 6pin (grafička) na taj 8pin za napajanje pa se sad bojim da nije pregorilo napajanje,

jer sada mi niti grafička ne daje svjetlosni signal da prima struju...

komponente rade, samo su prebačene u drugi tower...

dali da jednostavno uzmem novo napajanje ili da se igram sa adapterima... 4pin adapter na 8pin...

p.s. na tom napajanju je bilo prespajano nešto da se iz 6pinskog dobije 2x po 4pin,

možda je tu došlo do kuršlusa, ali to napajanje je tako funkcioniralo do nedavno.... ali sam te žice slučajno odpojio i ne bih ih spajao natrag...

glavni problem mi je ako je već nešto pregorilo, dali je samo napajanje...

makar nije bilo nikakvih zvukova niti mirisa..

nadam se da je samo stvar do napajanja...

toliko je loše napajanje da je jednostavno samo jedan 4pin konektor, jedan 8pin, ali su 2x6pin za grafičku

hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina
Re: PSU na mobo konektori

-mbo može raditi s 4pin.. dodatni je samo dodatna struja koja je važna kad imaš 'max' cpu, ram, oc..

-ne miješati vga i mbo žice. Kad je potrebno koristi se npr molex-vga i sl. ali ukupno koliko napajanje može isporučiti po railu je važno (čitaj deklaraciju.. npr max 375W.. ne total).

-ms napajanja su katastrofalna, deklaracija ne znači puno, nazivnih 550w je ispod 400w +starenje (i tko zna što si sve već prespajanjima napravio..), bilo koje jeftikaner napajanje zadovoljava ako sa starim ne radi (i bez dodatnoh 4-8pin mso powera).

edit: ako neće (samo s 4p) tad si već smrdao VRMove na MBO.. naravno, mbo se kvari, ali šteta je još pomoći takvim napajanjem i pogrešno spajati..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2018 15:15 (ihush).
15 godina
Re: PSU na mobo konektori
3di kaže...
e sad glavni problem je to kaj napajanje ima samo jedan 4pin konektor, a mobo treba 8pin...

mislim da sam u jednom trenutku spojio 6pin (grafička) na taj 8pin za napajanje pa se sad bojim da nije pregorilo napajanje,

jer sada mi niti grafička ne daje svjetlosni signal da prima struju...

Ako si to stvarno tako spojio i samo je napajanje riknulo onda imaš sreće jer su među ta dva konektora okrenuti polovi (GND i 12V).
Kupi novo napajanje.

A nisi ni trebao 8 pinsko napajanje, dosta su 4 pina jer taj procesor troši 68.25W po specifikacijama, a 4 pina idu do 95W.
Ja svoj i5 2400 koji troši 93.6W uredno vozim na 4 pina od kad sam ga kupio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.11.2018 17:06 (Alkaline).
14 godina
neaktivan
PSU na mobo konektori

znači moguće je da sam skurio i matićnu?

napajanje je stvarno staro i stajalo je relativno dugo...

uzet ću novo i molit boga da ne moram kupovat matićnu i sve raskapat ispočetka..

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
PSU na mobo konektori

Da probaš prije kupovine odnjeti nekome da to istestira ???

Ili probaj sam istestirati ... napajanje u 220V i spoji kratko zelenu i crnu žicu (bilo koju crnu) ... vidi da li će se ventilator na  napajanju zavrtiti ...

Naravno to sve napraviš sa odpojenim napajanjem sa matične ,hardova, ....

Ako se zavrti ventilator,bilo bi dobro provjeriti da li na svim žicama u boji ima neke voltaže i kolika je ...

Naravno i matičnu bi trebalo provjeriti ...

Izvaditi iz kućišta i spojiti na stolu ... naravno poželjno imati još jedno napajanje (za test,recimo posuditi od nekog) ...

Pripremiti keks rama i naravno proc sa kulerom ...

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2018 7:10 (nbdy32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice