PS/2 miš ne radi

poruka: 20
|
čitano: 7.540
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
PS/2 miš ne radi (Win 7 x64)

Naslov govori sve..

Probao sam uključit opciju za ps2 miš u BIOS-u ali nema je, probao sam kopat u device manageru (disable, unable, uninstall pa opet spojit etc etc) ali ništa..

Prvo nije radio na "starim" windowsima jer sam stavljao novu matičnu, pa sam mislio da je možda do konflikata sa driverima etc, ali ni format nije pomogao.

Zanimljvio je da miš radi ko sat na Ubuntuu (live cd) tako da isključujemo neispravnost ps/2 porta..

Miš je Logitech S96

Ovo me muči već 2 mjeseca, imam USB verziju tog miša koji mi ok radi, ali mi on treba i za laptop pa mi se ne da stalno ga uključivat/isključivat..

Ima tko kakvu ideju?

8 bita ispod mora, to je stari bilo fora.. a ne što danas nude nam.. Lijepe kutije i knjige, a za priču kog je brige..što bit će dalje ja ne znam..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PS/2 miš ne radi

Moraš ga uštekat prije nego upališ komp Namigiva

Bug Online Xfire Clan - http://www.xfire.com/communities/bugonlineforum/

0 0 hvala 1
16 godina
RE: PS/2 miš ne radi

Iznenađen

Mislim da sam to već probao ali se stvarno ne sjećam, idem probat baš pa javim.

8 bita ispod mora, to je stari bilo fora.. a ne što danas nude nam.. Lijepe kutije i knjige, a za priču kog je brige..što bit će dalje ja ne znam..
16 godina

Ništa od tog, ne radi i dalje..

Ima još tko kakvu ideju?

17 godina
PS/2 miš ne radi

Ni meni ne radi PS2 miš, mislim da mi je do Windowsa 7...

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
nontryer kaže...

Ništa od tog, ne radi i dalje..

Ima još tko kakvu ideju?

jel ti bio taj miš ukopčan kod instalacije windowsa? možda je do toga...

vjerojatno nije do toga, al eto palo mi na pamet :)

mario.bradac@yahoo.com ... xxx.man.cro.zg@gmail.com
16 godina

Bio je uključen kod instalacije naravno..

Sve mi je radilo normalno dok nisam stavio novu matičnu

Ali problem nije sigurno ni do miša ni do matične, jer na linuxu radi..

15 godina
neaktivan
PS/2 miš ne radi

Makni SVE drivere za miš koje imaš dignute i resetiraj komp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
probaj reinstalirat win...
mario.bradac@yahoo.com ... xxx.man.cro.zg@gmail.com
16 godina

@vlad0 - Probao sam sad opet ali ne pomaže, a i ovaj miš je bio jedini uključen pri instalaciji windowsa..

@XXX-Man - Been there, done that.. nije pomoglo..

Zaboravih napomenut ni da driveri za chipset nisu pomogli..

U mouse properties pod "Device status" piše This device cannot start. (code 10)

15 godina
neaktivan
nontryer kaže...

@vlad0 - Probao sam sad opet ali ne pomaže, a i ovaj miš je bio jedini uključen pri instalaciji windowsa..

Možeš probati piknuti neki drugi PS2 miš da vidiš jel radi? Samo da vidiš u čemu je zapravo problem (u mišu, portu ili driverima)? Iako se kladim na drivere.

16 godina

Na drugom kompu imam isti takav miš, isti model, isto ps2.. pa ću probat, mada ne vjerujem da će pomoć jer je i ovaj ispravan, ali vrijedi probat..

I ja se kladim na drivere, jer ne vidim što bi drugo moglo biti..

Potražio sam i na netu dal ima drivera baš za taj miš ali nema, jer svugdje radi out-of-the-box pa i nisu nešto potrebni..

17 godina
odjavljen
PS/2 miš ne radi

Cek ti si ustekavao ps2 misa dok je racunalo radilo ?!?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Da, što će ti toliko upitnika/uskličnika?

Probao sam ga svakako uključivat, dok je komp radio ili bio ugašen, ništa ne pomaže..

17 godina
odjavljen
nontryer kaže...

Da, što će ti toliko upitnika/uskličnika?

Probao sam ga svakako uključivat, dok je komp radio ili bio ugašen, ništa ne pomaže..

Pa, zato sto se to bas i ne bi smjelo raditi. Nije to USB mis.

Lako se s*ebe ps2 port. Masu puta naletio na to.

16 godina

A znam da se ne bi smjelo al ono, pokušavao sam svašta iz očaja, nisam sj**ao ništa

Port je ispravan jer mouse radi na linuxu, već sam napisao gore.

17 godina
odjavljen
nontryer kaže...

A znam da se ne bi smjelo al ono, pokušavao sam svašta iz očaja, nisam sj**ao ništa

Port je ispravan jer mouse radi na linuxu, već sam napisao gore.

Znam da si to napisao. Mozda linuxu ne smeta to sto se dogodilo.

Jesi probao staviti da sam potrazi drivere na netu ?

Generalno, win 7 zna imati problema sa ps2.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 15:47 (Mrgud Veliki).
16 godina

Misliš port je na windowsima skuren a na linuxu ne? :D

Update driver preko device managera? Jesam, nije pomoglo..

A googlao sam i vidio da dosta ljudi ima problema, ali nekakvo rješenje nisam uspio nać..

Većinom su ljudi probavali što i ja, nekom je uspjelo sredit problem a nekom ne.

17 godina
odjavljen
nontryer kaže...

Misliš port je na windowsima skuren a na linuxu ne? :D

Update driver preko device managera? Jesam, nije pomoglo..

A googlao sam i vidio da dosta ljudi ima problema, ali nekakvo rješenje nisam uspio nać..

Većinom su ljudi probavali što i ja, nekom je uspjelo sredit problem a nekom ne.

Ne moras ti port totalno skuriti da ne radi. Nadgledao sam se bas svacega sto se tice ps2 porta. Neke situacije mi nisu imale previse logike, sto je je.

Inace. Da, bas sam i ja malo proguglao. Cudno je da ps2 tipkovnice u principu rade (mada i one imaju problema), a svi imaju problema sa ps2 misevima.

Probaj se obratiti direktno na MS-ov support.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.6.2010 16:00 (Mrgud Veliki).
16 godina

Da ali gledaj; stavim novu matičnu u kućište, sve gluposti spojim, upalim komp i sve radi osim miša..

Reinstaliram windowse i i dalje je miš jedini hw koji ne radi..

Tek kasnije sam počeo sa egzibicijama "isključi ga pa uključi dok komp radi"

Ma, sigurno je do windowsa nešto.. probat ću kasnije spojit mouse sa drugog kompa, možda je ovaj na neki čudan način krepao, a i star je donekle (kupljen prije cca 3-4 godine)

Možda se i MS-u obratim ako mi se bude dalo, ili još švrljat po netu u potrazi za riješenjem..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice