Problemi unutar kucista

poruka: 20
|
čitano: 2.479
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Problemi unutar kucista

Pozdrav ljudi evo novi sam na forumu nisam neki veliki strucnjak za racunala pa bi vas zamolio ako ima ko da pomogne...

imam novije racunalo dobio sam ga u 7 mjesecu...konfiguracije je

procesor intel i3 4130 3,4 ghz

grafa ASUS R7 250

napajanje neko logic atx 12v 2.2 compatible 500w

imam 4gb rama

i hard od 1tb

e sad problem se javlja prije 10ak dana mozda malo vise i cuju se neki cudni zvukovi kao nekako krčenje na negdje nešto zapinje struže eo upravo sad dok ovo pise pojavljuje se taj zvuk iz kučišta negdje sam citao i pisalo je da se olovkom ventilatori zaustave sto sam i napravio svaki posebno i taj zvuk i dalje nije stajao provjeravao sam s nekim programima temperaturu procesora i zdravlje hard diska hard je trenutno na 25*C a procesor je na nekih 25*C i pozorno sam slusao u kucistu al nemogu dokucit gdje bi problem bio ako moze ko da pomogne bio bi mu jako zahvalan...sry ako sam kiksao podforum

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problemi unutar kucista
spajkan kaže...

Pozdrav ljudi evo novi sam na forumu nisam neki veliki strucnjak za racunala pa bi vas zamolio ako ima ko da pomogne...

Spajkane,to što si pročitao da zaustavljaš ventove olovkom-nemoj više raditi!

Ali,pošto si to već napravio i eliminirao ventolatore...ostaje ti Hard disk!

Hard disk kada je izmaku snaga počne krčati,strugati...

Skini za početak HD tune i pokreni test!

Slikaj rezultate i postaj ovdje!

11 godina

Kao što napisa Milka ..nediraj ventilatore tako , ali osim HDD ostaje možda dio koji se obično previdi...CD-DVD u nekim slučajevima daje takav zvuk pa provjeri da nije ostalo nešto u njemu...kakva igrica na CD-u ...?

10 godina
neaktivan
Problemi unutar kucista

upssss valjd nisam nista smrdao tamo msm da nisam haha...btw evo slike...ma kakvi nikakve cd-ove nekoristim jucer sam prvi put otvorio taj citac za dvd-ove i cd-ove jel haha

0 0 hvala 0
14 godina
spajkan kaže...

upssss valjd nisam nista smrdao tamo msm da nisam haha...btw evo slike...ma kakvi nikakve cd-ove nekoristim jucer sam prvi put otvorio taj citac za dvd-ove i cd-ove jel haha

Slikaj nam error scan,pričekaj da ti se svaka kockica zazeleni dok skenira!

10 godina
odjavljen
Problemi unutar kucista

Nosi ga na servis ako imaš garanciju!? Samo možeš neš{#}

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Problemi unutar kucista

eo i ova slika...pa imam eo tocno je racunalo sam uzeo 19.8. malo sam bio slagao kad sam rekao da je u 7 mj al dobro nea veze

0 0 hvala 0
17 godina
Problemi unutar kucista

Pogledaj da ti neki kabel ili nešto slično ne ulaze u neki od ventilatora dok komp radi.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Problemi unutar kucista

HDD je ok!

Gle,nemaš tu puno filozofije,ili hard ili ventilatori!

Otvori kučište,upali komp i promatraj,slušaj,šta to grebe,vjerovatno ti jedna od žica dira ventilator,pa grebe!

Nemoj olovkom ništa zaustavljati,jer ti može pregoriti!

CD u pržilici može grebati,ali to je opet karakterističan zvuk,koji se pali kada recimo otvaraš sami CD,u protivnom pržilica miruje!

Hard disk ti se čuje ako ga "opteretiš",tj,trebao ti je stalno "grebati" dok si vršio scan sa HD tuneom!

Nemoj samo zaboraviti da imaš i veliki ventilator na napajanju!

Eto jbg,vidi još jednom,pa javi!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Problemi unutar kucista

Pa gledam nijedan kabal nist nedira jer su skupljeni i oblozeni mrezicom da nisu razbacani po cjeloj kutiji...

0 0 hvala 0
15 godina
Problemi unutar kucista

Pregledaj kako su podešeni backup i system restore. Može se desiti da je HDD preopterećen iz razloga što učestalo pravi backup ili system restore. Isključi backup i system restore, očisti HDD, instaliraj zadnji čipset/SATA  driver i restartaj računar. Za svaki slučaj pregledaj Event Viewer i vidi da li je zapisao kakve kritične greške u vrijeme kada se čuju zvukovi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
phoenix2003 kaže...

Pregledaj kako su podešeni backup i system restore. Može se desiti da je HDD preopterećen iz razloga što učestalo pravi backup ili system restore. Isključi backup i system restore, očisti HDD, instaliraj zadnji čipset/SATA  driver i restartaj računar. Za svaki slučaj pregledaj Event Viewer i vidi da li je zapisao kakve kritične greške u vrijeme kada se čuju zvukovi.

Mislim da njegova konfiguracija ne bi trebala praviti probleme zbog toga.¨

Ali kako god okreneš,opterečen ili ne hard se ne smije toliko čuti!

15 godina
Problemi unutar kucista

provjeri ventilator od napajanja, to se meni desilo i dalje se desava, pri pokretanju racunala se cuje struganje ventilatora od onaj poklopac od napajanja

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problemi unutar kucista

Naprotiv! Ja sam imao slučaj neispravne tipkovnice (u koju se prosula kafa a ja mislio sam je osušio). Kafa (koja je ostala u tipkovnici) je izazavala takav spoj u tipkovnici da je konstantno davala naredbe računalu koje je opteretilo HDD a na kraju izbrisalo oko 750 GB podataka sa HDD-a. Prije samog gubitka podataka sličan zvuk se čuo iz HDD-a. Znači kao uzrok problema moguća je i neispravna periferija. Najbolje dići Linux pa testirati hardware pod Linux-om. Postoji način i modificiranja registry-ja ali to ćemo ostaviti kao zadnju opciju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.12.2014 15:34 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Problemi unutar kucista

Hmm pa sta da istekam tipkovnica mic zvucnici i da vidim?? Il sta...provjerit cu ventilator od napajanja da negdje unutar nesto nije

0 0 hvala 0
15 godina
Problemi unutar kucista

Znači, isključi backup, system restore, automatsko skeniranje antivirusom. Tipkovnicu i miš fizički isključi iz računara, da se razumijemo. Zatim, startaj računar i vidi kako se ponaša pa javi rezultat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Problemi unutar kucista

posto nisam strucnjak mos mi objasnit kako da iskljucim taj restore i backup

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Problemi unutar kucista

i ako je moguce na hrvatski sve mi je na hrvatskom na pc bio bih vam zahvalan

0 0 hvala 0
15 godina
Problemi unutar kucista

Kod mene je Win 8.1 pa podešavanja izgledaju kao na slikama. Ne sjećam se točno kako to izgleda u 7-ci, ali mislim da je veoma slično. Prve dvije slike su kako isključiti system restore a druge dvije backup.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Problemi unutar kucista

decki hvala svima ovih dana odnesem kod susjeda na servis :D hvala puno

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice