Problem s temperaturama

poruka: 38
|
čitano: 3.976
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Problem s temperaturama

Eh ovako forumasi,dali je ovo normalno s temeraturama i sa brzinom ventilatora:

GPU: 55 C                                        

SYSTEM:42 C

AUX:55 C

HDO: 39

CORE:52 C

AMBIENT:0 C

Speed 01 : 100%

Speed 02: 70 %

Speed 03:100 %

Speed 04:100 %         

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem s temperaturama

daj konfiguraciju kompjutera pa da vidmo o kojim se komponentama radi

neznam šta da napišem
16 godina
Problem s temperaturama

Ljudi molim vas daj ako mozete da mi sto prije odgovorite i da mi kazete savjet kako rijesiti problem...

0 0 hvala 0
15 godina
car kaže...

daj konfiguraciju kompjutera pa da vidmo o kojim se komponentama radi

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Softwer kaže...

Ljudi molim vas daj ako mozete da mi sto prije odgovorite i da mi kazete savjet kako rijesiti problem...

Google IS your friend!!!
16 godina

kako ti mogu dat konfiguraciju kompa??

16 godina
neaktivan

pa o kojoj je grafički riječ, koji procesor imas ....itd itd

neznam šta da napišem
15 godina
Softwer kaže...

skines si everest

Google IS your friend!!!
15 godina
neaktivan
Problem s temperaturama

napiši mu koje djelove kompa imaš, ram, grafička , procesor, napajanje, matićna.

skini si everest, u njemu ti sve piše

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem s temperaturama

ma nisu to prevelike temperature,ako ti je komp u to vrijeme bio pod nekim malo vecim opterecenjem..

sve do 65 pod vecim opterecenjima moze proci..i po mogucnosti ocisti komp od prasine,jer su dosli ljetnji dani...sto znaci i vece grijanje kompa...

0 0 hvala 0
17 godina
passat kaže...
Softwer kaže...

skines si everest

Ne treba mu nikakav Everest, nek skine ovaj dole prvi program za vidit komponente a ovaj drugi za izmjerit temperature a najbitnije za procesor su Core temperature i to je to.Cool

http://www.piriform.com/speccy

http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

16 godina
neaktivan
Problem s temperaturama

Jel sad misli problem s temperaturom procesora ili grafe ili mu se sve grije :D

http://gtabalkan.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 14:05 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem s temperaturama

Ljudi pomozite kako znate meni se cini da ove temperature nikako nisu dobre..

0 0 hvala 0
17 godina
Problem s temperaturama

Ak nema na kucistu odozada barem ispusni ventilator pozeljno 12 cm, onda ce bit pregrijavanja itekak. Treba imat i prednji ventilator na kucistu, jer bez toga nema ventilacije poštene tj protoka zraka i dobrog hlađenja. Uredi svoj predzadnji post sve to obriši jel nema koristi nikakve ko da je neko istovaril šoder na forum.Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 14:14 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem s temperaturama

Rambox imam ispusni ventilator..

0 0 hvala 0
16 godina
Problem s temperaturama

Ako itko zna rijesenja kako dobro rashladit komp,molim neka kaze!..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Softwer kaže...

Ljudi pomozite kako znate meni se cini da ove temperature nikako nisu dobre..

Ako ti kompjuter radi i ne rusi ako radis nesto zahtjevnije, temperature su dobre, imas pentium 4 i stock hladnjak na njemu,

sto ocekujes da ce ti raditi na sobnoj temperaturi !?.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
15 godina
neaktivan
Problem s temperaturama

e kompa nemozes tako..ako mislis da ti pomognemo moras napisat malo detalja,a ne samo par rijeci grije mi se komp,i gotovo..

trebas napisati dal su to temperature pod nekim opterecenjem,ili ne,svoju konfiguraciju .. znaci grafu,proc,maticnu,hard disk. itd...a ne cijeli izvjestaj everesta zalijepit na forum,i uzet pola stranice...ako vec otvaras temu kako bi ti pomogli,onda se bar malo potrudi detaljno opisati svoj problem,a ne ovako..

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 14:22 (robx).

1 0 hvala 0
16 godina
Problem s temperaturama

ok,al mi za GPU pokazuje da gori!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Softwer kaže...

ok,al mi za GPU pokazuje da gori!!

Ako ne izlazi dim iz kucista onda je sve ok !!!! Speedfan za sve sto je iznad 50 i nest stupnjeva prikazuje da

"gori" sto ne mora puno znaciti jer se graficke i inace griju al im ne smeta previse temperatura, imas verzije

raznih grafickih s pasivnim hladenjem pa se griju i do 100*C i rade.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 14:27 (drnde).
16 godina
neaktivan
Problem s temperaturama

Nemogu gledat ovaj veliki tekst

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem s temperaturama

Eh jos samo jedno pitanje forumasi na koliko % smijem smanjit veltilator da ne naskodi kompu a da nije ni prebucan?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Softwer kaže...

Eh jos samo jedno pitanje forumasi na koliko % smijem smanjit veltilator da ne naskodi kompu a da nije ni prebucan?

ako ti se vec pregrijava komp,onda ti je bolje to ne dirat,jer ce ti se tek onda pocet posteno pregrijavat..

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 14:31 (robx).
16 godina
Problem s temperaturama

OK,hvala za savjete

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s temperaturama

nek skine hwmonitor ili everest pa reće detaljne informacije

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s temperaturama

Mislim da ti temperature nisu baš najbolje, a nisu ni previše opasne... Ali ako nastave rast, morat ćeš nešto poduzeti.

Ja sam prošlo ljeto imao slične temperature, i mislio sam da su opasne pa sam ih spustio za 10ak stupnjeva. Ako baš oćeš nešto čačkat, najbolje ti je napraviti dobru cirkulaciju zraka u kućištu (ako ih već nemaš probuši rupu za jedan osrednji vent sa strane tako da upuhuje zrak unutra prema grafičkoj, i jedan na vrh da isisava zrak prema van), kupi hladnjak za hdd, stavi novu termalnu pastu na procesor (ali pazi da to napraviš jako kvalitetno) i ispuši prašinu iz hladnjaka procesora. Rastavi napajanje i dobro ga očisti, ali pažljivo (po mom mišljenju začepljeno napajanje najviše podiže temperaturu u kućištu), i naravno ukloni svu prašinu unutar kućišta.

Ove sve ne bi trebalo koštati više od 80-100 kn, i par sati posla.

Danas su moje temperature:

SYSTEM 30

CPU u mirovanju 39, a propterećen ne prelazi 56

AUX 49

HDD 32

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.6.2010 15:02 (Tetrapak).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Problem s temperaturama

Sta mislite o ovim temperaturama i brzinama ventilatora?

Matična ploča 40 °C (104 °F)
CPU 35 °C (95 °F)

1. CPU / 1. jezgra 39 °C (102 °F)
1. CPU / 2. jezgra 37 °C (99 °F)
GPU dioda (DispIO) 47 °C (117 °F)
GPU dioda (MemIO) 46 °C (115 °F)
Seagate ST3160813AS 36 °C (97 °F)

Hladnjaci
CPU 1611 RPM
Ventilator #4 1129 RPM

How yes no.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem s temperaturama

Po meni je to skroz ok.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mišljenja sam da imaš malo star komp, nakon godina rada ventov dotraju i počnu radit buku isto tako im se smanji broj okretaja, nije to ništa puno ali digne temeraturu za koji stupanj, ako nećeš previše ulagati kupi dva 120 mm venta sa potenciometrom, namjesti jedan naprijed jedan iza, pretpostavljam da je i kućište starije tako da su ziher na njemu mjesta za 80 mm ventove, pilu u ruke i udri, naravno morat ćeš sve povadit van ali eto barem ćeš imati priliku sve počisit detaljno, još zamjeni cooler i dao si kompu još godina rada. to ti je jeftina varijanta, za skuplje varijante nek netko drugi piše Namigiva

15 godina
protjeran
exe kaže...

mišljenja sam da imaš malo star komp, nakon godina rada ventov dotraju i počnu radit buku isto tako im se smanji broj okretaja, nije to ništa puno ali digne temeraturu za koji stupanj, ako nećeš previše ulagati kupi dva 120 mm venta sa potenciometrom, namjesti jedan naprijed jedan iza, pretpostavljam da je i kućište starije tako da su ziher na njemu mjesta za 80 mm ventove, pilu u ruke i udri, naravno morat ćeš sve povadit van ali eto barem ćeš imati priliku sve počisit detaljno, još zamjeni cooler i dao si kompu još godina rada. to ti je jeftina varijanta, za skuplje varijante nek netko drugi piše Namigiva

star je samo godinu dana(meni to nije staro, ipak kompovi nisu napravljeni da traju max 3 god) :S

nisam primjetio nikakvo pojacanje buke od kupnje

How yes no.
17 godina
neaktivan
EZY-E kaže...
exe kaže...

star je samo godinu dana(meni to nije staro, ipak kompovi nisu napravljeni da traju max 3 god) :S

nisam primjetio nikakvo pojacanje buke od kupnje

odgovor nije tebi ni upućen nego autoru teme, nisam citirao tvoje pitanje pa s toga, a s druge strane s obzirom kakva očitanja temperatura imaš ni ti se nemaš šta brinut, poz.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice