Kupio sam kompjuter u komponentama(vidi Moj PC) i sastavio sam sve po uputama i pravilima ali u pocetku nije bilo slike na monitoru...pa je bilo i uspio sam uci u bios ali se komp iskljucio ....svaki sljedeci put kada bih ga ukljucio problem bi bio sljedeci:CPU Led-ica za "kriticno stanje " se upalila i onda bi se komp ugasio(trajanje upaljenog kompa je bilo max 5 sec) a i RAM led-ica treperi sto upucuje(katkad) molim pomoc
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uradi flash biosa na najnoviju ver.
)
Posto vidim da koristis 2 plocice po 4GB, preporucujem ti da te plocice stavis u slotove istis boja, da dobijes maksimalnu snagu...naravno ukoliko to vec nisi napravio :)
problem se vratio,no sad mi premjestanje ramova i pokusavanje s jednom u svakom slotu ne pomaze...gdje god premjestio ram opet isto POMOC,poludit cu
ovo je jako iritantno
Provjeri jsi li sve ustekao kako treba i probaj napraviti reset biosa ili ovo sto je Duke rekao
ali kad ga ugasim problem se ponavlja...nesto prckam po ramu i onda se upali
znaci do rama je....kako ga ja mogu nastimat da on uvik proradi(mozda da mu dignen ili smanjin freq. sa 1600Mhz ili nesto drugo?)
Da li imas nekoga da ti posudi pa makar 1 GB samo da isprobas, jer uvijek postoji mogucnost da je i do slota...
Uzmi lijepo cd i na njega nabaci memtest najnovije verzije,naravno kao bootcd,ubaci u citac,poriktas u biosu da ti se boota sa cda,restart i pustis da vrti par sati i lijepo on sam testira da li je do memorije...Crveni erori su znak da memorija ne valja,ako prolazi sto vise testova znaci memorija je uredu...Najbolji i najednostavniji nacin da eliminiras ako je stvar do same meorije a ne do slotova ili neceg drugog...
Pusti to da vrti bar 2 sata ako imas vremena...
Uzmi lijepo cd i na njega nabaci memtest najnovije verzije,naravno kao bootcd,ubaci u citac,poriktas u biosu da ti se boota sa cda,restart i pustis da vrti par sati i lijepo on sam testira da li je do memorije...Crveni erori su znak da memorija ne valja,ako prolazi sto vise testova znaci memorija je uredu...Najbolji i najednostavniji nacin da eliminiras ako je stvar do same meorije a ne do slotova ili neceg drugog...
Pusti to da vrti bar 2 sata ako imas vremena...
imam memory test na linux mint 15 moze li to?
inace evo sta sam sve iskusio
Kad sam pokušao uključiti PC CPU ledica se upali i kompjuter nastavi raditi s tim da ekran ne radi jer ocito CPU ne radi
ili
CPU ledica se upali i kompjuters se odma iza toga izgasi
ili
CPU ledica se upali na 1 sec i onda se ugasi(normalno) ali onda se RAM ledica upali i komp se onda izgasi
ili
CPU ledica se upali na 1 sec i onda se ugasi(normalno) , onda se RAM ledica upali i blikce 2 puta i onda se sistem boota
WTF se događa, jel moj MBO "pokvarren" ili je to zbog RAM-a?
Molim pomoć, ovo je stvarno frustrirajuće
sutra ujutro cu pokusat sa memory testom (naravno ako bude pc bootao
)
Probaj to sa memtestom prvo sutra ako uspije bootat ako ne onda redom dio po dio probavaj kod nekog ili posudi od nekog pa isprobaj...Otkud si???
Probaj to sa memtestom prvo sutra ako uspije bootat ako ne onda redom dio po dio probavaj kod nekog ili posudi od nekog pa isprobaj...Otkud si???
a probat cu s drugim ramom,vjerovanto je ram kriv jer samo njega prckam i katkad upali ali vecinom ne upali....sad sam sve ispremjestao i oept nece....iz splita
a probat cu s drugim ramom,vjerovanto je ram kriv jer samo njega prckam i katkad upali ali vecinom ne upali....sad sam sve ispremjestao i oept nece....iz splita
jesi testirao memtestom ako ti je uspjelo bootat?? Jel imas kakvu drugu plocu da isprobas te rame i sotale dijelove osimk te nove ili nekoga kod koga bi probao???
jesi testirao memtestom ako ti je uspjelo bootat?? Jel imas kakvu drugu plocu da isprobas te rame i sotale dijelove osimk te nove ili nekoga kod koga bi probao???
probao s drugim ramima,opet isti problem,probao sam i bez ramova i nisam cuo nikakav zvuk,reklamirat cu MBO u adm-u
probao s drugim ramima,opet isti problem,probao sam i bez ramova i nisam cuo nikakav zvuk,reklamirat cu MBO u adm-u
Najbolja ideja