Problem s Sabertooth 990fx r2.0 (Post state leds)

poruka: 16
|
čitano: 1.990
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Kupio sam kompjuter u komponentama(vidi Moj PC) i sastavio sam sve po uputama i pravilima ali u pocetku nije bilo slike na monitoru...pa je bilo i uspio sam uci u bios ali se komp iskljucio ....svaki sljedeci put kada bih ga ukljucio problem bi bio sljedeci:CPU Led-ica za "kriticno stanje " se upalila i onda bi se komp ugasio(trajanje upaljenog kompa je bilo max 5 sec) a i RAM led-ica treperi  sto upucuje(katkad) molim  pomoc

It's not about the money...It's about sending a message
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Uradi flash biosa na najnoviju ver. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem s Sabertooth 990fx r2.0 (Post state le
rijesio problem....ram je kriv...malo g izprjmjetao i ok sad ima 500 pm uz tempraturu oko 42 c...jel ok to(pisem uz on screen keyboard
)
14 godina

Posto vidim da koristis 2 plocice po 4GB, preporucujem ti da te plocice stavis u slotove istis boja, da dobijes maksimalnu snagu...naravno ukoliko to vec nisi napravio :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

problem se vratio,no sad mi premjestanje ramova i pokusavanje s jednom u svakom slotu ne pomaze...gdje god premjestio ram opet isto POMOC,poludit cu{#}

ovo je jako iritantno

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Provjeri jsi li sve ustekao kako treba i probaj napraviti reset biosa ili ovo sto je Duke rekao

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 23:02 (coso9288).
13 godina
neaktivan
Jesam i uspio sam bootat u linux mint 15 sa usb-a

ali kad ga ugasim problem se ponavlja...nesto prckam po ramu i onda se upali

znaci do rama je....kako ga ja mogu nastimat da on uvik proradi(mozda da mu dignen ili smanjin freq. sa 1600Mhz ili nesto drugo?)
14 godina

Da li imas nekoga da ti posudi pa makar 1 GB samo da isprobas, jer uvijek postoji mogucnost da je i do slota...

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Uzmi lijepo cd i na njega nabaci memtest najnovije verzije,naravno kao bootcd,ubaci u citac,poriktas u biosu da ti se boota sa cda,restart i pustis da vrti par sati i lijepo on sam testira da li je do memorije...Crveni erori su znak da memorija ne valja,ako prolazi sto vise testova znaci memorija je uredu...Najbolji i najednostavniji nacin da eliminiras ako je stvar do same meorije a ne do slotova ili neceg drugog...{#} Pusti to da vrti bar 2 sata ako imas vremena...

TL-za zahvalu klikni hvala
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.8.2013 2:03 (Tomo53nja).
13 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...

Uzmi lijepo cd i na njega nabaci memtest najnovije verzije,naravno kao bootcd,ubaci u citac,poriktas u biosu da ti se boota sa cda,restart i pustis da vrti par sati i lijepo on sam testira da li je do memorije...Crveni erori su znak da memorija ne valja,ako prolazi sto vise testova znaci memorija je uredu...Najbolji i najednostavniji nacin da eliminiras ako je stvar do same meorije a ne do slotova ili neceg drugog...{#} Pusti to da vrti bar 2 sata ako imas vremena...

imam memory test na linux mint 15 moze li to?

inace evo sta sam sve iskusio

Kad sam pokušao uključiti PC CPU ledica se upali i kompjuter nastavi raditi s tim da ekran ne radi jer ocito CPU ne radi

ili

CPU ledica se upali i kompjuters se odma iza toga izgasi

ili

CPU ledica se upali na 1 sec i onda se ugasi(normalno) ali onda se RAM ledica upali i komp se onda izgasi

ili

CPU ledica se upali na 1 sec i onda se ugasi(normalno) , onda se RAM ledica upali  i blikce 2 puta i onda se sistem boota

WTF se događa, jel moj MBO "pokvarren" ili je to zbog RAM-a?

Molim pomoć, ovo je stvarno frustrirajuće

sutra ujutro cu pokusat sa memory testom (naravno ako bude pc bootao {#})

14 godina
protjeran
ii7scw kaže...

Probaj to sa memtestom prvo sutra ako uspije bootat ako ne onda redom dio po dio probavaj kod nekog ili posudi od nekog pa isprobaj...Otkud si???

13 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...
ii7scw kaže...

Probaj to sa memtestom prvo sutra ako uspije bootat ako ne onda redom dio po dio probavaj kod nekog ili posudi od nekog pa isprobaj...Otkud si???

a probat cu s drugim ramom,vjerovanto je ram kriv jer samo njega prckam i katkad upali ali vecinom ne upali....sad sam sve ispremjestao i oept nece....iz splita 

14 godina
protjeran
ii7scw kaže...

a probat cu s drugim ramom,vjerovanto je ram kriv jer samo njega prckam i katkad upali ali vecinom ne upali....sad sam sve ispremjestao i oept nece....iz splita 

jesi testirao memtestom ako ti je uspjelo bootat?? Jel imas kakvu drugu plocu da isprobas te rame i sotale dijelove osimk te nove ili nekoga kod koga bi probao???

13 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...
ii7scw kaže...

jesi testirao memtestom ako ti je uspjelo bootat?? Jel imas kakvu drugu plocu da isprobas te rame i sotale dijelove osimk te nove ili nekoga kod koga bi probao???

probao s drugim ramima,opet isti problem,probao sam i bez ramova i nisam cuo nikakav zvuk,reklamirat cu MBO u adm-u

14 godina

probao s drugim ramima,opet isti problem,probao sam i bez ramova i nisam cuo nikakav zvuk,reklamirat cu MBO u adm-u

Najbolja ideja

13 godina
neaktivan
Zamjenili su mi MBO,posto je ova bila pokvarena...stize mi za 2 dana
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice