Pozz...
Imam problem s racunarom.Neki dan pokusam da upalim racunar i sve je uredu pokaze sliku i intro od windowsa ali kada treba da pise ''welcome'' i ostalo nestane slike.Ukoliko neko ima rijesenje da popravim ovo unaprijed hvala.
Pozz...
Imam problem s racunarom.Neki dan pokusam da upalim racunar i sve je uredu pokaze sliku i intro od windowsa ali kada treba da pise ''welcome'' i ostalo nestane slike.Ukoliko neko ima rijesenje da popravim ovo unaprijed hvala.
- Prvo popuni Moj PC rubriku.
Upravo gledam u kristalnu kuglu i vidim tvoju konfiguraciju hmm..
Napiši koja je konfiguracija ili popuni rubriku "Moj PC"
LP!
:)
Evo popunio sam Moj Pc,ali evo i ovdje cu napisati
Ram: KINGSTON DDR2 2GB 800MHZ
INTEL DualCore E5200 2.5GHz
Ms APOLLO kuciste 400W
WD HDD 160GB
P5KPL-AM 775 sck.
Graficka 256Mb Integrisana
LP!
Koji windows ?
Možeši ući u safe mode ?
Ako možeš probaj poskenirati viruse.
Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Probaj uc u safe mod sa cmd-om i napravit preko cmd komande system restore 
Windows 7
Ne mogu ni u safe mode.
Ali prije tog nosio sam u servis i poslije nekoliko dana poce da pise sam brojeve npr. 1112113 i poslije toga se sam ugasi
Ako imas mozda neki HDD pri ruci koji na sebi ima OS probaj s njime boot-at da vidis jer do nekog hardware-a ili samo softverski preko HDD.
I nisam shvatio kakvi brojevi ti gdje pisu? Zapisi te brojeve oni bi ti mogli pomoci oko ovoga i to dosta.
Nemam ali pokusat cu nabavit
A ovi brojevi izlaze npr. Ocu da udjem na fb ili neki forum i kad ocu e-mail upisat pocne te brojeve ali ne izlaze uvijek isti i ne mogu to zapamtiti odma se ugasi ili slike nestane.
Ovaj mi je jedan rekao da moze biti do kabla koji vodi u monitor pa cu to pokusati zamjenuti
1. možda ti se zablokirao prekidač za paljenje PC ?
2. Da li si očistio staru termalnu pastu sa procesora i hladnjaka i nanio novu ?
3. Hladnjak mora dobro pritiskati procesor, možda nije montiran pravilno ?
4. Da li daje beep tonove i koji su ?
5. memorijske pločice su možda mrdnule i sad nemaju čist spoj, izvaditi i očistiti gumicom kontakte pa vratiti svaku na svoje mjesto i uključiti....
6. Provjeriti kablove sa napajanja i ventilatora procesora da li su dobro spojeni (ventilator mora zavrtjeti ako ga nisi zaboravio priključiti).
zasada toliko....
Licno iskustvo, kad god sam vadio neke komponente, obicno sam morao uradit clear CMOS ili izvadit bateriju.Uvijek neka zbrka bude sa tim kad vadis komponente i vracas, da li ne prepozna, da li neki vrag
probaj izvadit bateriju, pa vratit, i onda probaj.